10 pași mici pentru marea echivalare

Pregăiți dosarele! Vine echivalarea! În luna decembrie 2008 fostul ministru al învatamantului, domnul Anton Anton, a lucrat intens. Ca să ne demonstreze asta ne-a lăsat procedura de echivalare a creditelor transferabile. Care credite transferabile nici nu știam că trebuie să fie transferate cu atata tam – tam. Anexa OM ne spune sec cum sa urmăm, probabil cu foarte mare strictețe cei 10 pași/articole, astfel încât fiecare cadru didactic  să obțină certificatul care atestă că are niște credite și că acestea i-au fost transferate. Întregul ordin conține 3 anexe si ordinul propriu zis.

Dacă există cadre didactice  care au urmat cursuri de formare profesională trebuie să încerce să le echivaleze oarecum urgent (probabil în acest an școlar?)  fiindcă anexa ne spune că se începe cu 2005 – 2006. Nu ne spune și când se începe. Restul e tăcere. În urma echivalării vom obține un certificat prevazut într-o altă anexă a ordinului. Pentru echivalare se depun dosare. N-am scăpat nici aici de ele. Atenție: echivalarea se poate face, ne spune Anexa, la solicitarea cadrelor didactice. Înseamnă că este posibil și să nu se poată face? Sau se pierd acele credite profesionale?

Am vizitat site-urile câtorva  Case ale Corpului Didactic din diverse judete. Pe foarte puține dintre ele am găsit ordinul de mai jos (sau un link către el) si la nici una nu am gasit vreo lămurire legată de comisii, dosare, procedura propriu -zisa. Deci trebuie să mai așteptăm până vom afla ce înseamnă de fapt această echivalare și cum se vor pune în mișcare dosarele. Între timp, în școli, ar trebui să existe un cadru didactic responsabil cu ….echivalarea.

ANEXA 1. la OM 6319/19.12.2008

„Procedura privind echivalarea în credite profesionale transferabile a unor activităţi de perfecţionare/formare continuă a cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar

Echivalarea în credite profesionale transferabile a unor activităţi de perfecţionare/formare continuă a cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar se face după următoarea procedură:

Art.1. Echivalarea în credite profesionale transferabile a activităţilor de perfecţionare/formare continuă derulate la nivel naţional se face anual, pentru anul şcolar precedent.

Art.2. Echivalarea în credite profesionale transferabile se poate face la solicitarea cadrelor didactice pentru participarea la activităţi de perfecţionare/formare continuă, prevăzute în Anexa 2, începând cu anul şcolar 2005-2006.

Art.3. Cadrul didactic depune la responsabilul cu dezvoltarea profesională din unitatea de învăţământ în care funcţionează un dosar care va conţine copii în conformitate cu originalele (vizate de directorul instituţiei de învăţământ) ale adeverinţelor/diplomelor care atestă participarea la activităţile pentru care solicită echivalarea în credite profesionale transferabile.

Art.4. Solicitantul/Responsabilul cu dezvoltarea profesională din unitatea de învăţământ depune la casa corpului didactic, în intervalul stabilit de fiecare casă a corpului didactic, cererile respectiv, dosarele cadrelor didactice care solicită echivalarea în credite profesionale transferabile a unor activităţi de perfecţionare/formare continuă.

Art.5. La nivelul fiecărei case a corpului didactic se constituie o comisie pentru echivalarea în credite profesionale transferabile a activităţilor de perfecţionare/formare continuă a cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar.

Art.6. Comisia este alcătuită din directorul casei corpului didactic, inspectorul responsabil cu perfecţionarea şi formarea continuă din inspectoratul şcolar judeţean şi dintr-un profesor metodist de la casa corpului didactic.

Art.7. Comisia de echivalare, constituită la nivelul casei corpului didactic, se întruneşte în intervalul 1-15 septembrie al fiecărui an şcolar şi analizează dosarele cadrelor didactice care solicită echivalarea.

Art.8. În urma analizei dosarelor de către Comisia de echivalare, casa corpului didactic din judeţ eliberează cadrelor didactice solicitante Certificatul de echivalare, prevăzut în Art.5 al prezentului ordin

Art.9. Începând cu anul şcolar 2009-2010, activităţile de perfecţionare/formare continuă prevăzute în Anexa 2 a prezentului ordin, se vor supune avizării înainte de desfăşurare. Solicitările şi proiectele activităţilor vor fi depuse de instituţia/structura iniţiatoare la Direcţia Generală Managementul Resurselor Umane din Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului.

Art.10. Direcţia Generală Managementul Resurselor Umane transmite anual caselor corpului didactic, lista activităţilor avizate de MECT care pot fi echivalate în credite profesionale transferabile.”

Reclame

Scrie comentariul tău!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Serein'Art

From my heart to your heart

Didia Saint - Georges

Lisette Georgescu: „Nu pleci în umbră Didie dragă, muzica ta va lumina sufletele noastre îndurerate astăzi când ne despărțim de tine.”

Justiție Oarbă

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

EDUCAȚIA ZI DE ZI

Nici o zi fără educație...

Lia Muresan

*Fiecare om pe care îl întâlnesc în drumul meu imi este superior prin ceva. De aceea încerc să învăţ câte ceva pe lângă fiecare. (Sigmund Freud)

Sfaturi cosmetice

Sfaturi cosmetice pentru ingrijirea pielii

Chirurg Pediatru Cluj

Dr. Surd Adrian - medic specialist Chirurgie Pediatrica

No Justice

Fiat justitia, ruat caelum!

Dezvăluiri învăluite

FLUXURI DE IDEI ÎNVĂLUITE ŞI DEZVĂLUITE PRIN NEGURA GÂNDURILOR. INTERZIS CELOR CARE NU ÎNŢELEG NIMIC, DIN ORICE!

Gimnaziul Bassarabescu

„Nu pierdeți din vedere omenia! Mai 'nainte de orice, siliti-vă să prețuiți omenia. Fiți oameni!”- Ioan Alexandru Bassarabescu 30. XII.1870 - 29. III. 1952 - scriitor, profesor, om politic și de cultură, publicist, membru al Academiei Române.

MON FRANÇAIS

Apprendre autrement

CRONICA [R]

If you're walking through hell, keep walking.

Aquarelles

...din pasiune pentru pictură

PRO MUSIC

Educația muzicală în România

bassarabescu2en.wordpress.com/

Motto: „Education...for learning, for earning, for life”

Pro Educație Blog

Informație pentru educație

Viva,viva la musica!

...doar muzica

%d blogeri au apreciat asta: