Din Gura (Humorului) ministrul grăiește…

D-nul ministru Funeriu aflat pe meleaguri hăt-departe de București (respectiv la Gura Humorului) s-a gândit să mai dea câte o mizerabilă speranță cadrelor didactice la început de an școlar afirmând că: „ ..va susţine ca, în viitoarea grilă de salarizare, retribuţia la intrarea în sistem să fie la un nivel mai mare decât cel actual.”

Locul de unde ne-a „vorbit părintește” ministurl Funeriu.

Harta prezintă locul (A) de unde s-a gândit Funeriu să vorbească țării despre noul an școlar și criză.De ce n-o fi făcut asta de la București?

Acestea fiind spuse, ministrul a subliniat apoi că există o problemă cu salariile la… intrarea în sistem. Despre salariile de la ieșirea din sistem n-a mai spus nimic fiindcă nu prea avea ce să spună. Ele sunt asemănătoare cu ale muncitorilor necalificați, gunoierilor (după cum deja s-a demonstrat) sau cu ale femeilor de serviciu așa că nu mai intră în preocupările ministerului. Oricum, după „celebra” afirmație a  președintelui (refuz să-i scriu numele) că profesorii nemuncitori câștigă mai mult decât președintele obsedat de muncă, a reușit să mai adauge  doar o intenție, care oricum nu-i angajează nici o responsabilitate: „voi susţine ca, pe aceste grile de salarizare (acelea tăiate), profesorii să fie plasaţi într-un mod just”. Adică „punct” final și apă de ploaie. Să nu aștepte profesorii mai mult decât poate da ministerul fiindcă datoria lor, pur patriotică, abia acum începe.

Mai departe ministrul, aflat tot la Gura Humorului, a început un fel de manipulare aUltimul ministru aflat pe scaunul educației. cadrelor didactice. Având deja experiența cu care a câștigat la trecutul Bacalaureat, d-nul Funeriu a făcut aprecieri, a debitat opinii și a „mulțumit” cadrelor didactice fără a uita să-și manifeste mila față de „situația precară” a acestei categorii profesionale: ”Profesorii din toată România trec prin momente care nu sunt tocmai uşoare  (se simt deja lacrimile). În situaţia dificilă pe care o trăim (adică și dumnealui o trăiește?) profesorii au ales (observați încrederea de care s-au bucurat) să încheie anul şcolar în condiţii foarte bune.”

Nu cumva să credeți că a terminat. Nicidecum. Cam strâmb și cam printre dinți ministrul a subliniat că anul școlar trecut s-a încheiat foarte bine, ba chiar organizarea a fost citez: „ireproșabilă”. Tensiunile sociale existente nu au afectat viitorul elevilor fiindcă profesorii „… au înţeles că, într-o perioadă foarte dificilă, precum cea prin care trece România, trebuie să se strângă în jurul elevilor.” Și a urmat: „ Am luat măsuri ca începutul de an şcolar să fie unul dintre cele mai bune începuturi de an şcolar din România de după 1989”. Adică suntem nominalizați la categoria „The Best” din România după revoluție.

După cum bine se observă, măsurile de început de an sunt ferme și drastice în folosul tuturor: se „taie” festivitățile, se intră în program cu orar cu tot din prima zi, se dă elevilor corn, lapte și măr,  se dă părinților posibilitatea de a conduce școala, clasa I va avea probabil teme de scris chiar de marți, profesorii și învățătorii nu vor avea timp să se gândească la 25% tăieri de salarii fiindcă „finanţarea şcolilor pe elev va face ca alocarea de fonduri să fie raţională, ducând la o optimizare a reţelei şcolare”. Bla, bla, blaaaaa… cum eram deja obișnuiți.

Ziarul „Adevărul”

Și așa, strâns uniți în jurul elevilor, profesorii  trebuie să dea dovadă de disciplină, de solidaritate, să nu blocheze nimic, fiindcă citez: „Eu sunt alături de ei, astfel încât atunci când România revine în parametrii normali (când revine România în parametri normali? parametri pe care nu i-am avut niciodată, noi cadrele didactice), profesorii să fie primii care beneficiază de intrarea ţării în normalitate.” Câtă grijă! Câtă înțelegere!  Vă place, nu? Adică se aplică termenii contractului „Paștele cailor”. O întrebare nu-mi dă pace: dacă-l remaniază Boc cine mai are grijă de noi?

„Sper să am un început de an fără probleme” spune într-un final d-nul ministru Funeriu de la Gura Humorului. Adică să-i fie bine domniei-sale nu  nouă.

Sursa citatelor este AGERPRES.

Reclame

2 răspunsuri

 1. Criss, am descoperit de putin timp blogul tau. Este extrem de bine realizat, si in ceea ce priveste continutul si in ceea ce priveste redactarea si designul. Felicitari din toata inima!
  Sunt profesoara-pensionara. Mi-am luat la timpul cuvenit toate gradele didactice, am publicat in specialitate, am fost metodista timp de 10 ani etc. Dar, mai ales, am format cateva generatii de elevi, ca profesoara de biologie si diriginta, elevi cu care nu imi e rusine si care imi pastreaza o frumoasa amintire. Dupa 33 de ani de munca am pensia de 1049 RON.
  Acum imagineaza-ti satisfactia cu care citesc ceea ce scrii !
  Voi urmari zilnic blogul tau, l-am si trecut la lista favoritelor mele. Eu am ales sa combat pe blogul meu sub o forma mai voalata…”ridendo castigat mores”. Voi fi onorata daca o sa-ti placa si il vei trece la favoritele tale !
  Daca nu, nu-i nimic. Sanatate si succes !
  9abordare.blogspot.com

  Apreciază

  • Stimată doamnă,
   Venind din partea unei profesoare aprecierile de mai sus nu fac decât să mă onoreze. Așa îmi dau seama că, poate, informațiile și postările mele sunt utile sau măcar oferă un alt punct de vedere altora. Vă mulțumesc pentru toate și sper ca, pe viitor, să nu vă dezamăgesc. Sper să mai apuc ceea ce guvernanții noștri numesc…pensie deși speranțele scad pe zi ce criza se adâncește și miniștrilor/politicienilor le scade IQ-ul. În ceea ce privește blogul pe care îl ai, cred că orice abordare e bună dacă e făcută cu măsură. Cea umoristică, trebuie să recunoaștem, e aproape în firea poporului român. Succes și ție!

   Apreciază

Scrie comentariul tău!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Serein'Art

From my heart to your heart

Didia Saint - Georges

Lisette Georgescu: „Nu pleci în umbră Didie dragă, muzica ta va lumina sufletele noastre îndurerate astăzi când ne despărțim de tine.”

Justiție Oarbă

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

EDUCAȚIA ZI DE ZI

Nici o zi fără educație...

Lia Muresan

*Fiecare om pe care îl întâlnesc în drumul meu imi este superior prin ceva. De aceea încerc să învăţ câte ceva pe lângă fiecare. (Sigmund Freud)

Sfaturi cosmetice

Sfaturi cosmetice pentru ingrijirea pielii

Chirurg Pediatru Cluj

Dr. Surd Adrian - medic specialist Chirurgie Pediatrica

No Justice

Fiat justitia, ruat caelum!

Dezvăluiri învăluite

FLUXURI DE IDEI ÎNVĂLUITE ŞI DEZVĂLUITE PRIN NEGURA GÂNDURILOR. INTERZIS CELOR CARE NU ÎNŢELEG NIMIC, DIN ORICE!

Gimnaziul Bassarabescu

„Nu pierdeți din vedere omenia! Mai 'nainte de orice, siliti-vă să prețuiți omenia. Fiți oameni!”- Ioan Alexandru Bassarabescu 30. XII.1870 - 29. III. 1952 - scriitor, profesor, om politic și de cultură, publicist, membru al Academiei Române.

MON FRANÇAIS

Apprendre autrement

CRONICA [R]

If you're walking through hell, keep walking.

Aquarelles

...din pasiune pentru pictură

PRO MUSIC

Educația muzicală în România

bassarabescu2en.wordpress.com/

Motto: „Education...for learning, for earning, for life”

Pro Educație Blog

Informație pentru educație

Viva,viva la musica!

...doar muzica

%d blogeri au apreciat asta: