Exit – poll la gura lui Boc

„Emil Boc estimează că în 2011 salariile bugetarilor vor creşte în medie cu 10%”. Această știre apărută în urmă cu câteva zile a trecut cam neobservată de mass-media. Câteva ziare și câteva televiziuni au dat-o și comentat-o fără a insista. Oricum ea face parte din nesimțirea acestui guvern. Adică din acel procent de 95% cu care guvernează. Șeitan declară că nu s-a gândit să-și dea demisia, Vlădescu nu prea știe ce face în calitate de ministru de finanțe, de ministrul agriculturii n-a auzit nimeni, Berceanu și Videanu sunt pe primul loc la afaceri dar numai personale, Udrea se distrează în fiecare zi cu România de parcă ar fi jucăria ei personală etc.

Exit - poll la gura lui Boc. Estimatorul de serviciu.

Dar să revenim: după ce și-a văzut „sacii în car”, zice-o vorbă românească, după ce a constatat că s-ar putea ca bugetarii să vrea să-și facă program de voie (după tăierile de 25%) sau ca profesorii să  vină la școală doar ca să fie drumul cu oameni, Emil Boc s-a gândit să învelească pastila extrem de amară  a FMI cu puțină miere. Altfel nu e posibil s-o înghiți.

Cu alte cuvinte, Emil Boc a venit în fața națiunii ( bugetare)  pe care o crede total naivă și, ca s-o spunem pe-a dreaptă, proastă, să anunțe că „dracul nu e chiar atât de negru” și o să  vă dăm dar … Mie, această „emanație”, mi-a sunat sinistru și identic cu „mai dă-le 100 de lei” din decembrie 1989. Este clar (istoria ne învață asta) că odată ce statul îți ia bani nu ți-i mai dă niciodată înapoi.

În acest moment mă îndoiesc profund de Curtea Constituțională a României fiindcă este doar „dătătoare” de verdicte. Nimeni, mai ales cei care dețin puterea, nu consideră că CCR ar trebui și luată în considerare. E și ea, acolo, o instituție care mănâncă bani (și nu puțini) din bugetul României. Ce face ea? Mai nimic. Ultima dată a stabilit că magistrații pensionari nu sunt egali cu restul pensionarilor și că salariile se pot tăia dar pensiile nu. Indicația despre tăierea temporară (adică până la 1 ianuarie 2011) a rămas în aer.

Grafic cu estimările și prăbușirile după Boc

Vine acum Emil Boc și ne arată că el e mai tare decât CCR și că „estimarea” lui (marele economist!) e că salariile vor crește.  Revenirea salariilor nu e luată în considerare. „Creșterea” de care ne vorbește Boc este o falsă problemă. Cu un TVA de 24%, până la 1 ianuarie 2011, categoria defavorizată (de toate guvernele) a cadrelor didactice va ajunge dincolo de limita decenței (urăsc acest termen) materiale. Așa că Emil Boc poate să estimeze orice, realitatea este că nu vom primi nimic. Din economie știm că nimicul este egal cu zero. Din păcate pentru noi, creșterea puterii de cumpărare a salariaților din învățământ se va socoti, mulți ani de aici încolo, cu de la  „- X” la „-Y”, adică nu vom simți deloc prin buzunare estimarea lui Boc.

Poate e cazul să ne gândim la  țări care apreciază valoarea și nu manelele și să facem ce fac medicii și asistentele. Până și Președintele ne-a spus că nu-i place țara pe care o are de „păstorit” și dacă plecăm e cu atât mai bine. În actualele condiții Emil Boc n-a demonstrat decât cât de protejați sunt maneliștii cărora nu li se poate lua nimic fiindcă ei nu au venituri (doar bacșișuri asimilate cu șpăgile medicilor, vezi Doamne!) și cât de bine stau profesorii fiindcă de la ei oricând poți lua ceva: 25% din salariu, sporuri, posturile, câte un pic din demnitatea fiecăruia, etc. Și poți să-i și dai ceva în schimb: o estimare, un șut în f…, o umilință, încă una, etc.

„Mulțumiri” lui Emil Boc! din adâncul …nu pot să mă pronunț. Educația nu mă lasă.

Reclame

Scrie comentariul tău!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Serein'Art

From my heart to your heart

Didia Saint - Georges

Lisette Georgescu: „Nu pleci în umbră Didie dragă, muzica ta va lumina sufletele noastre îndurerate astăzi când ne despărțim de tine.”

Justiție Oarbă

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

EDUCAȚIA ZI DE ZI

Nici o zi fără educație...

Lia Muresan

*Fiecare om pe care îl întâlnesc în drumul meu imi este superior prin ceva. De aceea încerc să învăţ câte ceva pe lângă fiecare. (Sigmund Freud)

Sfaturi cosmetice

Sfaturi cosmetice pentru ingrijirea pielii

Chirurg Pediatru Cluj

Dr. Surd Adrian - medic specialist Chirurgie Pediatrica

No Justice

Fiat justitia, ruat caelum!

Dezvăluiri învăluite

FLUXURI DE IDEI ÎNVĂLUITE ŞI DEZVĂLUITE PRIN NEGURA GÂNDURILOR. INTERZIS CELOR CARE NU ÎNŢELEG NIMIC, DIN ORICE!

Gimnaziul Bassarabescu

„Nu pierdeți din vedere omenia! Mai 'nainte de orice, siliti-vă să prețuiți omenia. Fiți oameni!”- Ioan Alexandru Bassarabescu 30. XII.1870 - 29. III. 1952 - scriitor, profesor, om politic și de cultură, publicist, membru al Academiei Române.

MON FRANÇAIS

Apprendre autrement

CRONICA [R]

If you're walking through hell, keep walking.

Aquarelles

...din pasiune pentru pictură

PRO MUSIC

Educația muzicală în România

bassarabescu2en.wordpress.com/

Motto: „Education...for learning, for earning, for life”

Pro Educație Blog

Informație pentru educație

Viva,viva la musica!

...doar muzica

%d blogeri au apreciat asta: