Paraziții …și gazdele lor

Așa arată legea în România Trebuie să încep prin a spune că atunci când am citit și auzit primele zvonuri despre faptul că scandalul diplomelor de la Spiru Haret este o „făcătură” nu le-am dat crezare. Deduc de aici că încă mai am naivitatea omului corect care crede că ceea ce se vede este ceea ce există.

De curând, revenită din vacanță, am avut surpriza să găsesc un haos și mai mare decât cel pe care l-am lăsat la plecare, atât în ceea ce privește faimosul „pachet de legi” al învățământului cât și în ceea ce privește Universitatea Spiru Haret cu ale ei diplome, declarate ilegale.

Deși cred că Universitatea Spiru Haret a devenit, sub „blânda” (și interesata) oblăduire a tuturor miniștrilor învățământului din toate guvernările, o „fabrică de diplome” (și sub patronajul d-nului Bondrea), mai am totuși convingerea că acest fapt nu s-ar fi petrecut dacă am fi avut: guverne responsabile, miniștrii loiali, corecți și fără pată, o lege a învățământului respectată, o reformă, o finanțare adecvată a întregului sistem, etc.

În România anului 2009 legea învățământului de aplică ca în vremea evului mediu.Legile există în România și probabil sunt mai mult decât bune. Problema este că nu au niște ordonanțe anexate în coadă și din această cauză toate guvernele fac în așa fel încât să se substituie Parlamentului. Trebuie să recunoaștem că până acum au avut un succes nesperat și garantat. Toate legile sunt parazitate de ordonanțe și paraordonanțe care fac inutilă orice lege.

Așa s-a întâmplat și cu legea învățământului care, nu numai că nu e respectată dar e și interpretată și, pe la multe paragrafe, interpretabilă. Și după cum bine se observă(în fiecare zi) numai în favoarea celor ce au puterea sau finanțele (care oricum sunt totuna). Linkul de mai jos duce la un material care ar fi bine să fie cunoscut de toți cei ce doresc să-și facă o opinie personală despre ceea ce se întâmplă în învățământul românesc și despre cum se respectă legile în România.

click!http://www.agonia.ro/index.php/personals/13899106/ Scandalul_diplomelor_de_licenta_de_la_Universitatea_Spiru_Haret

 

 

Reclame

2 răspunsuri

  1. haioasa poza… e din Indii personajul ?

    Apreciază

    • Poza nu-mi apartine dar e ca si cum ar fi din Indii. Altfel cum sa intelegi ca invatamantul romanesc este relativ …medieval. E bine ca inca mai putem face haz de necaz (noi, romanii).

      Apreciază

Scrie comentariul tău!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Serein'Art

From my heart to your heart

Didia Saint - Georges

Lisette Georgescu: „Nu pleci în umbră Didie dragă, muzica ta va lumina sufletele noastre îndurerate astăzi când ne despărțim de tine.”

Justiție Oarbă

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

EDUCAȚIA ZI DE ZI

Nici o zi fără educație...

Lia Muresan

*Fiecare om pe care îl întâlnesc în drumul meu imi este superior prin ceva. De aceea încerc să învăţ câte ceva pe lângă fiecare. (Sigmund Freud)

Sfaturi cosmetice

Sfaturi cosmetice pentru ingrijirea pielii

Chirurg Pediatru Cluj

Dr. Surd Adrian - medic specialist Chirurgie Pediatrica

No Justice

Fiat justitia, ruat caelum!

Dezvăluiri învăluite

FLUXURI DE IDEI ÎNVĂLUITE ŞI DEZVĂLUITE PRIN NEGURA GÂNDURILOR. INTERZIS CELOR CARE NU ÎNŢELEG NIMIC, DIN ORICE!

Gimnaziul Bassarabescu

„Nu pierdeți din vedere omenia! Mai 'nainte de orice, siliti-vă să prețuiți omenia. Fiți oameni!”- Ioan Alexandru Bassarabescu 30. XII.1870 - 29. III. 1952 - scriitor, profesor, om politic și de cultură, publicist, membru al Academiei Române.

MON FRANÇAIS

Apprendre autrement

CRONICA [R]

If you're walking through hell, keep walking.

Aquarelles

...din pasiune pentru pictură

PRO MUSIC

Educația muzicală în România

bassarabescu2en.wordpress.com/

Motto: „Education...for learning, for earning, for life”

Pro Educație Blog

Informație pentru educație

Viva,viva la musica!

...doar muzica

%d blogeri au apreciat asta: