„…să nu se revizuiască, primesc! dar atunci să se schimbe pe ici pe colo, şi anume în punctele… esenţiale…”

…ceea ce s-a și întâmplat, în pur spirit caragialesc. Definirea punctelor esențiale ar fi o problemă dar ce mai contează atunci când vrei cu adevărat.

Camera deputaților a adoptat o nouă formă a Legii educației. (material preluat de pe http://www.hotnews.ro/

Nu demult ministrul învățământului anunța că nu se fac schimbări în învățământ, că trebuie să ne concentrăm pe stabilitate, că..bla, bla, bla. Niște schimbări „micuțe” parcă totuși am putea face, s-a gândit Parlamentul, în urma modificărilor la alte modificări făcute de d-na Andronescu, acesta fiind motivul sau pretextul.

imageȘi uite-așa ne aleserăm, pe data de 5 martie (o fi fost vreo „babă” nefastă), cu o lege a învățământului aproape nouă care probabil că va mai „suferi” niște schimbări în funcție de cine va mai dori să ne arate că muncește fără să schimbe nimic esențial în educație și învățământ.

Citind schimbările la schimbări mi-am dat seama că prevederile noi sunt de fapt cele vechi dar, o prevedere „frumoasă” pentru viitor e degrevarea de ore. Adică: vor fi degrevați de ore cei care reprezintă  „personalul didactic de conducere îndrumare și control” și cei desemnați de sindicat. Mai pe scurt: inspectori și directori. Nu se înțelege prea bine pe cine va desemna sindicatul să fie degrevat de ore dar e aproape sigur că aceștia vor fi cei care duc o adevărată muncă „sindicală” și nu cei care stau prin școală de dimineață până seara, respectiv consilierii educativi.

Consilierii educativi care fac o muncă aproape la fel ca a directorului (plan managerial, coordonare proiecte, proiectare și coordonare activități extracurriculare, consiliul elevilor, rapoarte și statistici, legătura cu ONG –urile, voluntariatul, obligația de aparticipa la ședințe și cercuri de profil, etc.) nu vor fi degrevați de nimic și nu vor fi nici plătiți pentru această muncă fiindcă, nu-i așa?, nu sunt bani. Aici se va face în continuare muncă voluntară (en-gros) fiindcă ministerul crede cu tărie că acestor oameni le place la nebunie ceea ce fac. E pură pasiune.

Cam de când s-a redenumit această funcție din învățământ, cadrele didactice desemnate să o ocupe, au „beneficiat” de niște frumoase promisiuni în fiecare an: „în acest an se are în vedere o remunerare a acestei funcții”.  Am auzit asta vreo 8-10 ani de la inspectorul de specialitate. Ce s-a întâmplat? Nimic. Acum aud alta: „consilierii educativi pot fi plătiți din fondurile extrabugetare ale școlii” dar…ce să vezi? nimeni nu o face.

image

Cert este că noua formă a legii educației se va aplica (sperăm) până când cineva, undeva, va constata că nu mai corespunde sau că s-au făcut greșeli impardonabile și va depune un proiect care să o modifice. Oare care generație de elevi va apuca să beneficieze de următoarele prevederi?

image

Reclame

Scrie comentariul tău!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Serein'Art

From my heart to your heart

Didia Saint - Georges

Lisette Georgescu: „Nu pleci în umbră Didie dragă, muzica ta va lumina sufletele noastre îndurerate astăzi când ne despărțim de tine.”

Justiție Oarbă

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

EDUCAȚIA ZI DE ZI

Nici o zi fără educație...

Lia Muresan

*Fiecare om pe care îl întâlnesc în drumul meu imi este superior prin ceva. De aceea încerc să învăţ câte ceva pe lângă fiecare. (Sigmund Freud)

Sfaturi cosmetice

Sfaturi cosmetice pentru ingrijirea pielii

Chirurg Pediatru Cluj

Dr. Surd Adrian - medic specialist Chirurgie Pediatrica

No Justice

Fiat justitia, ruat caelum!

Dezvăluiri învăluite

FLUXURI DE IDEI ÎNVĂLUITE ŞI DEZVĂLUITE PRIN NEGURA GÂNDURILOR. INTERZIS CELOR CARE NU ÎNŢELEG NIMIC, DIN ORICE!

Gimnaziul Bassarabescu

„Nu pierdeți din vedere omenia! Mai 'nainte de orice, siliti-vă să prețuiți omenia. Fiți oameni!”- Ioan Alexandru Bassarabescu 30. XII.1870 - 29. III. 1952 - scriitor, profesor, om politic și de cultură, publicist, membru al Academiei Române.

MON FRANÇAIS

Apprendre autrement

CRONICA [R]

If you're walking through hell, keep walking.

Aquarelles

...din pasiune pentru pictură

PRO MUSIC

Educația muzicală în România

bassarabescu2en.wordpress.com/

Motto: „Education...for learning, for earning, for life”

Pro Educație Blog

Informație pentru educație

Viva,viva la musica!

...doar muzica

%d blogeri au apreciat asta: