Se deschide o nouă școală: Discovery.ro

Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că, începând cu data de 16 ianuarie 2012 canalul de televiziune Discovery va lansa programe speciale pentru elevii români. Emisiunile sunt dedicate elevilor din clasele V – XII dar și profesorilor și sunt destinate a facilita înțelegerea fenomenelor științifice. Deși utilizarea materialelor în cadrul orelor de matematică, fizică, chimie, biologie, etc, nu este obligatorie, acestea au fost realizate respectând programele școlare din România. De asemenea, materialele vor putea fi utilizate prin descărcarea lor de pe portalul special dedicat: http://scoala.discovery.ro.

image

În perioada 16 ianuarie – 30 martie vor fi difuzate peste 55 de episoade, urmând ca acestea să fie reluate până la finalul semestrului al II – lea. Programele vor fi dublate în limba română și nu vor avea pauze publicitare. Episoadele vor fi dedicate câte unei discipline pe zi: Luni – matematică, Marți – chimie, Miercuri – biologie, Joi – fizică, Vineri – alte științe. Ora de difuzare va fi 14.00 cu reluare a doua zi la 8.00, precum și în perioada week-end-ului.

Ministrul Daniel FuneriuMinistrul Daniel Funeriu a declarat: „Venim în completarea resurselor de învățare asistate de calculator (AEL, un alt proiect major al ministerului) care sunt astăzi disponibile în toate liceele din România. Este prima dată când Ministerul Educaţiei intră în parteneriat cu o reţea globală de televiziune dispusă să îşi ofere resursele pentru atingerea unui obiectiv comun: susţinerea educaţiei ştiinţifice şi utilizarea resurselor de tip nou în şcoli.”

Salutară această inițiativă a parteneriatului al ministerului cu un canal prestigios de televiziune precum „Discovery”. Rămâne de văzut, fără a deveni cârcotași, cât impact vor avea emisiunile special concepute pentru elevi asupra lor. Noua inițiativă MECTS + Discovery ar fi de dorit să aibă o soartă mai bună decât programul AEL – lăudat de d-nul Funeriu – care în multe școli a sucombat din lipsă de administratori, de suport tehnic sau probabil din alte cauze ascunse.

Reclame

2 răspunsuri

  1. Sa nu mai predam, sa faca Funeriu si Discovery orele. Cum sa introduci doua limbi straine la Bac,cand Funeriu si Guvernul a redus orele de limbi straine?.

    Apreciază

    • De acord cu „să nu mai predăm”. Întrebarea e „Ce facem în schimb?” Fiecare dintre noi are o prorpie părere despre asta. Unii au intrat în învățământ și au rămas și, foarte probabil oricâte greutăți vor avea, nu vor pleca. Alții poate o vor face fiindcă nu se simt legați de această profesie, fiindcă consideră că sunt prost plătiți și asta e foarte adevărat, fiindcă își doresc altceva, etc. Cei care rămân însă își asumă tot ceea ce presupune profesia lor. Cel puțin eu asta cred.

      Apreciază

Scrie comentariul tău!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Serein'Art

From my heart to your heart

Didia Saint - Georges

Lisette Georgescu: „Nu pleci în umbră Didie dragă, muzica ta va lumina sufletele noastre îndurerate astăzi când ne despărțim de tine.”

Justiție Oarbă

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

EDUCAȚIA ZI DE ZI

Nici o zi fără educație...

Lia Muresan

*Fiecare om pe care îl întâlnesc în drumul meu imi este superior prin ceva. De aceea încerc să învăţ câte ceva pe lângă fiecare. (Sigmund Freud)

Sfaturi cosmetice

Sfaturi cosmetice pentru ingrijirea pielii

Chirurg Pediatru Cluj

Dr. Surd Adrian - medic specialist Chirurgie Pediatrica

No Justice

Fiat justitia, ruat caelum!

Dezvăluiri învăluite

FLUXURI DE IDEI ÎNVĂLUITE ŞI DEZVĂLUITE PRIN NEGURA GÂNDURILOR. INTERZIS CELOR CARE NU ÎNŢELEG NIMIC, DIN ORICE!

Gimnaziul Bassarabescu

„Nu pierdeți din vedere omenia! Mai 'nainte de orice, siliti-vă să prețuiți omenia. Fiți oameni!”- Ioan Alexandru Bassarabescu 30. XII.1870 - 29. III. 1952 - scriitor, profesor, om politic și de cultură, publicist, membru al Academiei Române.

MON FRANÇAIS

Apprendre autrement

CRONICA [R]

If you're walking through hell, keep walking.

Aquarelles

...din pasiune pentru pictură

PRO MUSIC

Educația muzicală în România

bassarabescu2en.wordpress.com/

Motto: „Education...for learning, for earning, for life”

Pro Educație Blog

Informație pentru educație

Viva,viva la musica!

...doar muzica

%d blogeri au apreciat asta: