Parlament și (de) flori de cuc

Băsescu și studentii Să mă scuze d-nul Președinte Traian Băsescu, dar eu am înțeles (și cred că mult mai bine decât Domnia – sa) că într-o democrație ideea este următoarea: fiindcă nu putem să guvernăm toți, guvernăm prin reprezentanți. De aceea mergem la vot la un anumit număr de ani, stabilit prin constituție și legi și alegem pe cei care-și fac propagandă pe toate …(gardurile)  panourile.

Rezultatul votului nu este neapărat unul bun, real  și  corect atâta vreme cât cetățenii țării (noastre) au fost și sunt manipulați cu nerușinare, cum s-a demonstrat de foarte multe ori. Sau că, cetățenilor, total neinformați, nu li s-a explicat mai deloc ce pot face ei cu „forța” votului personal. Oricum n-au avut când și unde să încerce acestă forță.

În urma votului așa de prost organizat, de vreo 20 de ani încoace, din urnele adânci și întunecoase au ieșit cam aceeași oameni (citește parlamentari și guvernanți). Care, culmea!, în loc să demonstreze responsabilitate maximă în funcțiile pentru care au candidat și  pe care le-au obținut au demonstrat exact contrariul. Adică o perversă iresponsabilitate.  Așa se face că nu s-a reformat  mai nimic sau mai deloc pe domeniul bugetar: adică justiția, învățământul și sănătatea. Nu s-au reformat decât salariile și conturile celor care au stat/dormit prin parlament, guvern și agenții. „Reforma” acolo  a mers, bineînțeles, doar în sus și …solid. Și să fim înțeleși: aceia nu erau nici profesori, nici medici, nici magistrați, nici judecători. Erau orice altceva. Eu i-aș încadra în categoriiile: „timpul trece, leafa merge”, „fără ocupație”, „ajutori de băgători în seamă” sau, cum spunea cineva zilele trecute, „cei care pun virgule”.

Să punem virgula acesta. Ea poate fi foarte importantă. Ce aflăm azi de la congresul studenților? Președintele își dă cu presupusul și  acuză (cam voalat ca să nu-și piardă voturile)  nici mai mult nici mai puțin, pe toți cetățenii (din învățământ, sănătate și justiție), că nu s-au înfăptuit (asemeni cincinalelor) reformele de mai sus. De ce ? Simplu. Fiind în Parlament foarte mulți profesori, medici și juriști, avocați, magistrați, (aceștia ) s-au opus din răsputeri reformelor.

Uite-așa învățământul și sănătatea și-au tăiat singure craca de sub picioare acceptând bucuroase  să meargă înainte cu salarii de mizerie, instituții anacronice și o bază materială atât de proastă că ne-a întrecut până și Albania, în timp ce justiția și-a tras doar salarii grase abordând peste tot stindardul viciilor de procedură pentru infractori și mafioți și condamnând cu ușurință legală orice hoț mărunt pentru a deveni cu adevărat pilduitoare.

Concluzia ar fi una singură. Să nu mai votăm deloc și să mergem pe rând ( fie și câte o zi) la Parlament și la guvern fiindcă doar așa vom pune pe roate România și sistemele ei. Altfel, gândesc că și în următorii 4 ani, deși avem parlament și guvern, ele vor sta degeaba (sau de flori de cuc), iar noi vom fi vinovați de neînfăptuirea reformelor.

Poate ar fi bine ca Traian Băsescu să nu uite că nu toți românii l-au ales. Nici măcar jumătate din toți ci doar 51% din cei ce au mers la votul acela amărât. Adică foarte puțini.

Partida de box la nivel înalt.

S-ar părea că, în viitoarea vară „fierbinte”, vom avea parte și de „lupte” (meci?) între proiectele de legi ale învățământului redactate de Președinție, pe de o parte, și MECI, pe de altă parte. Sau între fostul ministru al învățământului, Mircea Miclea și actualul ministru al învățământului, Ecaterina Andronescu. Exact ce ne lipsea!  O bătălie de orgolii!

semnul_exclamarii_f10735N.B. A nu se înțelege că proiectul de lege a învățământului  aflat pe site-ul Președinției nu este, în mare măsură, unul bun. La ce ne folosește însă dacă stă acolo de ceva luni de zile și acum a declanșat deja ( în loc de dezbateri) orgolii ascunse?

 

Reclame

Un răspuns

  1. Pînã în 1966, 23 August s-a numit „Ziua eliberãrii de sub jugul hitlerist”. Istoria evenimentului era simplã – nemþii ne ocupaserã, comuniºtii nu suportaserã, ruºii ne ajutaserã! Ulterior, 23 August 1944 a devenit „Ziua insurecþiei armate, antifasciste ºi antiimperialiste”. Istoria se nuanþase. Ruºii intraserã în umbrã, prim-planul era ocupat acum de tipografi patrioþi ºi filatoare inimoase. O carte groasã îi înºira chiar pe anonimii ce înfãptuiserã acest „act al întregului popor”. Mii de români sadea, mii de simpatizanþi comuniºti! Era menþionat, lãturalnic, chiar ºi regele! Noroc cã un anume Mandric, politruc graseiat, amintea lãtrãtor la TV de cîinii acestuia. Erau puºi sã sfîrtece copii sãraci, ca sã-ºi întãreascã dinþii!

    Apreciază

Scrie comentariul tău!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Serein'Art

From my heart to your heart

Didia Saint - Georges

Lisette Georgescu: „Nu pleci în umbră Didie dragă, muzica ta va lumina sufletele noastre îndurerate astăzi când ne despărțim de tine.”

Justiție Oarbă

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

EDUCAȚIA ZI DE ZI

Nici o zi fără educație...

Lia Muresan

*Fiecare om pe care îl întâlnesc în drumul meu imi este superior prin ceva. De aceea încerc să învăţ câte ceva pe lângă fiecare. (Sigmund Freud)

Sfaturi cosmetice

Sfaturi cosmetice pentru ingrijirea pielii

Chirurg Pediatru Cluj

Dr. Surd Adrian - medic specialist Chirurgie Pediatrica

No Justice

Fiat justitia, ruat caelum!

Dezvăluiri învăluite

FLUXURI DE IDEI ÎNVĂLUITE ŞI DEZVĂLUITE PRIN NEGURA GÂNDURILOR. INTERZIS CELOR CARE NU ÎNŢELEG NIMIC, DIN ORICE!

Gimnaziul Bassarabescu

„Nu pierdeți din vedere omenia! Mai 'nainte de orice, siliti-vă să prețuiți omenia. Fiți oameni!”- Ioan Alexandru Bassarabescu 30. XII.1870 - 29. III. 1952 - scriitor, profesor, om politic și de cultură, publicist, membru al Academiei Române.

MON FRANÇAIS

Apprendre autrement

CRONICA [R]

If you're walking through hell, keep walking.

Aquarelles

...din pasiune pentru pictură

PRO MUSIC

Educația muzicală în România

bassarabescu2en.wordpress.com/

Motto: „Education...for learning, for earning, for life”

Pro Educație Blog

Informație pentru educație

Viva,viva la musica!

...doar muzica

%d blogeri au apreciat asta: