MECTS: să fim stufoși!

image

 

METODOLOGIE DE EVALUARE PENTRU CLASIFICAREA UNIVERSITĂŢILOR ŞI IERARHIZAREA PROGRAMELOR DE STUDII

Ierarhizarea programelor de studii

”În aplicarea art. 193 din Legea educației naționale nr. 1/2011 și ale prevederilor hotărârii Guvernului nr. 789/2011 privind aprobarea Metodologiei de evaluare în scopul clasificării universităților și ierarhizării programelor de studii, Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului publică rezultatele ierarhizării programelor de studii ale universităților acreditate din sistemul național de învățământ din România. Aceste rezultate sunt valabile pentru anul universitar 2011-2012 şi sunt disponibile la adresa http://chestionar.uefiscdi.ro/docs/programe_de_studii.pdf.  Potrivit HG nr. 789/2011, ierarhizarea programelor de studii se realizează anual.”

Paragraful de mai sus a fost extras de pe site-ul care se ocupă cu…chestionare deși ar trebui să se ocupe cu alte povești și, printre ele, cu Ierarhizarea programelor de studii. La linkul din text se regăsește ierarhizarea univeristăților românești pentru anul universitar 2011 –2012.

Slalomul acesta printre link-uri și pagini, site-uri și trimiteri aparține MECTS care are o practică bună în domeniul stufoșeniei: nici pe site-ul instituției nu găsești nimic decât dacă ai nervi de oțel și, când găsești, este ori neactualizat, ori pagina e în construcție, ori constați că nu e ceea ce căutai.

image

Site-ul  „uefiscadi” există la adresa http://uefiscdi.gov.ro/  unde „Clasificarea universităților” are o pagină pe care există un link de unde ești dirijat către prima pagină de sus și abia apoi poți accesa, tot printr-un link, ierarhizarea.

Cum spuneam: Să fim stufoși! așa ne asigurăm că, deși suntem pe internet, nimeni nu ne găsește.

Reclame

2 răspunsuri

 1. STufosi,sa fim arhivari si contabili.In asta s-au transformat dirigintii.

  Apreciază

  • Fiindcă vrem să facem mult și multe nu reușim aproape niciodată să le facem și bine. În fiecare zi cei care conduc destinele, făcute țăndări, ale învățământului românesc au impresia că nu au făcut de ajuns. Așa se ajunge la: să mai facă ceva profesorii, diriginții, oricine. În felul acesta nu se vor mai gândi la viața personală ci la cum să îndeplinească niște sarcini, devenite de multe ori, aberante, fără finalitate. Și mai tragic este că suntem îndemnați să consemnăm totul pe hârtie. Să nu cumva să ne scape ceva: vreo activitate, vreo planificare, vreun proiecțel, vreun proces-verbal, vreo listă , orice. Școlile ar trebui să-și construiască „arhivele statului”. Ce mă fac dacă își trebuie peste patru ani la grad referatul cutărică și eu nu-l am?
   Toate astea sunt adevărate dar eu mă refeream la faptul că Ministerul educației din dorința de a arăta fără să se vadă nimic își publică documentele pe un site http://www.edu.ro foarte stufos și în care nimeni nu găsește aproape nimic.

   Apreciază

Scrie comentariul tău!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Serein'Art

From my heart to your heart

Didia Saint - Georges

Lisette Georgescu: „Nu pleci în umbră Didie dragă, muzica ta va lumina sufletele noastre îndurerate astăzi când ne despărțim de tine.”

Justiție Oarbă

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

EDUCAȚIA ZI DE ZI

Nici o zi fără educație...

Lia Muresan

*Fiecare om pe care îl întâlnesc în drumul meu imi este superior prin ceva. De aceea încerc să învăţ câte ceva pe lângă fiecare. (Sigmund Freud)

Sfaturi cosmetice

Sfaturi cosmetice pentru ingrijirea pielii

Chirurg Pediatru Cluj

Dr. Surd Adrian - medic specialist Chirurgie Pediatrica

No Justice

Fiat justitia, ruat caelum!

Dezvăluiri învăluite

FLUXURI DE IDEI ÎNVĂLUITE ŞI DEZVĂLUITE PRIN NEGURA GÂNDURILOR. INTERZIS CELOR CARE NU ÎNŢELEG NIMIC, DIN ORICE!

Gimnaziul Bassarabescu

„Nu pierdeți din vedere omenia! Mai 'nainte de orice, siliti-vă să prețuiți omenia. Fiți oameni!”- Ioan Alexandru Bassarabescu 30. XII.1870 - 29. III. 1952 - scriitor, profesor, om politic și de cultură, publicist, membru al Academiei Române.

MON FRANÇAIS

Apprendre autrement

CRONICA [R]

If you're walking through hell, keep walking.

Aquarelles

...din pasiune pentru pictură

PRO MUSIC

Educația muzicală în România

bassarabescu2en.wordpress.com/

Motto: „Education...for learning, for earning, for life”

Pro Educație Blog

Informație pentru educație

Viva,viva la musica!

...doar muzica

%d blogeri au apreciat asta: