Educație, caracter, cretin

„A new generation of Facebook morons is preparing to be enrolled in the faculty. Welcome to the machine!”, a scris profesorul pe contul de Twitter, la 15 iulie. Mesajul se poate traduce astfel: „O nouă generaţie de cretini (idioţi) de pe Facebook se pregăteşte să vină la facultate. Bine aţi venit!”.
Profesorul Buraga este un reputat profesor de informatică. În 2005, a primit premiul „Gheorghe Cartianu” din partea Academiei Române, pentru realizări de excepţie în informatică.

 

…titra Realitatea.net azi de dimineață. N-ar fi prima dată când profesori de renume dovedesc a avea altceva în loc de …caracter. E însă prima dată când îmi dau seama că profesorului respectiv nu  i-a scăpat afirmația la un moment de furie, de enervare, de stres ci e chiar o convingere a sa. Să pui pe twitter un astfel de mesaj înseamnă că dorești să-l știe toată lumea, toți studenții actuali și viitori, toți părinții și colegii de breaslă, toți. Concluzia nu e decât una singură: profu’ s-a săturat de actualii și viitorii studenți fiindcă… și ne explică.

Faptul că nu avem generațiile de elevi sau studenți pe care ni le dorim nu înseamnă că putem să ne dezbrăcăm de caracter, asta presupunând că l-am avea. Consider că una (prima?) din calitățile fundamentale ale unui profesor e CARACTERUL. Degeaba ești premiat și foarte premiat și doctor…în fel și fel de domenii dacă nimic din toate astea nu te ajută să fii un model de educație, comportament, limbaj civilizat, etc.

M-am gândit că aș putea fi eu unul din studenții domnului profesor la toamnă.  Cum l-aș privi când am aflat că fac parte din generația de „cretini”? Cum ar mai putea să mă intereseze ce are domnia sa de spus la un curs? Cum aș putea, eventual, să-l admir pentru realizări? Cum aș putea să cred că e o personalitate de prestigiu? De ce nu l-aș jigni și eu folosind aceleași cuvinte? Răspunsurile toate se adună într-unul singur: domnul profesor a devenit un oarecare individ fără caracter. Nu cred să-i nege cineva realizările dar ca OM a pierdut tot.

Nu e deloc lipsit de importanță pe cine admirăm când suntem elevi sau studenți fiindcă acei profesori devin modele aproape fără să ne dăm seama și ne influențează viața și cariera mai mult decât orice doctorat, premiu sau examen. Eu am avut astfel de modele și mă bucur.

Reclame

6 răspunsuri

 1. […] frați, veri, vecini, dați-le să citească acest articol ! Pentru: Alexandru, Cartim, Coolnewz, Cristina-Blog pro educație, Dani, EuMieAlmeu, IndiferentLiana, Maricica, Mirela Pete, Silving și toți ceilalți interesați […]

  Apreciază

 2. […] ghid la copii, nepoți, frați, veri, prieteni și vecini, dar și la elevi, pe: Carmen, Coolnewz, Cristina-Blog pro educație, EuMieAlmeu, Maricica, Mirela Pete, Silving și pe toți cei preocupați dintr-un motiv sau altul […]

  Apreciază

 3. În educație, la toate nivelurile sunt dascăli ce desconsideră materialul pe care îl au de modelat. Este una dintre cauzele profunde ale degradării învățământului românesc.

  Apreciază

  • Nu cred că mai există loc să listăm cauzele degradării învățământului românesc. Scriam în articolul anterior de cercul profund vicios din care nu cred că vom ieși prea curând, cerc în care, toți factorii implicați, nu fac altceva decât să se lase târâți, zi de zi, fără să se poată desprinde. Toți vor să găsească vinovați în loc să găsescă soluții. Asta o greșeală profundă.

   Apreciază

 4. Ciudat e ca si profesorul are twitter o platforma de socializare la fel ca si facebook :).

  Apreciază

  • Nu e ciudat deloc. Proful e cam…ipocrit din câte îmi dau eu seama.

   Apreciază

Scrie comentariul tău!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Serein'Art

From my heart to your heart

Didia Saint - Georges

Lisette Georgescu: „Nu pleci în umbră Didie dragă, muzica ta va lumina sufletele noastre îndurerate astăzi când ne despărțim de tine.”

Justiție Oarbă

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

EDUCAȚIA ZI DE ZI

Nici o zi fără educație...

Lia Muresan

*Fiecare om pe care îl întâlnesc în drumul meu imi este superior prin ceva. De aceea încerc să învăţ câte ceva pe lângă fiecare. (Sigmund Freud)

Sfaturi cosmetice

Sfaturi cosmetice pentru ingrijirea pielii

Chirurg Pediatru Cluj

Dr. Surd Adrian - medic specialist Chirurgie Pediatrica

No Justice

Fiat justitia, ruat caelum!

Dezvăluiri învăluite

FLUXURI DE IDEI ÎNVĂLUITE ŞI DEZVĂLUITE PRIN NEGURA GÂNDURILOR. INTERZIS CELOR CARE NU ÎNŢELEG NIMIC, DIN ORICE!

Gimnaziul Bassarabescu

„Nu pierdeți din vedere omenia! Mai 'nainte de orice, siliti-vă să prețuiți omenia. Fiți oameni!”- Ioan Alexandru Bassarabescu 30. XII.1870 - 29. III. 1952 - scriitor, profesor, om politic și de cultură, publicist, membru al Academiei Române.

MON FRANÇAIS

Apprendre autrement

CRONICA [R]

If you're walking through hell, keep walking.

Aquarelles

...din pasiune pentru pictură

PRO MUSIC

Educația muzicală în România

bassarabescu2en.wordpress.com/

Motto: „Education...for learning, for earning, for life”

Pro Educație Blog

Informație pentru educație

Viva,viva la musica!

...doar muzica

%d blogeri au apreciat asta: