Ce mai face președintele din când în când?

Răspuns: Președintele (Traian Băsescu) a criticat nivelul slab de pregătire al multor profesori la un post de radio.

Ce mai face Președintele? Răspuns la răspuns sau la criticile președintelui:

Aveți mare dreptate, Domnule Presedinte! Dar… să începem cu criticile de la vârf. 75% dintre politicienii români  nu au ce căuta pe scena politică și, cu toate acestea, conduc o țară! (cu indulgență 75%) Avem și un partid (care este) condus, în realitate, de un analfabet și, cu toate acestea (repet), n-am văzut pe cineva să se plângă. Ba mai mult, îl ascultă toată lumea (pe „care este”).

Și ca totul să fie bine ( „și tot românul să prospere”), anul acesta, toți elevii absolvenți a opt clase, indiferent de medie, sau de notele luate în teză (1,2,3,4) vor intra la liceu. Dumneavoastră cum comentati asta? Și nu prea înțeleg: cu ce sunt de vină profesorii dacă nici un guvern nu a vrut să ia deciziile care se impuneau în învățământ? Adică o REFORMA. Orice partid, de orice culoare și din orice guvernare și-a zis: Las’că merge și așa! Și a mers. Acum de ce va plângeti? Mai bine zis: de ce criticați?

Primii incompetenți se află în înaltele scaune din aproape toate ministerele. Ei sunt cei mai bine plătiți incompetenți (probabil din fostul bloc comunist). Apropo de nivel slab de pregătire.

La lefurile pe care guvernările trecute și prezente (probabil și viitoare) au hotărât să le plătească profesorilor (ca să supraviețuiască) ar trebui ca țara (cu președintele ei) să fie mulțumită că încă se mai face (mai există) învațământ. Fiindcă, în timp ce salariații agențiilor de …orice erau plătiți cu sute de milioane de la buget (săracii!), profesorii făceau… muncă patriotică (la școală) îmbrăcându-se de la second hand. Dădeau tării olimpici (cei cu care s-au lăudat toți) si n-aveau timp si bani sa-și ridice vile cu "n" etaje. Făceau naveta și nu primeau nici măcar salariu fiindcă primăria din …Cucuieti nu avea bani. Când își cereau drepturile li se spunea că: „economia sare în aer”, ”nu sunt bani”, ”efortul bugetar ar fi prea mare”, sau o multime de alte tâmpenii. Toți știam că nu e adevărat. In timp ce pentru unii se aplicau legi abrogate (pentru bani, bineînțeles)pentru profesori nu se aplicau legile votate. E valabil și azi. Tichetele de masă sau cadou ajungeau numai la cei care le …"meritau": parlamentari, bugetari de lux, oameni cu salarii de zeci de milioane, și din când în când și pe la muncitori, etc. La cele câteva milioane pe care le aveau profesorii salariu nici măcar tichetele de masă nu se …potriveau. Poate că, dacă ar fi avut bani, și-ar fi „ridicat” nivelul de pregătire și n-ar mai fi folosit banii de salariu de mizerie ca să mănânce, să se îmbrace, să-și crească copiii, să-și ajute părinții pensionari – muritori de foame – să plătească la timp taxele (acelea care intrau în buzunarele agențiilor), și aș putea continua mult.

Doar faptul ca v-ati asumat greșeala de a fi votat o lege (aproape reparatorie) nu înseamnă nimic. Nu a tresărit nimeni la această asumare. Nu a încălzit pe nimeni. Din contra: pentru profesori a fost o palmă în plus. Așa că nu înțeleg criticile dumneavoastră și cred că nimeni din țara asta nu le mai înțelege. Poate că ar fi timpul să deveniți președintele de care are nevoie țara și să lasati deoparte personajul "președinte jucator". Aș vrea să pot încheia „cu stimă”. Din pacate nu pot.

PS. Și a mai trecut un an în care profesorii au fost umiliți, batjocoriți, li s-a spus că trebuie să trăiască tot cu acele salarii de mizerie (fiindcă țara nu are bani), li s-a pus pe masă CRIZA, li s-a cerut să facă în continuare sacrificii promițându-li-se „raiul” când și-o reveni țara. Probabil în ultimul an de guvernare (pesedisto-pedelistă) ca să nu se piardă voturile acestei categorii sociale (prioritate națională). Cum spuneam într-un alt post: vina e a noastră, puterea e a lor!

Reclame

2 răspunsuri

  1. doamne cata dreptate aveti..s-a politizat absolut tot, din pacate chiar si ceea ce nu trebuia: invatamantul si cultura.Efectul pervers este ca respectivele categorii sociale care au ,,aderat” la conjuncturi politico-sociale de moment..sunt mult prea ,,blazate”, desi au foarte multe de spus!! Asa au fost intelectualii mereu, scarbiti sau paote pur si simplu mult prea obositi si umiliti sufleteste de ceea ce inseamna a fi profesor in fata elevilor din zilele noastre..

    Apreciază

    • Dupa cum se observa cu ochiul liber o clasa politica incompetenta ( de 20 de ani) incearca, si a reusit pana acum, sa culpabilizeze profesorii. N-au fost in stare sa aiba o viziune moderna asupra invatamantului niciodata. Au facut doar declaratii cum ca suntem prioritate nationala si s-au oprit de fiecare data aici.

      Apreciază

Scrie comentariul tău!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Serein'Art

From my heart to your heart

Didia Saint - Georges

Lisette Georgescu: „Nu pleci în umbră Didie dragă, muzica ta va lumina sufletele noastre îndurerate astăzi când ne despărțim de tine.”

Justiție Oarbă

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

EDUCAȚIA ZI DE ZI

Nici o zi fără educație...

Lia Muresan

*Fiecare om pe care îl întâlnesc în drumul meu imi este superior prin ceva. De aceea încerc să învăţ câte ceva pe lângă fiecare. (Sigmund Freud)

Sfaturi cosmetice

Sfaturi cosmetice pentru ingrijirea pielii

Chirurg Pediatru Cluj

Dr. Surd Adrian - medic specialist Chirurgie Pediatrica

No Justice

Fiat justitia, ruat caelum!

Dezvăluiri învăluite

FLUXURI DE IDEI ÎNVĂLUITE ŞI DEZVĂLUITE PRIN NEGURA GÂNDURILOR. INTERZIS CELOR CARE NU ÎNŢELEG NIMIC, DIN ORICE!

Gimnaziul Bassarabescu

„Nu pierdeți din vedere omenia! Mai 'nainte de orice, siliti-vă să prețuiți omenia. Fiți oameni!”- Ioan Alexandru Bassarabescu 30. XII.1870 - 29. III. 1952 - scriitor, profesor, om politic și de cultură, publicist, membru al Academiei Române.

MON FRANÇAIS

Apprendre autrement

CRONICA [R]

If you're walking through hell, keep walking.

Aquarelles

...din pasiune pentru pictură

PRO MUSIC

Educația muzicală în România

bassarabescu2en.wordpress.com/

Motto: „Education...for learning, for earning, for life”

Pro Educație Blog

Informație pentru educație

Viva,viva la musica!

...doar muzica

%d blogeri au apreciat asta: