Oră de sport național: băgatul minților în cap

Informat de inspectorii din Dolj că liderul local al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) "încearcă să se remarce la nivel naţional", Funeriu a replicat cu "să-şi bage minţile-n cap şi să se remarce ajutând să organizeze bacalaureatul pentru copii" şi "nu vreau să am directori lideri de sindicat care să bată palma peste sau pe sub masă".

Fiindcă programa școlară este foarte încărcată, d-nul ministru Funeriu a hotărât, de curând, ca fiecare revoltat din sistemul dumnealui (vorbim de cel de învățământ) să facă un sport al minții care s-a dovedit foarte eficient cu ocazia prea mult trâmbițatei greve – 31 mai – care va (sau era să paralizeze) paraliza…totul.

Ministrul_Educatie_Daniel_Funeriu04_ddc3a2dece Pe scurt, noul sport se numește „băgatul minților în cap”. Ministrul a reușit această performanță fără să amenințe prea mult, ci practicând un alt „sport” din ultimii 20 de ani: simpla și frumoasa manipulare.

Să luăm exemplu pentru viitor: de când a auzit că greva îi va afecta sistemul și îi va împiedica pe  copii (brusc n-au mai fost elevi sau absolvenți) să dea Bac-ul – cel cu multe fețe – ministrul s-a pornit pe videoconferințe cu mai marii inspectoratelor școlare.

Adică: ce „construiau” azi sindicatele se năruia a doua zi dimineață la videoconferință când inspectorii anunțau procentele  de neaderenți la marea grevă. După videoconferințe ministrul avea grijă să dea și declarații de presă cum că nu e adevărat că sindicaliștii profesori vor împiedica Bac-ul sau vor lipsi de la școală, pronunțând răspicat că există probleme în teritoriu dar că s-au luat măsuri legale pentru a fi rezolvate.

Asigurarea dată părinților și elevilor că nu există decât oarecare dificultăți în organizare a contribuit la, foarte probabil, demoralizarea profesorilor care credeau că porțile liceelor și școlilor vor rugini, ferecate, cel puțin  până la toamnă. Cred că sindicatele l-au subestimat pe ministru care și-a făcut un scop din dezbinarea lor și s-a luat la trântă cu profesorii prin inspectorii școlari.

Ca să fim foarte corecți,  ministrul Funeriu a făcut tot ce i-a stat în putință, în calitatea pe care o are, pentru ca examenul să se desfășoare. Și s-a desfășurat.

P.S. De ce nu interesează pe nimeni din guvern greva? Practic, două luni de grevă bugetară din cele şapte rămase ar face să nu mai fie nevoie de tăieri din salariile lunare. – mai 2010” sau „Greva generală a bugetarilor aduce o economie de 17 milioane de euro la bugetul de stat”.- octombrie 2009

Reclame

2 răspunsuri

  1. greva nongenerala un fassssssss!

    Apreciază

    • Fâs, nefâs, singurul care și-a atins, deocamdată, scopul e ministrul Funeriu.

      Apreciază

Scrie comentariul tău!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Serein'Art

From my heart to your heart

Didia Saint - Georges

Lisette Georgescu: „Nu pleci în umbră Didie dragă, muzica ta va lumina sufletele noastre îndurerate astăzi când ne despărțim de tine.”

Justiție Oarbă

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

EDUCAȚIA ZI DE ZI

Nici o zi fără educație...

Lia Muresan

*Fiecare om pe care îl întâlnesc în drumul meu imi este superior prin ceva. De aceea încerc să învăţ câte ceva pe lângă fiecare. (Sigmund Freud)

Sfaturi cosmetice

Sfaturi cosmetice pentru ingrijirea pielii

Chirurg Pediatru Cluj

Dr. Surd Adrian - medic specialist Chirurgie Pediatrica

No Justice

Fiat justitia, ruat caelum!

Dezvăluiri învăluite

FLUXURI DE IDEI ÎNVĂLUITE ŞI DEZVĂLUITE PRIN NEGURA GÂNDURILOR. INTERZIS CELOR CARE NU ÎNŢELEG NIMIC, DIN ORICE!

Gimnaziul Bassarabescu

„Nu pierdeți din vedere omenia! Mai 'nainte de orice, siliti-vă să prețuiți omenia. Fiți oameni!”- Ioan Alexandru Bassarabescu 30. XII.1870 - 29. III. 1952 - scriitor, profesor, om politic și de cultură, publicist, membru al Academiei Române.

MON FRANÇAIS

Apprendre autrement

CRONICA [R]

If you're walking through hell, keep walking.

Aquarelles

...din pasiune pentru pictură

PRO MUSIC

Educația muzicală în România

bassarabescu2en.wordpress.com/

Motto: „Education...for learning, for earning, for life”

Pro Educație Blog

Informație pentru educație

Viva,viva la musica!

...doar muzica

%d blogeri au apreciat asta: