Vina e a noastră, puterea e a lor

Boc-ul cel de toate zilele de...criză. Ce zice, cu un fel de indignare mascată sub masca bunăvoinței de a nu opune (vezi Doamne!) părinții revoltați împotriva profesorilor greviști, D-nul Prim – ministru Boc.

Păi să vedem! Zice că guvernul se păstrează pe poziții adică nu are de unde să dea fonduri la învățământ fiindcă e …criză. Mai zice că nu trebuie să punem copiii într-o astfel situație fiindcă ei nu au nici o vină și e…criză. Câtă grijă duce acest prim – ministru în spate!

Nici d-na ministru (Ambrambureasca – cred că a ajuns la acest stadiu.) nu se lasăEcaterina Andronescu - un ministru depășit. mai prejos si dă asigurări că se vor plăti salariile și nimeni nu va rămâne fără bani chiar dacă e…criză. Aici s-ar putea să avem o problemă. Cine, în țara asta, mai crede vreun moment ceva ce zice vreun ministru sau însuși D-nul Boc. Eu cred că…NIMENI.

Din toate astea rezultă  că singurii vinovați de situația creată  ar fi …bineînțeles …profesorii. De ce? Simplu. Guvernul aflat la …guvernare nu poate să-și asume vreo vină fiindcă se apropie europarlamentarele și alegerile prezidențiale. El își asumă doar ce e mai (?) bine pentru România în perioada de…criză. Nu contează că în România trăiesc oameni care trebuie să …mănânce în perioada de criză, să se îmbrace, să-i învețe pe alții, să …etc.

În fiecare zi auzim până la saturare că populația nu va fi obligată să suporte consecințele crizei. Și atunci cine?  Și atunci de ce se reduc fonduri de salarii și nu se reduc, de exemplu, ….micii+berea+apa și concertele de 1 Mai? Cele vanghelizate, geoanizate, crinizate, etc. De ce pentru a astea sunt bani și pentru tichetele de vacanță ale profesorilor nu sunt? De ce pentru astea sunt bani și pentru bursele elevilor nu sunt?

Guvernul si ministrii își aduc aminte că există părinți și elevi doar atunci când profesorii anunță greve. Altfel, aceste categorii nu există. În aceste timpuri de grevă ele sunt însă binevenite. Copiii nevinovați nu pot da tezele iar părinții disperați fac apel la spiritul civic al profesorilor. Asmutirea categoriilor sociale una împotriva alteia se dovedește încă o dată o armă …mortală. A funcționat în timpul comunismului și funcționează la fel de bine și astăzi.

Părinții și profesorii nu sunt pe baricade diferite. Mă întreb de ce categoria părinților indignați de astăzi nu se revoltă în masă când copiii nu fac ore(fiindcă nu au profesori)  sau fac ore cu profesori necalificați? De ce nu se revoltă când în clase e frig sau copiii nu primesc manuale gratuit? De ce nu amenință cu darea în judecată a guvernanților care fac legi pe care nu le aplică?  De ce nu se manifestă la fel de prompt atunci când în clasa I sunt 34-36 de elevi în loc de 25? etc.  Mai bine zis: de ce acceptă? Oare de ce?

Răspunsul e la fel de simplu. Cu guvernanții nu te lupți fiindcă pierzi ( cel puțin istoria post decembristă n-a consemnat vreo victorie semnificativă). Cu profesorii e cu totul altceva. Poți să-i ameninți, poți să-i agresezi verbal, poți să faci tot ce dorești. Ei nu au puterea. Ei trebuie să suporte doar …vinovăția.

A mai rămas să auzim, din nou, celebra frază: „să ziceți mersi dacă vă primiți salariile!”

Reclame

3 răspunsuri

 1. Hi, cool post. I have been thinking about this issue,so thanks for blogging. I will definitely be subscribing to your blog. Keep up the good work

  Apreciază

 2. Sunt profesor colaborator..dar asta nu ma impiedica sa simt acea privire rece si acuzatoare a elevilor atunci cand e greva: desi nu spun nimic, poti auzi deslusit ceea ce ei gandesc, pentru ca vezi in atitudinea lor ca acasa s-a discutat de fata cu ei despre faptul ca ,,profii” iar fac greva!! si copiii nu mai inteleg nimic, pentru ca sunt pusi in acea imbecila situatie comunista in care auzeau ceva ce stiau ca nu e bine..parintii ii fortau sa creada ca sistemul are dreptate..desi educatia pe care tot ei, bietii parinti le-o dadusera le spunea ca adevarul este ceea ce e corect si logic si moral sa fie. Asa ajung copiii nostri- elevii de azi- sa fie pusi a alege intre a se adapta ,,din mers” unui sistem in continua ,,miscare” si a da curs educatiei ,,de acasa” care i-a invatat ca e bine si instructiv sa mergi la scoala!!

  Apreciază

  • Asa este. O generatie de parinti ce a crescut in cei 20 de ani dupa revolutie, in spiritul unei „libertati” totale si a unei sfidari totale a tot ceea ce tinea de comunism a avut darul de a ne aduce in situatia de azi. In fond, acum se da o „lupta” intre cum cred parintii ca ar trebui educati copiii si ceea ce face scoala. Si de o parte si de alta se fac greseli. Parintii (nu toti) fiindca nu impun limite de nici un fel copiilor si scoala fiindca impune prea multe si anacronice. Si se persista, asa cum spuneam in aceste greseli. La urma urmei am mai multe intelegere pentru parinti fiindca, daca scoala nu s-a adaptat, copiii vor trebui sa o faca. Ei trebuie sa traiasca intr-o societate viitoare care arata asa cum o vedem: oamenii cu bani si fara scoala sunt „modele” iar cei cu scoala si fara bani sunt…profesori.

   Apreciază

Scrie comentariul tău!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Serein'Art

From my heart to your heart

Didia Saint - Georges

Lisette Georgescu: „Nu pleci în umbră Didie dragă, muzica ta va lumina sufletele noastre îndurerate astăzi când ne despărțim de tine.”

Justiție Oarbă

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

EDUCAȚIA ZI DE ZI

Nici o zi fără educație...

Lia Muresan

*Fiecare om pe care îl întâlnesc în drumul meu imi este superior prin ceva. De aceea încerc să învăţ câte ceva pe lângă fiecare. (Sigmund Freud)

Sfaturi cosmetice

Sfaturi cosmetice pentru ingrijirea pielii

Chirurg Pediatru Cluj

Dr. Surd Adrian - medic specialist Chirurgie Pediatrica

No Justice

Fiat justitia, ruat caelum!

Dezvăluiri învăluite

FLUXURI DE IDEI ÎNVĂLUITE ŞI DEZVĂLUITE PRIN NEGURA GÂNDURILOR. INTERZIS CELOR CARE NU ÎNŢELEG NIMIC, DIN ORICE!

Gimnaziul Bassarabescu

„Nu pierdeți din vedere omenia! Mai 'nainte de orice, siliti-vă să prețuiți omenia. Fiți oameni!”- Ioan Alexandru Bassarabescu 30. XII.1870 - 29. III. 1952 - scriitor, profesor, om politic și de cultură, publicist, membru al Academiei Române.

MON FRANÇAIS

Apprendre autrement

CRONICA [R]

If you're walking through hell, keep walking.

Aquarelles

...din pasiune pentru pictură

PRO MUSIC

Educația muzicală în România

bassarabescu2en.wordpress.com/

Motto: „Education...for learning, for earning, for life”

Pro Educație Blog

Informație pentru educație

Viva,viva la musica!

...doar muzica

%d blogeri au apreciat asta: