Aberația care „îndreaptă” o aberație

Cu nervii întinși la maxim, învățătorii și educatorii așteaptă ca ministrul învățământului sau guvernul Ponta să rezolve aberația OUG 92 /2012 care, culmea!, voia să îndrepte la rândul ei o așa-zisă altă aberație.

După ce tuturor categoriilor amintite mai sus li s-au dat speranțe că-și vor putea echivala studiile prin depunerea unor dosare în care să apară toate cursurile de perfecționare pe care le-au făcut, peste noapte s-au trezit fără loc de muncă. Sigur că poate părea aberant, dar 6 ani nu sunt mulți iar atunci când îți este amenințat locul de muncă ai tendința să nu mai stai pe gânduri să să te repezi la facultate. Cum nimeni nu prea are chef de examene de admitere (și nici nu pot urma cursurile de zi) cei mai mulți se vor înghesui la facultățile particulare cu taxe (mari și grase în euro deși învățământul e plătit în niște lei leșinați) fiindcă le trebuie doar diploma.

Cum toate facultățile rămăseseră fără mușterii după ultimele 2 examene de bacalaureat dezastruoase cine se putea gândi la umplerea sălilor cu studenți? Cineva care avea interes. Și s-a găsit repede d-na Abramburescu să facă ceea ce n-a reușit în penutlimul mandat.

Așa că în loc să avem educatori și învățători preocupați de educarea și instruirea elevilor din sistemul de învățământ vom avea educatori și învățători preocupați de taxele mari, de sesiunile de examene, de ieșirea mai devreme la pensie ca să nu ajungă fără loc de muncă. Vom avea muuuulte cadre didactice care vor lipsi de la școală ca să facă altă școală, care-și vor lua concediu ca să treacă examenele fiindcă nu toți mai pot învăța în ritm alert ocupându-se de școală, de familie și de examene.

Rezultatul la finalul celor 6 ani va fi, după părerea mea, NUL.

Educatorii și învățătorii actuali, cu deja destul de multă experiență, își vor adăuga (probabil fără mândrie) o diplomă la dosar. Și cam atât. Elevii pe care-i vor îndruma pe parcursul studiilor lor nu vor avea vreun beneficiu fiindcă frecvent „d-na învățătoare” sau „d-na educatoare” … „a lipsit azi. E la facultate” va transmite copilul părinților săi. După trecerea celor 6 ani  mulți alți  învățători și educatori  care au terminat facultatea vor trebui să iasă la pensie fiindcă este vârsta.

Și uite – așa aberațiile se vor ține lanț punând pe butuci ce mai rămăsese bun din învățământul românesc: învățătorii și educatorii cu o solidă educație pedagogică făcută în liceele pedagogice, în vremurile în care școala era școală și nu bătaia de joc a politicienilor.

Despre cum ne păcălește d-na Andronescu cu aberația care dorește îndreptarea altei aberații puteți citi în articolul de mai jos.

 

Update:

În cursul zilei de ieri s-a ajuns la un acord între minister și sindicatele din învățământ, acord care pare să îndrepte aberațiile.  Sperăm.

Acordul semnat între minister și sindicate (click pe nume!)

Reclame

Scrie comentariul tău!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Serein'Art

From my heart to your heart

Didia Saint - Georges

Lisette Georgescu: „Nu pleci în umbră Didie dragă, muzica ta va lumina sufletele noastre îndurerate astăzi când ne despărțim de tine.”

Justiție Oarbă

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

EDUCAȚIA ZI DE ZI

Nici o zi fără educație...

Lia Muresan

*Fiecare om pe care îl întâlnesc în drumul meu imi este superior prin ceva. De aceea încerc să învăţ câte ceva pe lângă fiecare. (Sigmund Freud)

Sfaturi cosmetice

Sfaturi cosmetice pentru ingrijirea pielii

Chirurg Pediatru Cluj

Dr. Surd Adrian - medic specialist Chirurgie Pediatrica

No Justice

Fiat justitia, ruat caelum!

Dezvăluiri învăluite

FLUXURI DE IDEI ÎNVĂLUITE ŞI DEZVĂLUITE PRIN NEGURA GÂNDURILOR. INTERZIS CELOR CARE NU ÎNŢELEG NIMIC, DIN ORICE!

Gimnaziul Bassarabescu

„Nu pierdeți din vedere omenia! Mai 'nainte de orice, siliti-vă să prețuiți omenia. Fiți oameni!”- Ioan Alexandru Bassarabescu 30. XII.1870 - 29. III. 1952 - scriitor, profesor, om politic și de cultură, publicist, membru al Academiei Române.

MON FRANÇAIS

Apprendre autrement

CRONICA [R]

If you're walking through hell, keep walking.

Aquarelles

...din pasiune pentru pictură

PRO MUSIC

Educația muzicală în România

bassarabescu2en.wordpress.com/

Motto: „Education...for learning, for earning, for life”

Pro Educație Blog

Informație pentru educație

Viva,viva la musica!

...doar muzica

%d blogeri au apreciat asta: