PRO EDUCAȚIE CU AIESEC ȘI ARDOR

Articolul de mai jos reprezintă o colaborare, sper de lungă durată, cu AIESEC și ARDOR.

 

Iarna aceasta,

AIESEC și ARDOR te vor în Debate Your Way!

 

image

 

AIESEC Bucuresti, parte a celei mai mari organizatii internationale de studenti din lume, incolaborare cu ARDOR Romania, va desfasura in perioada 6 Februarie – 25 Martie proiectul Debate Your Way. Acest proiect se afla la prima sa editie si va intruni 120 de elevi din clasele a 10-a si a 11-a din Bucuresti, cu scopul de a dezvolta abilitatea acestora de a comunica eficient si de a obtine succesul prin cuvinte.

Proiectul este dedicat liceenilor ce vor sa treaca printr-o experienta completa de invatare si dezvoltare, prin intermediul dezbaterilor. Elevii proactivi, cu un nivel avansat al limbii engleze si cu dorinta de perfectionare in arta convorbirii si a persuasiunii sunt invitati sase inscrie pe site-ul www.aiesecbucharest.ro  pana la data de 13 Februarie 2012.

Participantii acestui proiect vor avea oportunitatea de a-si imbunatati abilitatile in ceea ce priveste vorbitul in public si de a invata cum sa formeze argumente puternice, care sa convinga. Deasemenea, ei vor castiga spontaneitate si claritate in raspuns si vor interactiona cu tineri de aceeasi varsta intr-un context multicultural.

Sesiunile vor fi livrate de 4 studenti internationali,din Indonezia, Maroc, Egipt si Macedonia. Acestia au fost selectati pe baza competentelor lor si vor avea parte de un program de pregatire intensiv din partea ARDOR, organizatie ce are ca misiune sustinerea educatiei prindezbateri.

Despre dezbateri, Alexandru Ghita, presedinte Educativa (grup de companii private si organizatii non-guvernamentale ce promoveaza impreuna proiecte si oferă tinerilor români oportunitati de dezvoltare personala), spune ca «Programul de debate a fost ESENTIAL pentru formarea mea ca om. Apreciez abilitatile tehnice dobandite, sustinerea impulsului de continuadezvoltare personala, contextul care m-a ajutat sa-mi dezvolt latura de inteligenta emotionala. Mai mult decat orice, raman dator programului de debate pentru o mare parte din doza de bun-simt cu care abordez viata, pentru legaturile cu oameni deosebiti si pentru nenumarate oportunitati in plan personal si profesional»

Proiectul se va desfasura in perioada 6 februarie – 25 martie dupa cum urmeaza:

18 – 19 februarie – O prima sesiune cu durata de 5 ore, incadrul careia participantii vor fi introdusi in notiunile de baza ale debate-ului, se vor cunoaste intre ei si vor lua parte la o dezbatere demonstrativa.

20 februarie – 2 martie – Doua saptamani de sesiuni teoretice, 2 sesiuni a cate 2 ore pe saptamana, in care elevii vor invata toate regulile necesare debate-ului

5 – 16 martie – Doua saptamani de practica, 2 sesiuni a cate 2ore pe saptamana, in cadrul carora liceenii vor acumula o cantitate foarte mare de informatii legate atat de dezbateri, cat si de fenomenele socio-culturale din alte tari.

24 – 25 martie – Evenimentul final, ce va consta intr-o competitie de dezbateri pe nivele. 

Proiectul este gandit astfel incat sa provoace deschiderea catre alte culturi, proactivitatea, competitivitatea si cresterea increderii de sine. Procesul de selectie consta in completarea unui formular de inscriere pe site-ul http://www.aiesecbucharest.ro, pana la data de 13 Februarie, in urma caruia cei 120 de participanti vor fi alesi . Ulterior, acestia vor plati o taxa de 60 RON, suma destinata conditiilor de acomodare ale celor 4 traineri.

Despre AIESEC Bucuresti

AIESEC  reprezinta cea mai mare organizatie de tineri la nivel international, fiind prezenta in peste 110 tarisi teritorii si avand o istorie de 63 de ani in dezvoltarea personala siprofesionala a tinerilor. Organizatiaofera tinerilor o experienta de dezvoltare inedita bazata pe 20.000 de oportunitati de leadership, 16.000 de internshipuri globale, 470 de conferinte anuale, platforme virtuale si activitati de invatare in cadrul unui mediu international. Prezenta AIESEC  in Romania s-a facut remarcata timp de 21 de ani, extinzandu-se intr-un numar de15 orase.

Despre ARDOR

 

In Romania, dezbaterile academice se practica din 1994 in format competitional, prin intermediul ARDOR formandu-se cateva generatii de tineri capabili atat de performante individuale profesionale, cat si de implicare in programe educationale care promoveaza dialogul argumentat si gandirea critica. Site: www.ardor.org.ro

Autor articol:

Ioana Ene

PR AIESEC Bucuresti

Reclame

Scrie comentariul tău!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Serein'Art

From my heart to your heart

Didia Saint - Georges

Lisette Georgescu: „Nu pleci în umbră Didie dragă, muzica ta va lumina sufletele noastre îndurerate astăzi când ne despărțim de tine.”

Justiție Oarbă

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

EDUCAȚIA ZI DE ZI

Nici o zi fără educație...

Lia Muresan

*Fiecare om pe care îl întâlnesc în drumul meu imi este superior prin ceva. De aceea încerc să învăţ câte ceva pe lângă fiecare. (Sigmund Freud)

Sfaturi cosmetice

Sfaturi cosmetice pentru ingrijirea pielii

Chirurg Pediatru Cluj

Dr. Surd Adrian - medic specialist Chirurgie Pediatrica

No Justice

Fiat justitia, ruat caelum!

Dezvăluiri învăluite

FLUXURI DE IDEI ÎNVĂLUITE ŞI DEZVĂLUITE PRIN NEGURA GÂNDURILOR. INTERZIS CELOR CARE NU ÎNŢELEG NIMIC, DIN ORICE!

Gimnaziul Bassarabescu

„Nu pierdeți din vedere omenia! Mai 'nainte de orice, siliti-vă să prețuiți omenia. Fiți oameni!”- Ioan Alexandru Bassarabescu 30. XII.1870 - 29. III. 1952 - scriitor, profesor, om politic și de cultură, publicist, membru al Academiei Române.

MON FRANÇAIS

Apprendre autrement

CRONICA [R]

If you're walking through hell, keep walking.

Aquarelles

...din pasiune pentru pictură

PRO MUSIC

Educația muzicală în România

bassarabescu2en.wordpress.com/

Motto: „Education...for learning, for earning, for life”

Pro Educație Blog

Informație pentru educație

Viva,viva la musica!

...doar muzica

%d blogeri au apreciat asta: