I pak (şi iarăşi) dau ştire domniilor voastre za (despre) …lucrătura de la minister

"Vom avea în vedere interesul elevilor. Nici un elev să nu sufere. Trebuie  să punem în aplicare această ordonanţa cu costuri sociale minimale", a declarat ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu.

Întrebarea ar fi: Cum adică nici un elev să nu sufere? sau De ce să nu sufere?

Nu de alta dar chiar acum când ministeriabilii se țin de ședințe, o mulțime de elevii din România suferă: de frig, de lipsă de învățători și profesori, de apă potabilă, de grupuri sanitare, de spații de învățământ, de navetă, de bani pentru a-și continua studiile,  de boli cronice, de scolioză căpătată la școală, de dislexie pe care n-o tratează nimeni în România, de autism care nu apare în în „vederile” ministerului învățământului etc. Ei toți vor înceta să sufere? Care ar fi costurile minimale și pentru cine sunt ele minimale?

"Îmi iau în serios această misiune. Dialogul cu sindicatele e foarte important. Sindicatele au fost invitate în 5 ianuarie 2010 la o întâlnire. Îi voi ruga să îmi prezinte viziunea lor. În minister se lucrează la cele mai bune propuneri pe care le vom discuta cu sindicatele. În urma acestor măsuri şi a propunerilor sindicatelor, în prima săptămână a lunii ianuarie vă voi prezenta punctul de vedere al ministerului cu care se va intra la negocieri cu sindicatele", a adăugat Daniel Funeriu.

Cât de important poate fi dialogul cu sindicatele după publicarea hotarârilor în Monitorul Oficial ? Și, mai ales, de ce se mai lucrează în minister…după publicarea în Monitorul oficial ? Care sunt cele mai bune propuneri și cine le-a făcut? Cum se va desfășura dialogul  și negocierile, dacă sindicatele nu au nimic iar ministerul are Monitorul oficial?

Ministrul a dat asigurări că  "nici un post nu va fi pierdut până la 31 august 2010.  Realitatea e că avem în lucru mai multe tipuri măsuri".

Există posturi care vor fi pierdute începând cu 1 ianuarie 2010 deci ceea ce spune ministrul seamănă cu un neadevăr, ca să mă exprim elegant. Sau s-o fi numind minciună și ea este pedepsită chiar de Regulamentul școlar? ( ROFUIP)

Facsimil din Monitorul oficial cu posturile care se vor pierde etapizat. N-ar mai rămâne de spus decât: și-am încălecat pe-o șa și v-am spus că vă chemăm la negocieri.

Stați liniștiți! „…Concedierile sunt parte a procesului de reformare a statului şi, ca orice reformă, implică anumite costuri", spune Traian Băsescu. Și tot Domnia – Sa: "Reducerea celor 15.000 de posturi decurge din sistemul de finanţare. ” Abia acum m-am liniștit. Când știu din ce anume face parte și că implică anumite costuri relaxarea e totală. Ce mă făceam dacă nu știam? Nu știam de ce ce mi-a luat statul 30% din salariu pe noiembrie și decembrie. Astea fiind acele „anumite costuri”.

Ar mai rămâne întrebarea întrbărilor pentru guvernul actual: Cine a decis ca noi, bugetarii să plătim costurile dacă nu noi am condus țara în ultimii (hai să zicem) 5 ani?

Reclame

Scrie comentariul tău!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Serein'Art

From my heart to your heart

Didia Saint - Georges

Lisette Georgescu: „Nu pleci în umbră Didie dragă, muzica ta va lumina sufletele noastre îndurerate astăzi când ne despărțim de tine.”

Justiție Oarbă

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

EDUCAȚIA ZI DE ZI

Nici o zi fără educație...

Lia Muresan

*Fiecare om pe care îl întâlnesc în drumul meu imi este superior prin ceva. De aceea încerc să învăţ câte ceva pe lângă fiecare. (Sigmund Freud)

Sfaturi cosmetice

Sfaturi cosmetice pentru ingrijirea pielii

Chirurg Pediatru Cluj

Dr. Surd Adrian - medic specialist Chirurgie Pediatrica

No Justice

Fiat justitia, ruat caelum!

Dezvăluiri învăluite

FLUXURI DE IDEI ÎNVĂLUITE ŞI DEZVĂLUITE PRIN NEGURA GÂNDURILOR. INTERZIS CELOR CARE NU ÎNŢELEG NIMIC, DIN ORICE!

Gimnaziul Bassarabescu

„Nu pierdeți din vedere omenia! Mai 'nainte de orice, siliti-vă să prețuiți omenia. Fiți oameni!”- Ioan Alexandru Bassarabescu 30. XII.1870 - 29. III. 1952 - scriitor, profesor, om politic și de cultură, publicist, membru al Academiei Române.

MON FRANÇAIS

Apprendre autrement

CRONICA [R]

If you're walking through hell, keep walking.

Aquarelles

...din pasiune pentru pictură

PRO MUSIC

Educația muzicală în România

bassarabescu2en.wordpress.com/

Motto: „Education...for learning, for earning, for life”

Pro Educație Blog

Informație pentru educație

Viva,viva la musica!

...doar muzica

%d blogeri au apreciat asta: