Marea recenzare cu cod galben

Guvernul și ministerul nostru ne-au mai pregătit ceva. Un „ceva” care poate intra cu mult succes la „Școala foarte altfel” sau „Școala dată peste cap”. Ca să nu cumva să mergem de bunăvoie în Piața Universității (din oricare oraș ), în perioada 1-19 februarie (viscol, nămeți, ninsori abundente sau polei), toate cadrele didactice sunt trimise pe imageterenul foarte înămețit și geruit al patriei ca să….(aici să vezi și să nu crezi!) recenzeze toți copiii  pentru clasa I sau clasa O.

Confuză rău situația în condițiile în care, pentru „Marele recensământ”, statul a făcut campanii peste campanii despre cum să intre recenzorii în casele cetățenilor  și cum să se legitimeze. S-a creat și o isterie în legătură cu CNP-ul care putea fi dat sau nu, putea fi chiar penal.

Nu știu cum își imaginează mai marii învățământului că vor intra acum cadrele didactice (dimineața, dar mai ales seara), în casele lor ca să „inventarieze” copiii pe vârste și ani legitimându-se cu…NIMIC. Pardon, cu o delegație semnată de directorul școlii.

Din fericire sau poate din păcate cei care au copiii pot foarte bine să refuze recenzarea fără să ofere un motiv, ba chiar să te invite (?) afară.

Pe la sfârșitul lui februarie ne vom afla în situația în care copiii să fie acasă iar listele de recensământ să fie cam goale. Cum să demonstrăm că nu suntem cumva niscaiva răufăcători ?

Sau invers: nu cumva cadrele didactice (în proporție foarte importantă, femei) sunt în pericol când circulă pe străzi sau prin blocuri de cartier mai ales seara, fiindcă atunci sunt familiile acasă?

Întrebări pentru  cei responsabili (din guvern, din minister, din sindicate, din școli):

 1. E legal ca un cadru didactic să facă un recensământ în miezul iernii umblând din casă în casă prin nămeți ?
 2. E legal ca un cadru didactic să solicite informații unor familii pe baza unei…delegații?
 3. E în fișa postului vreunui cadru didactic recensământul acesta?
 4. Dacă un cadru didactic, în urma recensământului, va depăși numărul de 40 de ore pe săptămână care-i revin în norma sa, va fi plătit suplimentar? Cu cât?
 5. Va primi cadrul didactic ceaiuri calde fiindcă umblă prin nămeți ore-n șir?
 6. E normal să se facă un recensământ în miezul iernii? Așa se procedează în țările europene?
 7. …………………………………………las deschisă lista…………………..????
Reclame

3 răspunsuri

 1. Sa le fie rusine .Ar vrea ca legea sa fie un succes ,dar va fi un dezastru.

  Apreciază

  • Eu sunt un om cu vechime în învățământ și de când am pășit pe poarta primei școli unde am fost repartizată am avut parte de multe surprize neplăcute. Mai întâi salariile erau (și atunci, pe vremea lui Ceaușescu) mizerabile. De-abia supraviețuiai. La școală într-un an aveai manuale, dar nu aveai programe. Când se reușea editarea programelor nu mai corespundeau manualele. Treceai la dictare ore în șir ca să aibă elevul de unde învăța. La un moment dat mii de cadre didactice au trebuit să-și dea demisia din învățământ fiindcă statul le obliga să se mute acolo unde fuseseră repartizate fără să le acorde nimic. Și am dus-o tot așa până la marea revoluție confiscată de niște comuniști (poate chiar mai rău) în „blănuri” de oaie. De atunci noi, dascălii, nu primim niciodată nimic de la „masa” îmbelșugată a puterii (PSD,PDL,UDMR,UNPR, alianțe sau partiduțe de buzunar) fiindcă citez:„sare economia în aer” – A.Năstase, efortul statului e prea mare, nu avem, nu sunt bani, nu aveți dreptul fiindcă nu s-a prevăzut în buget,nu,nu, nu. Așa că nu mă aștept la vreun succes de acum încolo cam în nici un domeniu. Cu niște needucați precum cei pe care i-am auzit în ultimele săptămâni nu avem cum să avem vreo rază de speranță. Noi, toți cetățenii, suntem, citez: „haimanale”, „ciumpalaci”, „handicapați psihic”, „mahala ineptă”,„viermi” etc. și nu avem cum să ne „ridicăm” la înălțimea unui Oltean, Baconschi sau alții ca ei. Regret că nu avem o elită politică luminată și educată. Doar asta cred că ne-ar salva. Altfel orice lege bună devine una proastă, fiindcă nu primează spiritul și litera ei ci doar aplicarea ei în folos personal sau de grup. Doar o părere personală voi mai adăuga: ceea ce vedem zi de zi pe ecranele televizoarelor nu sunt decât măștile pe care le afișează președintele, primul-ministru, miniștrii sau funcționarii din ce în ce mai mărunți. Fețele lor ies la iveală doar din când în când ca în exemplele de mai sus. Cer scuze pentru reproducerea cuvintelor citate dar mi s-au părut necesare pentru a înțelege cu cine avem de-a face.

   Apreciază

 2. NU.ESTE O BATAIE DEJOC.

  Apreciază

Scrie comentariul tău!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Serein'Art

From my heart to your heart

Didia Saint - Georges

Lisette Georgescu: „Nu pleci în umbră Didie dragă, muzica ta va lumina sufletele noastre îndurerate astăzi când ne despărțim de tine.”

Justiție Oarbă

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

EDUCAȚIA ZI DE ZI

Nici o zi fără educație...

Lia Muresan

*Fiecare om pe care îl întâlnesc în drumul meu imi este superior prin ceva. De aceea încerc să învăţ câte ceva pe lângă fiecare. (Sigmund Freud)

Sfaturi cosmetice

Sfaturi cosmetice pentru ingrijirea pielii

Chirurg Pediatru Cluj

Dr. Surd Adrian - medic specialist Chirurgie Pediatrica

No Justice

Fiat justitia, ruat caelum!

Dezvăluiri învăluite

FLUXURI DE IDEI ÎNVĂLUITE ŞI DEZVĂLUITE PRIN NEGURA GÂNDURILOR. INTERZIS CELOR CARE NU ÎNŢELEG NIMIC, DIN ORICE!

Gimnaziul Bassarabescu

„Nu pierdeți din vedere omenia! Mai 'nainte de orice, siliti-vă să prețuiți omenia. Fiți oameni!”- Ioan Alexandru Bassarabescu 30. XII.1870 - 29. III. 1952 - scriitor, profesor, om politic și de cultură, publicist, membru al Academiei Române.

MON FRANÇAIS

Apprendre autrement

CRONICA [R]

If you're walking through hell, keep walking.

Aquarelles

...din pasiune pentru pictură

PRO MUSIC

Educația muzicală în România

bassarabescu2en.wordpress.com/

Motto: „Education...for learning, for earning, for life”

Pro Educație Blog

Informație pentru educație

Viva,viva la musica!

...doar muzica

%d blogeri au apreciat asta: