Partea foarte întunecată a învățământului românesc

Aflăm (de pe site-ul realitatea.net) fără să ne mai mire sau să ne mai provoace vreo reacție că:

„Profesorul acuzat, în primăvara acestui an, de o presupusă relaţie cu o elevă, se poate întoarce la catedră. În plus, dascălul de la Liceul de Arte din Iaşi ar putea primi şi salariile pentru lunile în care nu a lucrat.

Judecătorii au anulat o decizie a Consiliului de Administraţie a liceului, care îi interzicea acestuia să mai predea. Povestea de dragoste dintre dascăl şi tânăra de 16 ani a început anul trecut şi a fost descoperită de părinţi în luna mai a acestui an. Fata spune că avea probleme în familie şi că şi-a găsit alinarea în braţele profesorului. ”

imageTotul merge, așadar, către o „normalitate”. Consiliul de administrație al școlii respective ia o măsură pe care judecătorii o anulează.

De ce se întâmplă asta? Simplu. Pentru că acel consiliu de administrație nu are dreptul să ia cuiva un drept  dobândit. Poate doar să facă o anchetă internă prin care să constate, subliniez constate, faptele. După care, în funcție de gravitatea lor, să sesizeze organele în drept și/sau inspectoratul școlar. Altfel, fără stupoare și fără mirare, judecătorii au dreptate. De ce au dreptate asta e o altă poveste.

Pe de altă parte așa cum constatăm din cuvintele scrise negru pe albul… internetului profesorul e acuzat de o „presupusă” relație cu o elevă. Eleva care se presupune că a avut o relație cu profesorul respectiv nici măcar nu neagă ci, din contră, recunoaște.

Și toate astea se întâmplă fiindcă, după revoluția din 1989, tuturor li s-a părut că morala și etica, principiile și corectitudinea își vor da mâna de la sine în învățământul românesc și astfel de fapte ar fi fost exclus să se întâmple.

Uite că se întâmplă și era bine dacă cei în drept (parlamentul și partidele politice aflate ani de zile la guvernare, sindicatele din învățământ  și reprezentanții societății civile, etc.) s-ar fi asigurat că exită legi și regulamente care să împiedice săvârșirea faptelor care apar azi prin ziare sau încing spiritele și internetul.

Reclame

Un răspuns

  1. Rusine

    Apreciază

Scrie comentariul tău!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Serein'Art

From my heart to your heart

Didia Saint - Georges

Lisette Georgescu: „Nu pleci în umbră Didie dragă, muzica ta va lumina sufletele noastre îndurerate astăzi când ne despărțim de tine.”

Justiție Oarbă

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

EDUCAȚIA ZI DE ZI

Nici o zi fără educație...

Lia Muresan

*Fiecare om pe care îl întâlnesc în drumul meu imi este superior prin ceva. De aceea încerc să învăţ câte ceva pe lângă fiecare. (Sigmund Freud)

Sfaturi cosmetice

Sfaturi cosmetice pentru ingrijirea pielii

Chirurg Pediatru Cluj

Dr. Surd Adrian - medic specialist Chirurgie Pediatrica

No Justice

Fiat justitia, ruat caelum!

Dezvăluiri învăluite

FLUXURI DE IDEI ÎNVĂLUITE ŞI DEZVĂLUITE PRIN NEGURA GÂNDURILOR. INTERZIS CELOR CARE NU ÎNŢELEG NIMIC, DIN ORICE!

Gimnaziul Bassarabescu

„Nu pierdeți din vedere omenia! Mai 'nainte de orice, siliti-vă să prețuiți omenia. Fiți oameni!”- Ioan Alexandru Bassarabescu 30. XII.1870 - 29. III. 1952 - scriitor, profesor, om politic și de cultură, publicist, membru al Academiei Române.

MON FRANÇAIS

Apprendre autrement

CRONICA [R]

If you're walking through hell, keep walking.

Aquarelles

...din pasiune pentru pictură

PRO MUSIC

Educația muzicală în România

bassarabescu2en.wordpress.com/

Motto: „Education...for learning, for earning, for life”

Pro Educație Blog

Informație pentru educație

Viva,viva la musica!

...doar muzica

%d blogeri au apreciat asta: