Televiziunea elevilor

Televiziunea elevilor

„Marea împăcare” între şcoală şi televiziune

Din 1 octombrie, elevii îşi vor putea demonstra abilităţile de reporteri şi vor avea acces la „pregătire virtuală” prin intermediul unui post TV on-line.
Chiar și micuţii din clasele I-IV ar putea fi convinşi să renunţe la desenele animate şi să urmărească programele educative difuzate de Televiziunea Elevilor Disputele dintre mai marii Ministerului Educaţiei şi sindicalişti, grevele şi reducerile salariale vor fi subiecte doar pentru televiziunile de ştiri. Serbările de început şi sfârşit de an, lecţiile, competiţiile sportive, poveştile elevilor merituoşi sau interviurile cu profesori dedicaţi, toate vor putea fi vizionate la „Televiziunea Elevilor”, pe internet.
Fiecare şcoală din ţară îşi poate posta gratuit propriile filmuleţe, iar conţinutul media va fi moderat de câte un reprezentant al fiecărei unităţi de învăţământ.
Pentru asta, profesorii trebuie doar să creeze un cont pe platforma
www.televiziuneaelevilor.ro/p-51-tv.elevilor.-.in.direct.html ori să trimită un e-mail la una dintre adresele l.tanasa@pbxtelecom.ro şi televiziuneaelevilor@yahoo.com.
Proiectul, demarat de Asociaţia „Bucuria Copiilor, Bucuria Noastră”, are sprijinul Ministerului Educaţiei, astfel încât, de la 1 octombrie, va intra „în eter”.

Educaţie adevărată la TV

„Oamenii sunt interesaţi. E adevărat că se gândesc că nu au mijloace cu care să realizeze un filmuleţ. A venit la mine o doamnă profesoară şi mi-a spus că nu are o cameră de filmat. Am întrebat-o dacă are un aparat foto cu care să facă poze şi cu ele să facă apoi un filmuleţ. Cu mijloace minime se pot face lucruri frumoase”, e de părere Lucian Tănasă, iniţiatorul proiectului.
Acesta are planuri mari legate de televiziunea care are şanse să învioreze sistemul educaţional românesc cu mijloacele moderne de predare. „Profesorii pot filma orele mai interesante sau experimentele de la fizică şi chimie. În plus, anumite lecţii pot servi drept meditaţii pentru alţi copii. Există şi un foarte bun canal de comunicare: profesori cu profesori, elevi cu elevi. Vor învăţa unii de la alţii pentru că, spre deosebire de alte canale TV, programele noastre vor fi adecvate vârstei”, a mai arătat Tănasă.
Potrivit acestuia, un asemenea spaţiu organizat şi supravegheat e de preferat celor de tip YouTube, acolo unde sunt plasate de obicei astfel de înregistrări. „Vom încerca să nu-i lăsăm pe copii să producă materiale inspirate din viaţa «modelelor» care apar în general la televizor”, a specificat acesta.

Vânătoare de talente

Şi, pentru că televiziunea este on-line, iar conexiunea la internet lipseşte în multe şcoli din ţară, iniţiatorii programului s-au gândit cum să ajungă şi în mediile dezavantajate din acest punct de vedere.
„În timp, vom accesa fonduri europene pentru a putea pune hot-spoturi WI-FI, astfel încât şi elevii din mediul rural care nu au internet să poată avea acces la postul TV. Un aparat va fi montat în şcoală, dar şi la elev acasă, şi va permite vizionarea Televiziunii Elevilor. În plus, aparatul poate avea şi funcţii de computer”, a explicat, la rândul său, Orlando Matei, Chief Technical Officer la PbxTV, firma asociată proiectului.
Mai mult, activitatea derulată la Televiziunea Elevilor va putea fi o rampă de lansare pentru copiii talentaţi. „Ni s-a spus de multe ori că profesorii nu au putut să-şi promoveze olimpicii pentru că nu au avut unde. Acum, copilul sărac cu multe premii la olimpiade va avea cum să se facă cunoscut. Am primit deja semnale de la facultăţi care spun că ar fi interesate să-i urmărească pe elevii talentaţi într-un anumit domeniu, în perioada liceului”, a conchis Lucian Tănasă.

 „Acum, copilul cu multe premii la olimpiade se poate face cunoscut.”, LUCIAN TĂNASĂ, iniţiatorul proiectului „Televiziunea Elevilor”

INTERES

Cu un pas înaintea Legii Educaţiei Televiziunea Elevilor e un proiect ce face un pas înaintea Legii Educaţiei, care propune înfiinţarea unei platforme educaţionale multimedia. De aceea, Ministerul Educaţiei susţine proiectul demarat de societatea civilă, cu care a încheiat chiar şi un acord de colaborare.
„Proiectul mi s-a părut interesant din mai multe motive. Pe de-o parte, stârneşte imaginaţia şi creativitatea elevilor, aceştia fiind provocaţi să realizeze diverse producţii TV. Pe de altă parte, se creează o competiţie între elevi sau chiar între instituţiile de învăţământ, în a posta cele mai bune ştiri, interviuri, reportaje etc. Toată această muncă în echipă, care se realizează sub supravegherea profesorului, duce şi la consolidarea unei relaţii optime între elevi şi dascăli”, a arătat Oana Badea, secretar de stat pentru învăţământul preuniversitar.

Articol preluat de pe site-ul http://www.televiziuneaelevilor.ro/

 

9 răspunsuri

  1. Multumesc sincer pentru invitatia dumneavoastra.

    Sunt nevoit sa ma limitez la o simpla conversatie fara ilustratii,fara video, fara publicitate,fara link-uri… si sa incerc sa explic faptul ca Asociatia Bucuria Copiilor,Bucuria Noastra doar a implementat ideea unei tehnologii 100 % romaneasca .

    Tehnologie preluata de catre institutiile competente si aplicata in
    Romania
    …Pakistan ( la o populatie de 120.000.000 )
    Canada…
    Australia…
    Norvegia…
    USA…
    Dubai…,etc.

    Pana cand … Desteapta-te romane… o sa se intample si la noi (inclusiv grupul de organizatii non-guvernamentale si companii private EDUCATIVA poate coordona acest sistem),asa cum ne pricepem, vom initia noi si noi platforme educationale ,pe langa cele existente,dedicate elevilor :

    TV Biblioteca ANBPR – (care a pus la dispozitie peste 45 de locatii unde exista internet,calculator si o camera de filmat, unde se pot realiza materiale)
    TV SPORT Scolar
    TV Didactica
    TV Parinti
    TV Educatie Rutiera …
    (cu speranta ca nu vor fi preluate de un creier francez,grec,evreu…si transformate in comercial.)

    Va asteptam cu drag sa coordonati TV Didactica.Este nevoie de oameni de calitate.(Asociatia are doar o mana de oameni inimosi.)
    Tehnologia permite ca si TV Didactica sa fie dezvoltata in subdomenii si pe regiuni.

    Va multumesc din nou,pentru posibilitatea de exprimare.
    Cu respect,

    Apreciază

    • Va multumesc pentru invitatie dar as dori sa fiti mai explicit in ceea ce priveste coordonarea sau colaborarea. Nu prea inteleg cum se pot realiza aceste platforme educative fiindca banuiesc ca este nevoie de cunostinte specifice domeniului informatic dar astept informatii. Va voi contacta.

      Apreciază

  2. Buna ziua, doamna Criss

    Multumesc prin dumneavoastra tuturor celor care apreciaza necesitatea acestui proiect.

    Cum as putea discuta cu dumneavoastra despre Televiziunea Elevilor?

    Cu respect .

    Apreciază

  3. Buna ziua!
    Abia zilele acestea am aflat si eu de proiect. Din fericire beneficiaza de manageri si coordonatori care il popularizeaza prin toate mijloacele. Pe mine „m-a prins” pe loc ideea si voi face tot ceea ce depinde de mine pentru ca Televiziunea elevilor sa functioneze si sa aduca rezultate!
    Ganduri bune!

    Apreciază

  4. Mi se pare o ide foarte buna,mi-ar fi placut sa am parte de asa ceva in anii de scoala,sper doar sa fie suficient de popularizata si sa nu se izbeasca de rezistenta profesorilor mai ” conservatori”.

    Apreciază

  5. Buna idee ! Aparati-o cu ghearele si cu dintii, cum apare ceva bun, cum apar si profitorii…

    Apreciază

Scrie comentariul tău!

K-POP ROMÂNIA

Cel mai activ site românesc de unde primești informațiile necesare despre idolii și actorii tăi preferați. / Știri, filmări, concerte, bârfe, traduceri și multe altele!

Rare Historical Photos

And the story behind them...

Laboratorul de memorie urbană

Remedii pentru un București amnezic

PACIENTUL POLITIC

”Un popor care alege politicieni corupţi, impostori, hoţi şi trădători nu este victimă, ci complice.” – George Orwell

Revista Luceafărul

Revistă de cultură, educaţie şi atitudine

POLITICS

Cum e politica?

Pro Educație News

Informație pentru educație

Valeriu Nicolae

This WordPress.com site is the cat’s pajamas

Poiana Moșnenilor. Blogul oamenilor liberi

Centrul de Istoria Mosnenilor din Tara Romaneasca. Un proiect initiat de Filip-Lucian Iorga

Serein'Art

From my heart to your heart

Didia Saint - Georges

Lisette Georgescu: „Nu pleci în umbră Didie dragă, muzica ta va lumina sufletele noastre îndurerate astăzi când ne despărțim de tine.”

Lili Crăciun

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

EDUCAȚIA ZI DE ZI

Nici o zi fără educație...

Lia Muresan

*Fiecare om pe care îl întâlnesc în drumul meu imi este superior prin ceva. De aceea încerc să învăţ câte ceva pe lângă fiecare. (Sigmund Freud)

Sfaturi cosmetice

Sfaturi cosmetice pentru ingrijirea pielii

Chirurg Pediatru Cluj

Dr. Surd Adrian - medic specialist Chirurgie Pediatrica

România fără Justiție

Fiat justitia, ruat caelum!