De azi avem un nou ministru

image Ministerul  Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului (MECTS)  are de astăzi un  nou ministru: Petru Daniel Funeriu.  CV –ul d-nului Funeriu  pare impresionant la prima vedere dar nu e cazul să ne hazardăm în comentarii sau aprecieri. Poate e bine să așteptăm să vedem ce fel de ministru va fi sau dacă va face ceea ce promite pe blogul personal.  (http://www.funeriu.blogspot.com/).Blogul D-nului ministru al MECTS

De menționat că, în fond, nu promite decât implementarea  principiilor personale pe care încă nu le cunoaștem:

 „Trebuie să fim realişti. Anul care vine va fi foarte greu dar vă asigur că îl vom trece cu bine. Va trebui să găsim resurse într-un an de criză şi să facem reformă în acelaşi timp. Dacă la finalul mandatului meu principiile cu care intru în minister se vor fi împământenit acolo va fi un mare câştig.”

Întrucât până acum acest minister s-a „hrănit” mai mult cu speranțe decât cu un buget normal destinat unei priorități naționale, cum  pretindeau guvernanții că sunt educația și învățământul, trebuie probabil să facem asta în continuare până vom avea măsuri concrete din partea noului ministru. De observat că ministerul a devenit doar al educației nu și al învățământului. Oare adăugarea sportului lăsa prea puțin loc?

Reclame

3 răspunsuri

 1. Scuze la anumite greseli de ortografie – directorii scolii

  Apreciază

 2. OOffff! Domnule ministru ,ce ne facem noi ,titularii?O sa fim someri ?Am inteles ca o sa fim angajati de directori si scoli. Rau faceti ,pentru ca daca directorul nu are ochi pt. tine te poate da afara oricand ,gaseste el nod in papura numai sa-si bage pila. De ce treb sa se restructureze invatamantul? Celalate clase bugetare nu au aceeasi lege ? Ce salarii au politistii,medicii(unii mai au si cabinete ,si astia sunt cam multi),,avocatii,juristii care la randul lor au cabinete? Praful se alege de noi pentru ca nu suntem cotati ca o tara vestica . Cum vreti sa faceti tort din mamaliga ,intr-o asa criza?? Ce va scrie pe cartea de munca: perioada determinata?? Asta meritam dupa cat am invatat?

  Apreciază

  • Aveți mare dreptate. Pentru profesori economia sare în aer daca li se măresc salariile. Tot pentru profesori se fac legi care nu se aplica fiindcă nu sunt bani. Profesorii trebuie să dea mereu examene spre deosebire de alte categorii căroar li s-au dat funcții ….pe viață. Un ministru (Vlădescu) poate să spună senin că e investitor fiind și ministru și ce dacă a făcut afaceri cu statul din care făcea parte? Și, da, aveți iar dreptate. Deocamdată angajarea profesorilor fără titularizare s-ar putea transforma într-un dezastru. Suntem încă tributari prejudecăților și micilor/marilor răutăți. Chiar și faptul că un profesor n-ar mai putea, în veci, să-și facă vreun credit la vreo bancă și tot e un dezastru. Ce să mai vorbim de restul!

   Apreciază

Scrie comentariul tău!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Serein'Art

From my heart to your heart

Didia Saint - Georges

Lisette Georgescu: „Nu pleci în umbră Didie dragă, muzica ta va lumina sufletele noastre îndurerate astăzi când ne despărțim de tine.”

Justiție Oarbă

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

EDUCAȚIA ZI DE ZI

Nici o zi fără educație...

Lia Muresan

*Fiecare om pe care îl întâlnesc în drumul meu imi este superior prin ceva. De aceea încerc să învăţ câte ceva pe lângă fiecare. (Sigmund Freud)

Sfaturi cosmetice

Sfaturi cosmetice pentru ingrijirea pielii

Chirurg Pediatru Cluj

Dr. Surd Adrian - medic specialist Chirurgie Pediatrica

No Justice

Fiat justitia, ruat caelum!

Dezvăluiri învăluite

FLUXURI DE IDEI ÎNVĂLUITE ŞI DEZVĂLUITE PRIN NEGURA GÂNDURILOR. INTERZIS CELOR CARE NU ÎNŢELEG NIMIC, DIN ORICE!

Gimnaziul Bassarabescu

„Nu pierdeți din vedere omenia! Mai 'nainte de orice, siliti-vă să prețuiți omenia. Fiți oameni!”- Ioan Alexandru Bassarabescu 30. XII.1870 - 29. III. 1952 - scriitor, profesor, om politic și de cultură, publicist, membru al Academiei Române.

MON FRANÇAIS

Apprendre autrement

CRONICA [R]

If you're walking through hell, keep walking.

Aquarelles

...din pasiune pentru pictură

PRO MUSIC

Educația muzicală în România

bassarabescu2en.wordpress.com/

Motto: „Education...for learning, for earning, for life”

Pro Educație Blog

Informație pentru educație

Viva,viva la musica!

...doar muzica

%d blogeri au apreciat asta: