„Mulțumim” din „inimă” …partidelor aflate la guvernare

 Criza O țară în derivă, un guvern care habar nu are ce face, o clasă politică cu ochelari de cal (sau oarbă), miniștri puși pe căpătuială. Totul ambalat în criza din care vom ieși (dacă vom ieși) mai mult ca sigur, ultimii.

Ultima soluție găsită de Marele Pogea împreună cu Micuțul Boc: 10 zile de concediu fără plată în tot sectorul bugetar. Prin consens. De ce? Simplu. Incompetența ultimelor echipe aflate la guvernare + criza din ce în ce mai accentuată, ne-au adus în situația de a deveni o țară falimentară. Să sperăm(!) că ne cumpără cineva.

Întrebarea este următoarea.  De ce să stea toată suflarea bugetară în concediu fărăBanii lui Boc după cele 10 zile de concediu fără plată. Mărunțiș plată 10 zile? De ce un om care muncește să îi plătească celui care în timpul programului se duce la piață sau își rezolvă toate problemele personale? De ce să plătească bugetarii sutele de indivizi care s-au plimbat atâția ani pe banii noștri, și-au construit vile de lux, și-au luat mașini unicat, s-au plimbat prin insulele exotice? Sutele de indivizi aflați în primării, agenții, guvern, Parlament. De ce?

Ca să iasă țara din criză? Dacă i-am votat ar trebui să ne retragem votul. Ar trebui să-i disponibilizăm pentru o zi pe toți și să-i punem să dea examen. Cine are soluții și gândește, să stea; cine are doar tendința de a dormi în scaunul pe care i l-am încredințat noi, cetățenii, să meargă la …oi. Și poate nici acolo că e o meserie care cere dedicație. Și pe viitor să scoatem o altă lege electorală prin care să nu mai poată accede în aceste funcții orice individ analfabet, cu un IQ sub medie, cu un cod etic aflat pe aproape de zero, cu un limbaj suburban. Adică să aibă dreptul la intrarea în cursa electorală după ce au dat un serios examen. Și nu la Spiru Haret.

În timp ce guvernul debusolat face planuri aberante, profesorii aflați încă în vacanță au intrat deja într-o stare de incertitudine totală. Cu un ministru care vrea să facă într-o vară coduri și legi pentru educație și să le și pună în aplicare pe 2 septembrie și cu un guvern care amenință că dă afară oameni sau că îi trimite în concediu fără plată, învățământul va arăta așa: un cazan în fierbere.

Probabil (sigur) puține cadre diactice vor veni la școală cu gândul de a-și face datoria. Toți vor avea în fața ochilor spectrul fantomatic al disponibilizărilor, al salariilor mizerabile, al problemelor majore cu care se confruntă acasă. Cui să-i mai pese instrucție și educație? Și de ce le-ar păsa? În vremuri de criză problema fiecăruia nu este binele aproapelui, ci propria supraviețuire. Și să nu uităm că nu prea au cu ce supraviețui datorită politicii idioate duse în ultimii ani de toate guvernele: „dacă vă mărim salariile cu 50%  economia românească sare în aer”.  Am putea spune (noi, cei din învățământ) liniștiți: „ne bucurăm (sună tragic, nu?) că economia românească n-a sărit în aer ci s-a prăbușit de tot. Și nu datorită creșterilor salariale din învățământ ci datorită faptului că guvernele n-au condus țara ci și-au imaginat că au o …vacă de muls.”

Săracul Pogea În concluzie. Cu presupusa reformă educațională, asumată sau nu, învățământul românesc va fi …la pământ în acest an școlar. Care cadru didactic va fi preocupat de elevii pe care are în grijă dacă acasă are o… tonă de griji, o familie de întreținut, un salariu mai mic, o putere de cumpărare redusă la jumătate și spectrul șomajului în față?

Poate ar fi mai bine să intre tot învățământul în grevă, să se blocheze tot anul școlar, elevii să stea acasă și guvernul ar fi salvat. Ar avea banii necesari, ar face economii acolo unde n-a dat niciodată bani, țara ar ieși din criză  ….amiabil. După ce trece anul școlar viitor  propunerea ar fi ca toți profesorii să se reprofileze în sectoare care aduc mai muți bani iar miniștrii să vină la catedră. Să expună elevilor aberațiile pe care le debitează azi de la înălțimile amețitoare ale funcțiilor lor.

Fiindcă eu am înțeles că toate astea nu se fac pentru noi ci pentru ei și că, de fapt, problema actualului guvern (și a celor anterioare) a fost una singură: ÎNVĂȚĂMÂNTUL.  Acesta le-a stat ca un os în gât tuturor miniștrilor. Fiindcă are prea mulți salariați, fiindcă cere salarii prea mari, fiindcă nu se reformează singur, fiindcă vrea bani de la buget, fiindcă școlile trebuie întreținute, fiindcă….. Dacă n-ar fi fost ÎNVĂȚĂMÂNTUL toată lumea ar fi dus-o mult mai bine.

Cam asta ne spune acest guvern de vreo 2 luni de zile sub diverse forme și ambalat în fraze contorsionate.

Reclame

Scrie comentariul tău!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Serein'Art

From my heart to your heart

Didia Saint - Georges

Lisette Georgescu: „Nu pleci în umbră Didie dragă, muzica ta va lumina sufletele noastre îndurerate astăzi când ne despărțim de tine.”

Justiție Oarbă

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

EDUCAȚIA ZI DE ZI

Nici o zi fără educație...

Lia Muresan

*Fiecare om pe care îl întâlnesc în drumul meu imi este superior prin ceva. De aceea încerc să învăţ câte ceva pe lângă fiecare. (Sigmund Freud)

Sfaturi cosmetice

Sfaturi cosmetice pentru ingrijirea pielii

Chirurg Pediatru Cluj

Dr. Surd Adrian - medic specialist Chirurgie Pediatrica

No Justice

Fiat justitia, ruat caelum!

Dezvăluiri învăluite

FLUXURI DE IDEI ÎNVĂLUITE ŞI DEZVĂLUITE PRIN NEGURA GÂNDURILOR. INTERZIS CELOR CARE NU ÎNŢELEG NIMIC, DIN ORICE!

Gimnaziul Bassarabescu

„Nu pierdeți din vedere omenia! Mai 'nainte de orice, siliti-vă să prețuiți omenia. Fiți oameni!”- Ioan Alexandru Bassarabescu 30. XII.1870 - 29. III. 1952 - scriitor, profesor, om politic și de cultură, publicist, membru al Academiei Române.

MON FRANÇAIS

Apprendre autrement

CRONICA [R]

If you're walking through hell, keep walking.

Aquarelles

...din pasiune pentru pictură

PRO MUSIC

Educația muzicală în România

bassarabescu2en.wordpress.com/

Motto: „Education...for learning, for earning, for life”

Pro Educație Blog

Informație pentru educație

Viva,viva la musica!

...doar muzica

%d blogeri au apreciat asta: