Brand de țară: Polițistul Zaharia

Brand de țară: Polițistul Zaharia. Cam așa ar trebui să arate un brand: un om  pe care să poți conta, care știi că va face exact ceea ce trebuie să facă. Care va fi în acord cu legea sau va aplica legea indiferent de situație. Care  va avea constant aceeași atitudine, numai și numai, fiindcă ea depinde de principiile sale (solide, morale, etice și de bun simț) după care se conduce și nu în funcție de cum bate vântul sau interesul. Care va ști să se comporte obiectiv și detașat,  numai și numai,  fiindcă face distincția între amiciție, prietenie și serviciu. Care știe că prietenia, dacă nu se bazează pe sinceritate și încredere nu e prietenie ci complicitate. Și de care, de ce nu?, chiar să te temi. Să te temi fiindcă știi că nu-l vei putea mitui.

Așa se construiește un brand. El nu se poate… cumpăra. Sau mai bine zis: se poate cumpăra cu condiția ca  logo-ul pe care dorești să ți-l asumi  să fie  chiar expresia a ceea ce ai devenit  sau să se fi identificat   cu ceea ce ai construit și oferit, să fi devenit parte integrantă din tine: om sau firmă. Sau se mai poate construi. Îți fixezi debrandul/logo cumpărat la început obiectivele și mijloacele prin care vrei să le atingi și le urmărești constant (chiar dacă asta ar dura ani) până ajungi acolo unde simpla rostire a numelui (om sau firmă) devine egală cu încredere, sinceritate, onestitate, forță, etc. Brand-ul este ceva ce conferă o identitate unică doar dacă are aceste atribute și nu invers. Fac un logo, îl declar brand și gata.

Cu ceva timp în urmă am urmărit un documentar despre cei care fac afaceri cu diamante. Mă refer la oamenii de afaceri cinstiți și corecți. De acolo am aflat că în lumea afacerilor cu diamante, undeva prin Olanda parcă, cei care încheie o astfel de afacere nu au nevoie de contracte și hârtii în momentul încheierii afacerii ci doar de (n-o să vă vină să credeți !) o strângere de mână și cuvântul celuilalt. Chiar dacă afacerea încheiată se dovedește a fi una proastă cel care a încheiat-o își asumă riscurile dar nu-și ia niciodată, adică niciodată, niciodată, cuvântul înapoi. Într-o lume dominată de interese (perverse de multe ori) m-a frapat această idee: forța pe care poate să o aibă cuvântul celuilalt. 

Scriu toate acestea pentru că astfel oameni  ar trebui să reprezinte România (adică ei să fie majoritatea și nu excepțiile) și atunci n-am mai avea nevoie să cumpărăm logo-uri și branduri cu bani europeni, nici să păzim  elevii la Bacalaureat, nici să dăm examene de titularizare la care profesorii să fie dați afară fiindcă au copiat, nici să vedem miniștri care se declară profesioniști și prosperi oameni de afaceri dar duc România de râpă, etc.

Reclame

Scrie comentariul tău!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Serein'Art

From my heart to your heart

Didia Saint - Georges

Lisette Georgescu: „Nu pleci în umbră Didie dragă, muzica ta va lumina sufletele noastre îndurerate astăzi când ne despărțim de tine.”

Justiție Oarbă

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

EDUCAȚIA ZI DE ZI

Nici o zi fără educație...

Lia Muresan

*Fiecare om pe care îl întâlnesc în drumul meu imi este superior prin ceva. De aceea încerc să învăţ câte ceva pe lângă fiecare. (Sigmund Freud)

Sfaturi cosmetice

Sfaturi cosmetice pentru ingrijirea pielii

Chirurg Pediatru Cluj

Dr. Surd Adrian - medic specialist Chirurgie Pediatrica

No Justice

Fiat justitia, ruat caelum!

Dezvăluiri învăluite

FLUXURI DE IDEI ÎNVĂLUITE ŞI DEZVĂLUITE PRIN NEGURA GÂNDURILOR. INTERZIS CELOR CARE NU ÎNŢELEG NIMIC, DIN ORICE!

Gimnaziul Bassarabescu

„Nu pierdeți din vedere omenia! Mai 'nainte de orice, siliti-vă să prețuiți omenia. Fiți oameni!”- Ioan Alexandru Bassarabescu 30. XII.1870 - 29. III. 1952 - scriitor, profesor, om politic și de cultură, publicist, membru al Academiei Române.

MON FRANÇAIS

Apprendre autrement

CRONICA [R]

If you're walking through hell, keep walking.

Aquarelles

...din pasiune pentru pictură

PRO MUSIC

Educația muzicală în România

bassarabescu2en.wordpress.com/

Motto: „Education...for learning, for earning, for life”

Pro Educație Blog

Informație pentru educație

Viva,viva la musica!

...doar muzica

%d blogeri au apreciat asta: