„Cred că este cinic să îi iei ostatici pe tinerii României într-un conflict care nu este al lor"

…spune ministrul Funeriu într-o declarație referitoare la ziua de 31 mai când se anunță  greva generală care nu poate ocoli învățământul.

Și eu cred la fel, că este cinic, dar  nu luarea de  ostatici tineri acum (ba, aș spune chiar dimpotrivă, îi lasă liberi)  ci doar că cinismul nu le mai aparține doar profesorilor. Nu, nici pe departe.

Aceștia au fost obligați să învețe a fi cinici în anii în care guvernele României  cu tot cu miniștrii învățământului (muuulți și…) se înghesuiau în fața presei să declare că  legile trebuie respectate dar nu pentru învățământ. Sigur că nu o făceau atât de tranșant dar asta era o „abureală diplomatică”.

cinism Cinismul de care vorbește domnul Funeriu nu mai este doar un cuvânt din dicționar este o stare de fapt și se manifestă atunci când o autoritate declară una și face alta, când „plânge” ipocrit pe umărul celui lovit de criză și declară că „știe ce greu îi este”, când guvernul discută cu unii lideri doar de dragul unei imagini roz și apoi ia tot măsurile pe care le anunțase, când parlamentarii nu pot renunța (pe față) la luxul lor dar profesorii trebuie s-o facă, etc.

CÍNIC, -Ă I. adj.  – care denotă sfidare; sarcastic, sfidător, insolent, nerușinat. sau cel care exprimă deschis și fără jenă atitudini și gânduri condamnabile; (om) nerușinat, fără scrupule.

Cred că ne-ar trebui un concurs național de eseuri despre cinism  și probabil că ar fi greu să alegem câștigătorul fiindcă concurenții ar avea de unde să aleagă. În România, dacă te afli pe partea etichetată „Puterea”, nu poți sta acolo fără să fii as în cinism.

Încep să mă întreb dacă, nu cumva, sediul central al cinismului se află, chiar acolo, la MECTS? Sau poate s-o fi rătăcit pe la guvern sau circulă liniștit pe culoarele Parlamentului. Acolo chiar s-ar putea rătăci și trăi bine mersi fiindcă, la câți bani înghite clădirea aceea cu tot cu aleșii unui anumit (mic) procent din populația României, asta e cinic de ușor. 

Nu am nici o îndoială că noi, ceilalți cetățeni ai României (fără eticheta „Putere”), vom plăti fără cinism ci din greu, guvernările cinice din ultimii 20 de ani. Acum cei care au făcut averi stând pe scaune investite cu Putere, se vor uita cinic la cei care plătesc,  cu 25% din salarii și cu 15% din pensii, ratele la averile lor. Ei vor ieși din criză, noi nu.

Reclame

Scrie comentariul tău!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Serein'Art

From my heart to your heart

Didia Saint - Georges

Lisette Georgescu: „Nu pleci în umbră Didie dragă, muzica ta va lumina sufletele noastre îndurerate astăzi când ne despărțim de tine.”

Justiție Oarbă

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

EDUCAȚIA ZI DE ZI

Nici o zi fără educație...

Lia Muresan

*Fiecare om pe care îl întâlnesc în drumul meu imi este superior prin ceva. De aceea încerc să învăţ câte ceva pe lângă fiecare. (Sigmund Freud)

Sfaturi cosmetice

Sfaturi cosmetice pentru ingrijirea pielii

Chirurg Pediatru Cluj

Dr. Surd Adrian - medic specialist Chirurgie Pediatrica

No Justice

Fiat justitia, ruat caelum!

Dezvăluiri învăluite

FLUXURI DE IDEI ÎNVĂLUITE ŞI DEZVĂLUITE PRIN NEGURA GÂNDURILOR. INTERZIS CELOR CARE NU ÎNŢELEG NIMIC, DIN ORICE!

Gimnaziul Bassarabescu

„Nu pierdeți din vedere omenia! Mai 'nainte de orice, siliti-vă să prețuiți omenia. Fiți oameni!”- Ioan Alexandru Bassarabescu 30. XII.1870 - 29. III. 1952 - scriitor, profesor, om politic și de cultură, publicist, membru al Academiei Române.

MON FRANÇAIS

Apprendre autrement

CRONICA [R]

If you're walking through hell, keep walking.

Aquarelles

...din pasiune pentru pictură

PRO MUSIC

Educația muzicală în România

bassarabescu2en.wordpress.com/

Motto: „Education...for learning, for earning, for life”

Pro Educație Blog

Informație pentru educație

Viva,viva la musica!

...doar muzica

%d blogeri au apreciat asta: