Unde ești tu, Spiru Haret?

Site-ul Universității e plin de laude. Joaca de-a …vacanța nu intră în calculele Universității Spiru Haret. La așa o mare și gigantică Universitate totul pare prea mic: ministru, ARACIS (care vrea dar nu poate), studenți, etc.  Caracatița studiilor de… orice pe bani mulți s-a întins dincolo de granițele țării. Filiale mari și lățite pe tot mapamondul au atras atenția unor state care au vechi tradiții în ceea ce privește accesul și studiul într-o Universitate.

Singurul lucru ( material, desigur)  care înflăcărează pe bravii conducători ai universității sunt însă…taxele (ca și moartea de astea nu scapi).  Acestea nu par și nu sunt deloc mici. Până acum Spiru  a crescut precum Făt – Frumos din povești și și-a permis în acest an să sfideze totul. S- a luat la trântă cu ARACIS-ul (care în paranteză fie spus nu face nimic), s-a luat la trântă cu ministrul ( și ministerul) învățământului, s-a luat la trântă cu proprii studenți și absolvenți.

Până acum Spiru a câștigat. ARACIS-ul a fost pus la punct. Cu ministrul s-a ajuns la un compromis tulbure. Profesorii deveniți conferențiari așa, din senin, vor fi totuși acceptați ca atare, deocamdată.  Înscrierile merg în continuare iar absolvenților li se promite că…vor avea diplome (56.000). Chiar daca ar fi să mai dea ceva în plus fiindcă, nu-i așa? studiile costă.

Intrarea în legalitate nu pare să fie însă o prioritate, deoarece până la începerea cursurilor mai e muuult. Un nou octombrie studențesc la Spiru va aduna probabil tot vreo 50 – 60.000 aspiranți la licențe și masterate făcute la distanțe foarte  mari sau la fără (aproape) nici o frecvență. Ținând cont că din cele 47 de specializări 41 erau …pe dinafara legii aștept intrarea în legalitate. Crede cineva aceste baliverne? Vor fi absolvenții de la Spiru mai…profesioniști?

Cei mai păgubiți vor fi la final doar studenții sau absolvenții. Ei vor fi viitorii licențiați  de…hârtie. Diplome obținute cu taxe grele  dar fără acoperire. Ce e și mai ciudat că o parte dintre absolvenți nu vor ști…nimic. Distanțe mari, fără frecvențe…și mai mari. 

Update: azi 16 iulie 20009

Site-ul MECI unde se află publicată lista centrelor care nu funcționează legal de la Spiru Haret.

Și totuși…Aflăm că Ministerul Învățământului a publicat: lista centrelor teritoriale pentru învățământul la distanță ale Universității Spiru Haret care nu funcționează legal.

O întrebare rămâne: Cum poate Ministerul Învățământului Cercetării și Inovării să declare nule niște diplome de licență pe care și-a pus timp de 4-5 ani sigla? Acesta fiind mai mult decât o semnătură. Este o aprobare publică, o recunoaștere că acea Universitate acționează legal, că viitorii absolvenți vor fi feriți de probleme.

Sigur că asta nu înseamnă nimic într-o Românie a contrastelor de tot felul. Și nu înseamnă nimic fiindcă o Universitate a decis să-și bată joc de proprii studenți  iar o instituție a statului să aprobe asta. Ani în șir.

Reclame

2 răspunsuri

  1. Am o propunere: Ca Ministerul Invatamintului sa oblige universitatea sa elibereze diplome cu titulatura de „studii ordinare” si nu „superioare”. Aceasta titulatura se potriveste perfect cu realitatile concrete de la Spiru Haret, universitatea ilegala din Iasi, Tirgoviste ,etc

    Apreciază

    • Propunerea mi se pare de mult bun simt. Poate ar fi bine sa dam o noua titulatura si ministerului nostru care nu face nimic din ceea ce ar trebui sa faca: „Ministerul care trebuie educat”. MCTE in loc de MECT.

      Apreciază

Scrie comentariul tău!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Serein'Art

From my heart to your heart

Didia Saint - Georges

Lisette Georgescu: „Nu pleci în umbră Didie dragă, muzica ta va lumina sufletele noastre îndurerate astăzi când ne despărțim de tine.”

Justiție Oarbă

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

EDUCAȚIA ZI DE ZI

Nici o zi fără educație...

Lia Muresan

*Fiecare om pe care îl întâlnesc în drumul meu imi este superior prin ceva. De aceea încerc să învăţ câte ceva pe lângă fiecare. (Sigmund Freud)

Sfaturi cosmetice

Sfaturi cosmetice pentru ingrijirea pielii

Chirurg Pediatru Cluj

Dr. Surd Adrian - medic specialist Chirurgie Pediatrica

No Justice

Fiat justitia, ruat caelum!

Dezvăluiri învăluite

FLUXURI DE IDEI ÎNVĂLUITE ŞI DEZVĂLUITE PRIN NEGURA GÂNDURILOR. INTERZIS CELOR CARE NU ÎNŢELEG NIMIC, DIN ORICE!

Gimnaziul Bassarabescu

„Nu pierdeți din vedere omenia! Mai 'nainte de orice, siliti-vă să prețuiți omenia. Fiți oameni!”- Ioan Alexandru Bassarabescu 30. XII.1870 - 29. III. 1952 - scriitor, profesor, om politic și de cultură, publicist, membru al Academiei Române.

MON FRANÇAIS

Apprendre autrement

CRONICA [R]

If you're walking through hell, keep walking.

Aquarelles

...din pasiune pentru pictură

PRO MUSIC

Educația muzicală în România

bassarabescu2en.wordpress.com/

Motto: „Education...for learning, for earning, for life”

Pro Educație Blog

Informație pentru educație

Viva,viva la musica!

...doar muzica

%d blogeri au apreciat asta: