Vreau și pot să fiu compatibilă

Recentul scandal de la MECTS nu a făcut decât să spună, o dată în plus dacă mai era nevoie, cam cum gândesc, cu mici excepții, aleșii sau numiții neamului, prin diverse fotolii (moi) dotate cu funcții.

Mai pe scurt, Melania Mandas Vergu, fostă jurnalistă, „om de presă” cum îi place dumneaei să se autointituleze, a trecut în câteva luni de zile de la „starea de presă” la „starea de funcționar” foarte important. 

Cât era jurnalistă avea întotdeauna în vârfului pixului scriitoricesc câte un articol în care punea punctul pe „i” despre starea (nenorocită, falimentară, anacronică, etc.) a învățământului românesc. Cum s-a așezat pe fotoliul moale de la ministerul în care a devenit consiliera lui Funeriu, coloana dumneaei vertebrală s-a cam curbat și o dată cu ea a dispărut și pixul care descria realitățile acestui  sistem. Cred că vârsta și  fotoliul și-au spus cuvântul.

De curând am avut ocazia să aflăm că D-na Vergu nu era așa cum ne-o imaginasem ca jurnalistă și ne-a explicat în tone de cuvinte, după ce ne-a informat că a făcut un curs despre manipularea prin presă, cum este  dumneaei compatibilă cu tot ce s-a întâmplat și mai ales cu proiectul de „n” milioane de euro pe care l-a câștigat cât era consilier la minister. Proiectul nu este altceva decât formare profesională pentru cadrele didactice din învățământ. Ca să vezi coincidență!

Explicațiile d-nei Vergu nu s-au oprit aici. Din dorința de a ne explica compatibilitățile domniei sale a avansat atât de mult în… meandrele proiectului pe care l-a inițiat, încât firele au dus direct la:

 • societatea pe care o deține;
 • consilierea gratuită a ministrului Funeriu pentru Parlamentul European;
 • Vergu junior care a ajuns consilier al actualului ministru al învățământului;
 • documente trimise pe la diverși rectori  pentru a-i informa despre proiectul „Practică să înveți, învață să practici”;

Proiectul a avut succes înainte chiar de a fi  lansat oficial  fiindcă primul lui beneficiar a fost Melania Mandas Vergu. Dumneaei a practicat cu sârguință demnă de elevii cei mai buni și a învățat repede cum poți explica în fața nației de ce ești perfect compatibilă cu ambele funcții pe care le deții. Acum probabil că va învăța practice norme morale noi, pentru Domnia sa.

Se oferă vreun cadru didactic să o învețe?

Reclame

3 răspunsuri

 1. Va invit pe http://www.giubster.com/?p=52 daca doriti sa cititi si o alta parere cu privire la situatia invatamantului din RO.

  Apreciază

 2. E prea târziu. Incoruptibila şi-a luat bagajele şi s-a mutat în casa proaspăt renovată din banii pentru proiect. Nici nu vreau să mă gândesc cum ar fi spulberat în ziar persoana care ar fi făcut ce a făcut ea.

  Apreciază

  • Așa este, din păcate, dar…Poate că ar trebui să fim mai perseverenți și să nu dăm uitării ușor pe cei care ne-au sfidat. Poate că ar trebui ca cineva (justiția?) să-și facă timp să o „spulbere” măcar pentru a da explicații și a se alege cu vreo amendă usturătoare. Mai cred că dacă cineva s-ar adresa justiției pentru asta i s-ar trânti ușa în nas chiar fără explicații.

   Apreciază

Scrie comentariul tău!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Serein'Art

From my heart to your heart

Didia Saint - Georges

Lisette Georgescu: „Nu pleci în umbră Didie dragă, muzica ta va lumina sufletele noastre îndurerate astăzi când ne despărțim de tine.”

Justiție Oarbă

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

EDUCAȚIA ZI DE ZI

Nici o zi fără educație...

Lia Muresan

*Fiecare om pe care îl întâlnesc în drumul meu imi este superior prin ceva. De aceea încerc să învăţ câte ceva pe lângă fiecare. (Sigmund Freud)

Sfaturi cosmetice

Sfaturi cosmetice pentru ingrijirea pielii

Chirurg Pediatru Cluj

Dr. Surd Adrian - medic specialist Chirurgie Pediatrica

No Justice

Fiat justitia, ruat caelum!

Dezvăluiri învăluite

FLUXURI DE IDEI ÎNVĂLUITE ŞI DEZVĂLUITE PRIN NEGURA GÂNDURILOR. INTERZIS CELOR CARE NU ÎNŢELEG NIMIC, DIN ORICE!

Gimnaziul Bassarabescu

„Nu pierdeți din vedere omenia! Mai 'nainte de orice, siliti-vă să prețuiți omenia. Fiți oameni!”- Ioan Alexandru Bassarabescu 30. XII.1870 - 29. III. 1952 - scriitor, profesor, om politic și de cultură, publicist, membru al Academiei Române.

MON FRANÇAIS

Apprendre autrement

CRONICA [R]

If you're walking through hell, keep walking.

Aquarelles

...din pasiune pentru pictură

PRO MUSIC

Educația muzicală în România

bassarabescu2en.wordpress.com/

Motto: „Education...for learning, for earning, for life”

Pro Educație Blog

Informație pentru educație

Viva,viva la musica!

...doar muzica

%d blogeri au apreciat asta: