„Graba” MECTS

Mai mult de vreo 70 –80  de acte normative subsecvente legii educației naționale așteaptă să fie puse în practică sau adoptate la MECTS.  Nu cred să le vedem prea curând după cum stau lucrurile. În schimb, ministerul nostru s-a grăbit să publice planificările calendaristice pentru aproape toate disciplinele, lucru de altfel lăudabil și care ar fi trebuit să se întâmple cu mulți ani în urmă.

Să rămânem însă doar la calificativul „lăudabil” pentru că se observă cu ochiul liber că nu la toate disciplinele s-a lucrat cu aceeași scrupulozitate și cu aceeași grijă pentru ca, beneficiarii acestor planificări calendaristice să  aibă timpul necesar să se dedice elevilor. Cam așa se lăuda ministerul!

image

Și spun asta fiindcă am studiat planificările calendaristice pentru disciplina educație muzicală. După ce le-am parcurs pe cele  pentru clasele de gimnaziu mi-am dat seama că structura lor e un fel de „copy”- „paste” al conținuturilor din programă. Spun „un fel” fiindcă există multe greșeli. Teme scoase din programă și care se regăsesc în planificări sau alcătuirea unei unități de învățare gen „practica muzicală”, ca să iau doar un exemplu. Spre deosebire de alte discipline aici nu am reușit să aflu colectivul de profesori care a lucrat (sau nu) la aceste planificări. Nu vreau să mă lansez aici  într-o analiză a acestor planificări calendaristice doar pentru această disciplină, dar ele sunt departe de a fi modele. Analiza va fi realizată cu profesorii de specialitate.

Nici precizările făcute de minister înainte de publicarea planificărilor nu m-au lămurit prea mult. Sunt obligatorii? Nu sunt obligatorii? Temele noi, care apar în planificări dar  nu există în programă, trebuie predate? Ce programe sunt valabile în acest an școlar fiindcă site-ul curriculum 2011 nu există și s-au închis și cele din anii anteriori? Unde se pot consulta totuși programele?

Nu mi se pare deloc că începem anul școlar sub bune auspicii. Toate acestea ar fi trebuit date publicității cel puțin la începutul lunii august, fie și pe rând, pentru ca cei interesați să le studieze. Mă tot întreb când va realiza ministerul învățământului acel site  pe care să găsești cu ușurință tot ce te interesează, așa cum promisese.

Pentru cei interesați iată link-ul la care pot fi accesate planificările calendaristice:

http://www.edu.ro/index.php/articles/c975

Dacă nu puteți accesa link-ul  de mai sus (fiindcă se întâmplă des) trebuie să urmați pașii:

  1. Învățământ preunversitar (prima pagină în partea dreaptă)
  2. Din meniul din stânga se alege pagina a 2 –a : planificări calendaristice
Reclame

Scrie comentariul tău!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Serein'Art

From my heart to your heart

Didia Saint - Georges

Lisette Georgescu: „Nu pleci în umbră Didie dragă, muzica ta va lumina sufletele noastre îndurerate astăzi când ne despărțim de tine.”

Justiție Oarbă

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

EDUCAȚIA ZI DE ZI

Nici o zi fără educație...

Lia Muresan

*Fiecare om pe care îl întâlnesc în drumul meu imi este superior prin ceva. De aceea încerc să învăţ câte ceva pe lângă fiecare. (Sigmund Freud)

Sfaturi cosmetice

Sfaturi cosmetice pentru ingrijirea pielii

Chirurg Pediatru Cluj

Dr. Surd Adrian - medic specialist Chirurgie Pediatrica

No Justice

Fiat justitia, ruat caelum!

Dezvăluiri învăluite

FLUXURI DE IDEI ÎNVĂLUITE ŞI DEZVĂLUITE PRIN NEGURA GÂNDURILOR. INTERZIS CELOR CARE NU ÎNŢELEG NIMIC, DIN ORICE!

Gimnaziul Bassarabescu

„Nu pierdeți din vedere omenia! Mai 'nainte de orice, siliti-vă să prețuiți omenia. Fiți oameni!”- Ioan Alexandru Bassarabescu 30. XII.1870 - 29. III. 1952 - scriitor, profesor, om politic și de cultură, publicist, membru al Academiei Române.

MON FRANÇAIS

Apprendre autrement

CRONICA [R]

If you're walking through hell, keep walking.

Aquarelles

...din pasiune pentru pictură

PRO MUSIC

Educația muzicală în România

bassarabescu2en.wordpress.com/

Motto: „Education...for learning, for earning, for life”

Pro Educație Blog

Informație pentru educație

Viva,viva la musica!

...doar muzica

%d blogeri au apreciat asta: