Lege nouă cu aplicabilitate imediată: “Paștele cailor”

image Ziarul România Liberă publică azi un interviu cu Laura Codruța Kovesi care „povestește” într-o manieră destul de liniștitoare (printre altele) cum anume se face că magistrații și-au câștigat în instanță sporurile care totalizează vreo 140 de milioane de euro și că, nu-i așa?, vor fi plătite. chiar dacă asta înseamnă 90% din totalul bugetului ministerului public. Și ce dacă? Legea e lege. ( Ce-i drept unii magistrați vor rămâne pentru „Paștele cailor”). Ce mai spune d-na Kovesi? „Dar legea unica trebuie să pastreze drepturile magistratilor, iar statutul lor trebuie sa fie similar cu cel al colegilor europeni”; sau „Constant, am arătat ca peste 80% din bugetul Ministerului Public este grevat de drepturi salariale”. Nu vă lăsați înșelați de titlu!

Toate „arătările” astea din interviul dat acestui ziar duc către o singură concluzie: „Vrem egalitate dar nu pentru…căței”. De aceea în învățământ nu se va aplica legea care prevedea (cu mult tam-tam electoral) majorări salariale cu 50 %. Nici legea care prevede prime de vacanță și pe care d-nul Pogea le-a propus în rate pe vreo 3 ani (profesorii urmând să plece în vacanță după ce vor fi strâns toate primele restante: adică tot la…..Paștele cailor).

Deși prima lege a fost declarată constituțională și pentru cea de-a doua profesorii și-au câștigat în instanță acele drepturi (cu hotărâri definitive), D-na Kovesi nu se pronunță.  Adică pentru învățământ există o singură lege și ea se aplică: „Paștele cailor”. Este singura lege care se aplică cu atâta promptitudine. Trăiască Justiția română!

Oricum, magistrații au amenințat că dacă nu le vor fi plătite cele 140 de milioane de euro vor….bloca alegerile prezidențiale. Bineînțeles că pe nimeni nu supără asta. Alegerile nu sunt …copii care trebuie să vină la școală. Părinții pot sta liniștiți. Vă reamintesc că profesorii nu au acest drept: să amenințe că intră în grevă deoarece …elevii suferă. Cu magistrații lucrurile nu stau la fel.

Interviul d-nei Kovesi este unul cât se poate de …alunecos fiindcă la întrebările reporterului,  procurorul general dă doar răspunsuri în doi peri.

Iată o mostră:

R: „In plus, lumea se intreaba de ce ar fi mai important un judecator decat un chirurg sau un profesor. Nu se autoexclud magistratii din corpul social ignorand situatia celorlalti?
Kovesi – Am spus ca nu comentez pentru ca nu stiu care sunt salariile altora, altfel decat din mass-media. Dar de ce sa nu ridicam salariile celorlalti bugetari daca exista un astfel de dezechilibru?”

Reclame

Scrie comentariul tău!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Serein'Art

From my heart to your heart

Didia Saint - Georges

Lisette Georgescu: „Nu pleci în umbră Didie dragă, muzica ta va lumina sufletele noastre îndurerate astăzi când ne despărțim de tine.”

Justiție Oarbă

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

EDUCAȚIA ZI DE ZI

Nici o zi fără educație...

Lia Muresan

*Fiecare om pe care îl întâlnesc în drumul meu imi este superior prin ceva. De aceea încerc să învăţ câte ceva pe lângă fiecare. (Sigmund Freud)

Sfaturi cosmetice

Sfaturi cosmetice pentru ingrijirea pielii

Chirurg Pediatru Cluj

Dr. Surd Adrian - medic specialist Chirurgie Pediatrica

No Justice

Fiat justitia, ruat caelum!

Dezvăluiri învăluite

FLUXURI DE IDEI ÎNVĂLUITE ŞI DEZVĂLUITE PRIN NEGURA GÂNDURILOR. INTERZIS CELOR CARE NU ÎNŢELEG NIMIC, DIN ORICE!

Gimnaziul Bassarabescu

„Nu pierdeți din vedere omenia! Mai 'nainte de orice, siliti-vă să prețuiți omenia. Fiți oameni!”- Ioan Alexandru Bassarabescu 30. XII.1870 - 29. III. 1952 - scriitor, profesor, om politic și de cultură, publicist, membru al Academiei Române.

MON FRANÇAIS

Apprendre autrement

CRONICA [R]

If you're walking through hell, keep walking.

Aquarelles

...din pasiune pentru pictură

PRO MUSIC

Educația muzicală în România

bassarabescu2en.wordpress.com/

Motto: „Education...for learning, for earning, for life”

Pro Educație Blog

Informație pentru educație

Viva,viva la musica!

...doar muzica

%d blogeri au apreciat asta: