Mesaje șocante de la DNA: supraveghem evaziunea

„Procurorii DNA au ajuns la concluzia că gruparea din care făceau parte Mircea Banias şi Laurenţiu Mironescu s-a constituit în perioada mai 2010 – martie 2011, la nivelul autorităţilor vamale şi portuare din Municipiul Constanţa. Scopul grupării era acela de a controla instituţiile statului cu atribuţii în activităţile de import-export de mărfuri prin birourile vamale de pe raza Direcţiei Regionale de Accize şi Operaţiuni Vamale (D.R.A.O.V.) Constanţa, dar şi din Municipiul Bucureşti.

Toate persoanele implicate în această activitate infracţională acţionau în mod coordonat în scopul facilitării contrabandei cu mărfuri din afara graniţelor UE. În schimbul primirii unor şpăgi, funcţionarii vamali trebuiau să închidă ochii la transporturile de mărfuri care urmau să aibă loc prin Vama Constanţa, potrivit anchetatorilor.
Procurorii mai spun că sumele de bani erau cerute cu o frecvenţă zilnică, în cuantum cuprins între 1.000 şi 7.000 dolari pentru fiecare transport. În acest mod, bugetul de stat a fost prejudiciat, în unele situaţii, cu sume cuprinse între 232.186 lei şi 8.280.932 lei pentru fiecare transport de marfă introdus ilegal.”
Toate astea începând cu martie 2006.

Asta scrie România Liberă în ediția de azi. Adică procurorilor le-au trebuit 5 ani să ajungă la această concluzie fiindcă între timp am aflat ce face de fapt DNA –ul: supraveghează, cu strictețe probabil,  din anul 2006 cam de prin luna martie, această grupare. Care grupare a prejudiciat, prejudiciază și probabil nu se va opri prea curând, statul român, deci și pe mine, și pe alții cu sumele de mai sus, zilnic.

Oamenii aceștia și-au îndesat în conturile personale și au vărsat și în conturile altora sute, mii, milioane, miliarde de lei, euro, dolari, ce vreți, că puteți să alegeți, în perioada în care erau SUPRAVEGHEAȚI permanent. De toate miliardele acestea nu a beneficiat decât gruparea de mafioți versați. Restul de români (vreo 19-20 de milioane) și-au văzut de muncă, de șomaj, de copii, de căpșunile din Spania.

DNA după gratii

Acum vreun an a venit un președinte destul de supărat, se pare că era Băsescu, să spună românilor: sunteți leneși, nu sunteți competenți, nu produceți așa că vă tai salariile cu 25% și pensiile cu 15%. Și așa a fost.

Între timp banii se scurgeau în buzunarele grupării din portul Constanța și românii fericiți cumpărau mărfuri de la 38. Tot de atunci Băsescu îmi spune că eu, profesor, trebuie să fiu foarte mulțumit că mai primesc salariu fiindcă dacă statul nu mai are bani eu voi fi obligat să muncesc dar statul nu mai e obligat să mă plătească. Că așa e în criză: DNA supraveghează grupările mafiote care evazionează miliardele timp de „n” ani și românii TREBUIE să se mulțumească, în aceeași perioadă, cu un salariu… nici măcar cât bacșișul mafioților.

Reclame

Scrie comentariul tău!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Serein'Art

From my heart to your heart

Didia Saint - Georges

Lisette Georgescu: „Nu pleci în umbră Didie dragă, muzica ta va lumina sufletele noastre îndurerate astăzi când ne despărțim de tine.”

Justiție Oarbă

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

EDUCAȚIA ZI DE ZI

Nici o zi fără educație...

Lia Muresan

*Fiecare om pe care îl întâlnesc în drumul meu imi este superior prin ceva. De aceea încerc să învăţ câte ceva pe lângă fiecare. (Sigmund Freud)

Sfaturi cosmetice

Sfaturi cosmetice pentru ingrijirea pielii

Chirurg Pediatru Cluj

Dr. Surd Adrian - medic specialist Chirurgie Pediatrica

No Justice

Fiat justitia, ruat caelum!

Dezvăluiri învăluite

FLUXURI DE IDEI ÎNVĂLUITE ŞI DEZVĂLUITE PRIN NEGURA GÂNDURILOR. INTERZIS CELOR CARE NU ÎNŢELEG NIMIC, DIN ORICE!

Gimnaziul Bassarabescu

„Nu pierdeți din vedere omenia! Mai 'nainte de orice, siliti-vă să prețuiți omenia. Fiți oameni!”- Ioan Alexandru Bassarabescu 30. XII.1870 - 29. III. 1952 - scriitor, profesor, om politic și de cultură, publicist, membru al Academiei Române.

MON FRANÇAIS

Apprendre autrement

CRONICA [R]

If you're walking through hell, keep walking.

Aquarelles

...din pasiune pentru pictură

PRO MUSIC

Educația muzicală în România

bassarabescu2en.wordpress.com/

Motto: „Education...for learning, for earning, for life”

Pro Educație Blog

Informație pentru educație

Viva,viva la musica!

...doar muzica

%d blogeri au apreciat asta: