„Varza” de la MECI devine „nesimțită” și ”„haotică”

Site-ul ziarului Cotidianul .Click pe imagine pentru a citi articolul complet. La nici o săptămână după ce a anunțat că „se revizuiește…”  și noi am constatat că nu s-a schimbat aproape nimic în categoria „programe școlare”,  d-na ministru Ecaterina Andronescu sau poate ar fi bine să zicem Abramburescu, povestește cu calm și  încredere (!), fără urmă de jenă că: „Pe mine nici nu m-au anunţat că il vor pune în dezbatere publică. Am fost surprinsă pentru că de reviziurea programelor se va ocupa Institutul de Şiinţe ale Educaţiei, care va prelua tot ce ţine de curriculum, politici de evaluare şi manuale de la CNCEIP”.

Era vorba de…marele proiect de revizuire a programelor scolare. Informația a apărut într-un articol din ziarul Cotidianul. Așa că nu mai accesați link-ul de la MECI. E nul. Asta ne poate da, încă o dată, dacă mai era nevoie, o idee depsre modul cum se realizează programele, proiectele, subiectele la ministerul Educației, Cercetării și Inovării. Nimeni nu știe ce fac ceilalți, nimeni nu controlează nimic, nimeni nu face cu adevărat ceva. Totul se copiază. Până și dezbaterile.

Oare cine a pus în dezbatere programele pe care am reușit să le văd vreo 5 minute într-o zi și care erau aproape identice cu cele vechi cu mici excepții ? A funcționat perfect principiul „copy/paste”. CNCEÎP are un site din care nimeni nu înțelege nimic și de unde nu poți afla o informație corectă, utilă și sigură. Scriam asta într-un post din luna mai.

Concluzia e una singură: D-na ministru habar nu avea că CNCEÎP „face” și „desface” programe școlare. Probabil că le vom primi prin luna decembrie cu aplicabilitate din septembrie următor dacă…nu cumva cineva se răzgândește.

Site MECI pentru proiectul de programeSite-ul MECI arată clar că „nu ai dreptul de a vizualiza acest articol. Status: refuzat”în 30 iunie 2009, dimineața.

Reclame

Scrie comentariul tău!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Serein'Art

From my heart to your heart

Didia Saint - Georges

Lisette Georgescu: „Nu pleci în umbră Didie dragă, muzica ta va lumina sufletele noastre îndurerate astăzi când ne despărțim de tine.”

Justiție Oarbă

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

EDUCAȚIA ZI DE ZI

Nici o zi fără educație...

Lia Muresan

*Fiecare om pe care îl întâlnesc în drumul meu imi este superior prin ceva. De aceea încerc să învăţ câte ceva pe lângă fiecare. (Sigmund Freud)

Sfaturi cosmetice

Sfaturi cosmetice pentru ingrijirea pielii

Chirurg Pediatru Cluj

Dr. Surd Adrian - medic specialist Chirurgie Pediatrica

No Justice

Fiat justitia, ruat caelum!

Dezvăluiri învăluite

FLUXURI DE IDEI ÎNVĂLUITE ŞI DEZVĂLUITE PRIN NEGURA GÂNDURILOR. INTERZIS CELOR CARE NU ÎNŢELEG NIMIC, DIN ORICE!

Gimnaziul Bassarabescu

„Nu pierdeți din vedere omenia! Mai 'nainte de orice, siliti-vă să prețuiți omenia. Fiți oameni!”- Ioan Alexandru Bassarabescu 30. XII.1870 - 29. III. 1952 - scriitor, profesor, om politic și de cultură, publicist, membru al Academiei Române.

MON FRANÇAIS

Apprendre autrement

CRONICA [R]

If you're walking through hell, keep walking.

Aquarelles

...din pasiune pentru pictură

PRO MUSIC

Educația muzicală în România

bassarabescu2en.wordpress.com/

Motto: „Education...for learning, for earning, for life”

Pro Educație Blog

Informație pentru educație

Viva,viva la musica!

...doar muzica

%d blogeri au apreciat asta: