Anul de grație 2016 pentru „Paștele cailor”

Tot străduind-se să demonstreze că nu există bani guvernul Boc (fără număr) a reinventat „Paștele cailor” și l-a introdus în calendarul guvernării. De data asta pe bune.  În acest fel  și Justiția din România (care e un fel de putere supermoartă în păpușoi) devine fără obiect și subiect în indiferent ce situație.

Subfinanțat de când se știe și după revoluție mai rău decât în comunism, învățământul a devenit, ca să rămânem în terminologie, calul de bătaie în campanii electorale și  capra râioasă după ce partidele și-au văzut sacii în car, mai mult ca sigur, condus de „doi boi frumoși”.

Se vede, se vede, se vede Paștele nostru.......

Imagini apocaliptice despre cum ar putea sări economia în aer dacă primesc bugetarii din învățământ și chiar din sănătate, salarii mai mari, ființează din vremea lui Năstase. În timpurile bocciene s-a ajuns doar la un șir de minciuni constituite înlănțuit. De la „din a doua zi de mandat vom da salarii, vom mări, vom aplica legea, vom face și vom drege” s-a ajuns la „e criză, bugetarii trebuie să înțeleagă, tăierile de 25 % se vor face până la…” și aici intervine tot paștele cailor (pe care nu mai are rost să-l transcriu cu ghilimele).

Mă gândesc să merg la CEDO. Și mă gândesc la această sesizare către CEDO fiindcă doar așa statul român (cine-o mai fi și ăsta?) va fi obligat să-mi dea banii pe care i-am câștigat în instanță sau ar fi trebuit să-i primesc în urma aplicării unei LEGI.

Ar mai fi o variantă: să muncim începând cu 2016. Predăm, corectăm, testăm, dăm examene, ascultăm elevii, începând cu 2016. Propun chiar ca tot învățământul să adopte o ordonanță de urgență semnată de sutele de mii de profesori prin care să se stipuleze clar: vom începe munca din 2016.

Noi am dat un mandat actualului guvern dar, în condițiile în care guvernul se dovedește parșiv, putem să îi retragem mandatul. Așa că dacă ordonanțele emise de guvern bat o lege înseamnă că și simplii cetățeni pot emite ordonanțe care bat ordonanțele guvernului. Unde-i problema?

Reclame

Scrie comentariul tău!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Serein'Art

From my heart to your heart

Didia Saint - Georges

Lisette Georgescu: „Nu pleci în umbră Didie dragă, muzica ta va lumina sufletele noastre îndurerate astăzi când ne despărțim de tine.”

Justiție Oarbă

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

EDUCAȚIA ZI DE ZI

Nici o zi fără educație...

Lia Muresan

*Fiecare om pe care îl întâlnesc în drumul meu imi este superior prin ceva. De aceea încerc să învăţ câte ceva pe lângă fiecare. (Sigmund Freud)

Sfaturi cosmetice

Sfaturi cosmetice pentru ingrijirea pielii

Chirurg Pediatru Cluj

Dr. Surd Adrian - medic specialist Chirurgie Pediatrica

No Justice

Fiat justitia, ruat caelum!

Dezvăluiri învăluite

FLUXURI DE IDEI ÎNVĂLUITE ŞI DEZVĂLUITE PRIN NEGURA GÂNDURILOR. INTERZIS CELOR CARE NU ÎNŢELEG NIMIC, DIN ORICE!

Gimnaziul Bassarabescu

„Nu pierdeți din vedere omenia! Mai 'nainte de orice, siliti-vă să prețuiți omenia. Fiți oameni!”- Ioan Alexandru Bassarabescu 30. XII.1870 - 29. III. 1952 - scriitor, profesor, om politic și de cultură, publicist, membru al Academiei Române.

MON FRANÇAIS

Apprendre autrement

CRONICA [R]

If you're walking through hell, keep walking.

Aquarelles

...din pasiune pentru pictură

PRO MUSIC

Educația muzicală în România

bassarabescu2en.wordpress.com/

Motto: „Education...for learning, for earning, for life”

Pro Educație Blog

Informație pentru educație

Viva,viva la musica!

...doar muzica

%d blogeri au apreciat asta: