Ca de obicei…

…sindicatele din învățământ au hotărât să facă doar unii…grevă. Așa am aflat că, în Ploiești, FEN s-a „ținut” tare de ore la unele școli în timp ce la altele, unde sunt în minoritate (ca membri), au ales să facă ce face și majoritatea. Adică dacă-i grevă să stăm frumos acasă. Bine că se bat cu pumnii în piept (că mișcarea sindicală este puternică) și, în realitate, unele sindicate se dovedesc mai  „catolice decât Papa”. Ce versatili!

Greva s-a sfârșit nu există nici un câștig. Și mă îndoiesc că va fi vreunul atâta vreme cât avem „aripi” și „aripioare” de sindicate.

greva2

Ce-or fi vrând să demonstreze (în afara faptului că doresc unii să fie șefi și nu reușesc altfel) nu se vede nici  dacă soarele ar străluci o lună continuu pe cer. De ce ar avea nevoie unii profesori, învățători sau cadre diactice auxiliare de un alt sindicat? Au ei alte interese, aparte? Sunt ei în alt sistem de învățământ și nu în cel românesc? Câștigă ei ceva în plus? Oricum întrebările sunt retorice.

Deci lucrurile stau cam așa:

  • unii au făcut grevă fiindcă au sindicat „bătăios”;
  • alții n-au făcut grevă fiindcă sindicatul lor a ales „să respecte elevii și părinții”;
  • unii vor avea o zi tăiată din salariu ceilalți, nu;
  • unii vor face miting alții vor fi doar…solidari;
  • unii au demonstrat că se poate să stai acasă în grevă generală ceilalți au demonstrat contrariul;
  • aici …fiecare să adauge ce a pierdut. Dacă cineva a și câștigat ceva să treacă tot aici…………………………………………………………………………

Te cuprinde o lehamite amară văzând cât de bătăioase se dovedesc vreo 3-4 sindicate care clamează sus și tare că „mergem înainte”. Poate ar fi cazul să coboare de acolo din înălțimi și să vadă dacă au cu cine. De ce ar merge doar unii înainte? Vine vreun lider să întrebe cam câte zile de grevă e dispus un cadru didactic să suporte fără nici un fel de salariu?

Când învățământul a stat 5 săptămâni în grevă în urmă cu câțiva ani a câștigat salariul al 13-lea și a pierdut salariul din luna respectivă (adică merele compensate cu perele). Cum s-ar face acum? Cadrele didactice să stea în grevă (destul de mult să sperie(!) guvernul dar suficient de puțin ca să nu ajungă profesorii la limita răbdării) iar liderii să ajungă la înțelegeri cu guvernul? Sau  există alte soluții care nu se întrevăd fiindcă sunt ascunse?

N-aș vrea să se înțeleagă de aici că am o mulțumire fantastică referitoare la legea unică dar convingerea mea rămâne: n-am câștigat când trebuia acum e târziu. Guvernul și parlamentarii nu vor face greșeala să revină asupra legii unice atâta vreme cât i-au mulțumit în secret pe magistrați și acum au de lucru mult mai mult la celebrele deja „pensii nesimțite”.

Cine să se ocupe de vreo 350.000-400.000 de cadre didactice care au de ales între asta acasă, în grevă, fără bani ca să câștige…(ce?) și a merge la școală cu salariile de mizerie dar care înseamnă…BANI?

 

Reclame

Un răspuns

  1. Ca bine zici, din pacate – acum e prea tarziu. Din afara sistemului eu vad niste sindicate cocosate, fara coloana vertebrala.

    Apreciază

Scrie comentariul tău!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Serein'Art

From my heart to your heart

Didia Saint - Georges

Lisette Georgescu: „Nu pleci în umbră Didie dragă, muzica ta va lumina sufletele noastre îndurerate astăzi când ne despărțim de tine.”

Justiție Oarbă

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

EDUCAȚIA ZI DE ZI

Nici o zi fără educație...

Lia Muresan

*Fiecare om pe care îl întâlnesc în drumul meu imi este superior prin ceva. De aceea încerc să învăţ câte ceva pe lângă fiecare. (Sigmund Freud)

Sfaturi cosmetice

Sfaturi cosmetice pentru ingrijirea pielii

Chirurg Pediatru Cluj

Dr. Surd Adrian - medic specialist Chirurgie Pediatrica

No Justice

Fiat justitia, ruat caelum!

Dezvăluiri învăluite

FLUXURI DE IDEI ÎNVĂLUITE ŞI DEZVĂLUITE PRIN NEGURA GÂNDURILOR. INTERZIS CELOR CARE NU ÎNŢELEG NIMIC, DIN ORICE!

Gimnaziul Bassarabescu

„Nu pierdeți din vedere omenia! Mai 'nainte de orice, siliti-vă să prețuiți omenia. Fiți oameni!”- Ioan Alexandru Bassarabescu 30. XII.1870 - 29. III. 1952 - scriitor, profesor, om politic și de cultură, publicist, membru al Academiei Române.

MON FRANÇAIS

Apprendre autrement

CRONICA [R]

If you're walking through hell, keep walking.

Aquarelles

...din pasiune pentru pictură

PRO MUSIC

Educația muzicală în România

bassarabescu2en.wordpress.com/

Motto: „Education...for learning, for earning, for life”

Pro Educație Blog

Informație pentru educație

Viva,viva la musica!

...doar muzica

%d blogeri au apreciat asta: