În concediu fără plată se….muncește

Un minister ca și inexistent. Întotdeauna hotărârile luate la cele mai înalte niveluri numai pentru a demonstra cât se muncește  sau ce măsuri extraordinare se iau n-au adus decât dezastre. Așa s-a întâmplat și cu guvernul României care în realitate nu există  și din care cauză nimeni în țară nu muncește ci doar se preface că muncește.

Pe fondul unei campanii electorale prezidențiale deșănțate, cu atacuri murdare, cu candidați ca niște paiațe și cu un total dispreț față de cei care încă mai muncesc, de bine de rău, pentru ca în țară să se colecteze taxe și impozite, nimănui nu-i mai pasă de nimeni și de nimic.Site-ul guvernului fantomă

Cu ceva timp în urmă s-a adoptat faimoasa lege care trimite toți bugetarii în concediu fără plată pentru că incompetentul guvern Boc n-a fost în stare să gestioneze nimic, darămite criza. Așa se face că abia acum în plină campanie prezidențială această lege trebuie aplicată. Să nu vă imaginați că, dacă există o lege, ea se și aplică așa cum trebuie. Nu, nicidecum. Cum stau treburile în învățământ? Prost. Și dacă e să mă gândesc bine stau mai prost acum decât au stat vreodată, adică atunci când era vorba de grevă.

De ce stau prost? Pentru că MECI, condus acum de proaspătul ministru Boc, nu face nimic pentru a adapta astfel de măsuri la specificul învățământului ci pune în situații imposibile directorii de școli aflați față în față cu cadrele didactice din subordine.

Cu alte cuvinte de ce să-și mai bată capul ministerul? Trimite adrese sibilinice care au, chipurile, vreo 3  alternative, din care este clar că numai una se poate aplica. Care ar fi numai una? Cea care stabilește că directorul are dreptul să ia o decizie pentru ca zilele de concediu fără plată să nu afecteze procesul de învățământ. Adică punctul a.Adresa MECI

În aceste condiții sindicatele n-au avut decât să expună membrilor acestora  modalități alternative care s-ar fi putut aplica dar care sunt inutile dacă directorul ia decizia  ca toate cadrele didactice să vină la școală și să-și ia concediu fără plată doar în luna decembrie.

Pe lângă faptul că e măsura e ilegală în condițiile în care cadrele didactice vor munci toată luna noiembrie și vor fi plătite cu 3 zile în minus pe aceată lună, măsura propusă de minister e imorală. Ea pune într-o relație conflictuală pe directorii de școli cu cadrele didactice.  Ce director, reprezentant al ministerului,  ar spune cadrelor didactice: stați acasă în cele 4 zile?

Ca urmare astăzi  am aflat cum e ca tot ministerul învățământului să nu „doarmă” noaptea de grija părinților și elevilor care, eventual ar pierde orele de școală, și să nu fie deloc interesat de cadrele didactice care la rândul lor au familii, au copii, au datorii la bănci, etc. Și mai grav mi se pare faptul că directorii de școli ar trebui teoretic ca în mâine să se consulte cu comunitatea pentru a lua decizia cea mai bună. Ca și când comunitatea ar putea să spună vreunui colectiv de cadre didactice: vă rugăm aplicați legea în mod corect și stați acasă 3 zile în luna noiembrie.

Concluzia: am ajuns înapoi în regimul de care am vrut să scăpăm în decembrie 1989 când munceam fără să fim plătiți așa cum trebuie sau fără să fim plătiți deloc. Și astăzi, prin această adresă ni se cere să luăm concediu fără plată  dar să…muncim în acele zile. O aberație pe care numai niște idioți o puteau pune pe hârtie fără să se gândească la consecințe. În fond, un abuz.

Ce credeți că  li se cere tuturor cadrelor didactice în aceste condiții? Să fie solidare, să aibă respect pentru elevi și părinți, să nu strice procesul de învățământ, etc. Care ar fi reversul medaliei? „Patria vă va fi recunoscătoare” că vă sacrificați de dragul celor de mai sus.

Deși suntem cu toții conștienți că țara se află într-o situație de criză profundă nu mi se pare normal ca cei care au condus această țară și n-au fost în stare să facă nimic să arunce toată povara unor astfel de decizii pe umerii celor care nu o merită: învățători, profesori, elevi, părinți,  ca să enumăr doar pe cei implicați în procesul de învățământ. Bănuiesc că la fel de încurcat stau lucurile și în sistemul sanitar.

Ni s-a demonstrat, dacă mai era vreun dubiu, că nici o lege nu e lege în România. Este doar hârtie igienică pe care guvernanții, din păcate pentru  noi, o folosesc așa cum vor și destul de des în favoarea lor.

Poate titlul articolului ar fi fost mai relevant  sub forma: „Dezbină și stăpânește”.

PS.Site EduManager  Articolul de mai jos a apărut pe site-ul EDUmanager.

Precizare: Cadrele didactice nu vor putea să stea. Vor munci.

 

 

 

 

 

Reclame

Scrie comentariul tău!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Serein'Art

From my heart to your heart

Didia Saint - Georges

Lisette Georgescu: „Nu pleci în umbră Didie dragă, muzica ta va lumina sufletele noastre îndurerate astăzi când ne despărțim de tine.”

Justiție Oarbă

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

EDUCAȚIA ZI DE ZI

Nici o zi fără educație...

Lia Muresan

*Fiecare om pe care îl întâlnesc în drumul meu imi este superior prin ceva. De aceea încerc să învăţ câte ceva pe lângă fiecare. (Sigmund Freud)

Sfaturi cosmetice

Sfaturi cosmetice pentru ingrijirea pielii

Chirurg Pediatru Cluj

Dr. Surd Adrian - medic specialist Chirurgie Pediatrica

No Justice

Fiat justitia, ruat caelum!

Dezvăluiri învăluite

FLUXURI DE IDEI ÎNVĂLUITE ŞI DEZVĂLUITE PRIN NEGURA GÂNDURILOR. INTERZIS CELOR CARE NU ÎNŢELEG NIMIC, DIN ORICE!

Gimnaziul Bassarabescu

„Nu pierdeți din vedere omenia! Mai 'nainte de orice, siliti-vă să prețuiți omenia. Fiți oameni!”- Ioan Alexandru Bassarabescu 30. XII.1870 - 29. III. 1952 - scriitor, profesor, om politic și de cultură, publicist, membru al Academiei Române.

MON FRANÇAIS

Apprendre autrement

CRONICA [R]

If you're walking through hell, keep walking.

Aquarelles

...din pasiune pentru pictură

PRO MUSIC

Educația muzicală în România

bassarabescu2en.wordpress.com/

Motto: „Education...for learning, for earning, for life”

Pro Educație Blog

Informație pentru educație

Viva,viva la musica!

...doar muzica

%d blogeri au apreciat asta: