În al 13 -lea ceas se mișcă ceva…

 

ADHDDe ani de zile școala românească, pe de o parte, și părinții, pe de altă parte, se confruntă cu problemele (dificile) de comportament ale copiilor, probleme aproape nerecunoscute și pentru care nu s-a făcut nimic.  ADHD este poate cea mai des întâlnită dar, de cele mai multe ori, total ignorată și trecută la capitolul „așa e copilul, mai agitat”. Integrarea acestor copii se face cu dificultate în colectivele de preșcolari sau elevi dar, ceea ce este grav este faptul că acești copii (alături de părinți) nu beneficiază de consiliere psihologică pentru ceva care s-ar putea remedia în anii copilăriei. În al 13-lea ceas cineva a hotărât să facă ceva pentru ei. Deși proiectul pare că va înainta ca melcul, e totuși un început.

„Proiect pentru implicarea inspectoratelor şcolare în depistarea ADHD la copii”

<< Specialiştii în psihiatria copilului şi adolescentului urmează să implementeze un proiect prin care se doreşte implicarea inspectoratelor şcolare în depistarea ADHD (deficit de atenţie şi hiperactivitate) la copii, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, prof. univ. dr. Mircea Tiberiu. 
”Acest proiect educaţional este continuator al unei etape premergătoare. Proiectul se referă la implicarea tuturor inspectoratelor şcolare judeţene, prin serviciile noastre fie de centre de sănătate mentală, fie de servicii de psihiatrie a copilului şi adolescentului care vor pregăti o serie de conferinţe şi lecţii deschise cu personalul din învăţământ – educatori, profesori, pedagogi, psihopedagogi, psihologi şcolari şi medici şcolari – pentru ca în primul rând să încercăm să ştergem acea reticenţă în raport cu un comportament al copilului. În data de 12 octombrie avem prima şedinţă, la Timişoara”, a spus dr. Tiberiu. Mai mult…>>

 

Reclame

Un răspuns

  1. ADHD este consecinta alimentatiei super – infestata cu chimicale, inclusiv bauturile asa-zis racoritoare, a fumatului,a consumului de alcool, a utilizarii nerationale a tv, mobil, Internet , LA PARINTI, deci acolo trebuie tintit, spre EDUCATIA POPULATIEI ADULTE. Altfel, se vor naste din ce in ce mai multi copii cu aceasta problema si conferintele alea nu vor ajuta la nimic.

    Apreciază

Scrie comentariul tău!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Serein'Art

From my heart to your heart

Didia Saint - Georges

Lisette Georgescu: „Nu pleci în umbră Didie dragă, muzica ta va lumina sufletele noastre îndurerate astăzi când ne despărțim de tine.”

Justiție Oarbă

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

EDUCAȚIA ZI DE ZI

Nici o zi fără educație...

Lia Muresan

*Fiecare om pe care îl întâlnesc în drumul meu imi este superior prin ceva. De aceea încerc să învăţ câte ceva pe lângă fiecare. (Sigmund Freud)

Sfaturi cosmetice

Sfaturi cosmetice pentru ingrijirea pielii

Chirurg Pediatru Cluj

Dr. Surd Adrian - medic specialist Chirurgie Pediatrica

No Justice

Fiat justitia, ruat caelum!

Dezvăluiri învăluite

FLUXURI DE IDEI ÎNVĂLUITE ŞI DEZVĂLUITE PRIN NEGURA GÂNDURILOR. INTERZIS CELOR CARE NU ÎNŢELEG NIMIC, DIN ORICE!

Gimnaziul Bassarabescu

„Nu pierdeți din vedere omenia! Mai 'nainte de orice, siliti-vă să prețuiți omenia. Fiți oameni!”- Ioan Alexandru Bassarabescu 30. XII.1870 - 29. III. 1952 - scriitor, profesor, om politic și de cultură, publicist, membru al Academiei Române.

MON FRANÇAIS

Apprendre autrement

CRONICA [R]

If you're walking through hell, keep walking.

Aquarelles

...din pasiune pentru pictură

PRO MUSIC

Educația muzicală în România

bassarabescu2en.wordpress.com/

Motto: „Education...for learning, for earning, for life”

Pro Educație Blog

Informație pentru educație

Viva,viva la musica!

...doar muzica

%d blogeri au apreciat asta: