E grav dar…Ecaterina Andronescu rezolvă

Eu sunt fotbalist. Ecaterina Andronescu: „Nu îmi place cum se fac orele de sport în învăţământul românesc.”

Nu-mi dau seama în ce moment al acestui început greoi de manadat  PDL+PSD s-a pus problema gravă a învățământului pe tapet. Probabil că am pierdut definitiv acea clipă și aflu acum că singura problemă cu care se confruntă învățământul („Slavă Domnului!”) e pe cale să se rezolve. Acea problemă nu ținea nicidecum de o strategie educațională viitoare, de ce-și doresc părinții, elevii sau profesorii, de ce are nevoie societatea, de ce ar trebui să facem pentru a deveni, cu adevărat, europeni, de…multe alte lucruri.

Pur și simplu era vorba de orele de sport. Ceva simplu de tot care s-a și rezolvat cu o simplă trăsătură de „condei”. Restul e floare la ureche pentru actualul guvern și pentru ministrul Educației și învățământului. Nu știu de ce uită, toți cei ajunși vreodată pe „fotoliul de la Educație” că menirea școlii nu e să-l facă pe elev să știe tot, să facă tot, să devină vreo enciclopedie ambulantă sau vreun sportiv profesionist. Pur și simplu școala face instrucție și educație. Lăsând la o parte instrucția care devine aproape aberantă* în timpurile moderne (și în România), a educa înseamnă a-l îndruma pe elev cum  să…facă ceva, nu a-l face „tobă” de acel ceva. Așa că D-na Ministru a ales varianta: tăiem orele dar  îl obligăm pe elevi să le facă!

Regret că am mers la vot deși spusesem pe blog că: „votul alb e prea mult”. Nu mai cred (oricum nu prea credeam) că actualul guvern are vreo strategie viabilă pentru orice domeniu sau pentru vreun domeniu. După cum acționează, emblema „Haos”, pare deja strategia supremă. Și singura preocupare a celor care s-au înhămat să tragă în același timp „Hăis” și „Cea”, pare a fi: Scoateți bani și din piatră seacă! Nu ne mai lipsește decât taxa pe „fumărit” și declarațiile bombastice de felul: populația nu va avea de suferit. Nu se precizează care populație sau care procent din populație.

PS. Conform regulamentelor școlare elevii sunt obligați să facă multe dar…stupoare!…nu fac. Actualele generații de elevi s-au plictisit de toți și toate. De ce? Pentru că și părintii lor s-au plictisit de atâtea minciuni. Un exemplu cred e de ajuns: Citez din memorie:

  • D-na Ecaterina Andronescu plângând când s-a votat legea celor 50%.
  • Așezată de D-nul Boc în fotoliul ministerial: e cam mult 50%;
  • După câteva bâlbâieli: vă dăm doar 33%.
  • Puțin mai târziu:5%; doar 3%;
  • Acum ceva timp: stati liniștiți există fonduri pentru salariile mărite. Înainte însă vi se vor lua toate sporurile. Prin martie – aprilie s-ar putea să vă dăm totuși ceea ce v-am luat. Sau nu.
  • Așteptăm adoptarea criteriilor de performanță.

Exemplul de mai sus se poate aplica cu succes la orice domeniu și va fi ieși la fel.

* Tot mai mulți părinți se plâng de faptul că, în clasa I, copiii  lor au prea mult de învățat. Deja. Uită însă că la grădiniță fiind, erau foarte bucuroși când educatoarea îi învăța să scrie și să citească. Copiii nici nu se mai joacă fiindcă au teme. La 4-5 ani au de desenat linii și bastonașe pentru ca, la clasa I, să știe să scrie. Și nu câteva linii sau bastonașe ci pagini de linii și bastonașe.

Etichete Technorati: ,,,,
Reclame

Scrie comentariul tău!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Serein'Art

From my heart to your heart

Didia Saint - Georges

Lisette Georgescu: „Nu pleci în umbră Didie dragă, muzica ta va lumina sufletele noastre îndurerate astăzi când ne despărțim de tine.”

Justiție Oarbă

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

EDUCAȚIA ZI DE ZI

Nici o zi fără educație...

Lia Muresan

*Fiecare om pe care îl întâlnesc în drumul meu imi este superior prin ceva. De aceea încerc să învăţ câte ceva pe lângă fiecare. (Sigmund Freud)

Sfaturi cosmetice

Sfaturi cosmetice pentru ingrijirea pielii

Chirurg Pediatru Cluj

Dr. Surd Adrian - medic specialist Chirurgie Pediatrica

No Justice

Fiat justitia, ruat caelum!

Dezvăluiri învăluite

FLUXURI DE IDEI ÎNVĂLUITE ŞI DEZVĂLUITE PRIN NEGURA GÂNDURILOR. INTERZIS CELOR CARE NU ÎNŢELEG NIMIC, DIN ORICE!

Gimnaziul Bassarabescu

„Nu pierdeți din vedere omenia! Mai 'nainte de orice, siliti-vă să prețuiți omenia. Fiți oameni!”- Ioan Alexandru Bassarabescu 30. XII.1870 - 29. III. 1952 - scriitor, profesor, om politic și de cultură, publicist, membru al Academiei Române.

MON FRANÇAIS

Apprendre autrement

CRONICA [R]

If you're walking through hell, keep walking.

Aquarelles

...din pasiune pentru pictură

PRO MUSIC

Educația muzicală în România

bassarabescu2en.wordpress.com/

Motto: „Education...for learning, for earning, for life”

Pro Educație Blog

Informație pentru educație

Viva,viva la musica!

...doar muzica

%d blogeri au apreciat asta: