Un articol idiot

imageAm citit azi un articol pe site-ul realitatea.net, fără autor bineînțeles, care făcea mare caz de perlele elevilor de la EVALUAREA NAȚIONALĂ 2013.  În articol n-am găsit decât o  perlă de-a elevilor dar am găsit destule perle de-ale autorului articolului și posibil, de-ale d-nei profesoare intervievate.

Autorul/autoarea transcrie fără cap și fără coadă dintr-o emisiune difuzată deja părerile truncheate ale d-nei profesoare Rogalski. În primul rând eu, persoană care citesc știrile, mi-aș fi dorit să știu cine e această d-nă profesoară și asta ca să – mi dau seama dacă mă pot încrede în opiniile domniei – sale sau nu.

În al doilea rând n-am prea înțeles de ce e uluită: de ani de zile se pică Bacalaureatul cu un „succes” nebun (50 – 60 – 75 % dintre absolvenții de liceu) iar doamna e profesoară de română. Măcar asta am aflat. Unde o fi predând? Nu cumva în România?

În al treilea rând aș dori să citescă toți cei ce trec pe aici rândurile subliniate: înțelege cineva  cine sunt „Ei mergâd pe stradă. După 4 ani de gimnaziu…?” Eu n-am înțeles.

Ca să n-o mai lungesc aș vrea să știu când s-au dat subiecte orale la EVALUAREA NAȚIONALĂ 2013? Sau doamna profesoară este dezamăgită de ceva ce nu s-a dat niciodată la EVALUAREA NAȚIONALĂ?

 

Iată mai jos articolul

PERLE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013. Profesorii sunt uluiţi: „Ce fel de gramatică ştiu aceşti copii?”

Profesoara de limba şi literatura română, Florina Rogalski, a vorbit în exclusivitate la REALITATEA TV în cadrul emisiunii moderate de Amedeo Ene despre greşelile grave pe care le fac elevii atât la examenul de EVALUARE NAŢIONALĂ, cât şi la cel de BACALAUREAT. „Suntem uluiţi! După patru ani de gimnaziu, elevii nu ştiu care e predicatul!”, a mărturisit profesoara.

Profesoara română Florina Rogalski şi-a manifestat nemulţumirea faţă de textul ales la proba scrisă de limba română din cadrul examenului de EVALUARE NAŢIONALĂ 2013. „Subiectul de la literatură, „Din durerile lumii” de Alexandru Vlahuţă nu este cunoscut de elevi. Fragmentul nu-i dă posibilitatea elevului să înţeleagă destinul copilului”, a spus profesoara care a menţionat că, în ciuda acestui lucru, elevii trebuiau să caracterizeze pe scurt personajul.
Cât despre problemele de gramatică, Florina Rogalski a declarat că acestea sunt foarte grave. „Suntem uluiţi că elevii după ce studiază opt ani gramatică nu pot identifica predicatul. Ce fel de gramatică ştiu aceşti copii?”, s-a întrebat profesoara de română. „Ei mergând pe stradă. După patru ani de gimnaziu, elevii nu ştiu care e predicatul. În liceu nu mai fac gramatică”, a mai spus profesoara.

Profesoara a declarat la REALITATEA TV că problemele apar şi din cauza sistemului de educaţie din România. „Este şi o chestiune de programă de gramatică, care este structurată într-un mod eronat. Elevii nu repetă, nu exersează. Fac nişte greşeli foarte grave. Este foarte grav că ei nu stăpânesc ortografia şi punctuaţia. Cum vă explicaţi că la liceu li se cere să evidenţieze tema şi viziunea unui autor, iar ei au scris vizuina. Se întâmplă în fiecare an”, a declarat Florina Rogalski.

„Au un lexic minimal, se exprimă eliptic, scriu eliptic din cauza acestor mesaje de pe Internet. Nu folosesc diacritice. Dar este şi o vină foarte mare a familiilor, pentru că, totuşi, exerciţiul de a vorbi corect se exersează şi în familie”, a mai spus profesoara.
Aceasta s-a arătat profund dezamagită de subiectele de la proba orală la limba română din cadrul examenului de EVALUARE NAŢIONALĂ 2013. „Niciun subiect nu este de literatură, din cele 150”, a mai spus Rogalski.

 

Dacă așa vrea un site de știri să convingă lumea că elevii noștri stau prost la capitolul limba română cred că au ales omul potrivit. Bănuiesc, sunt aproape sigură, că autorul/autoarea articolului  a avut de furcă cu gramatica, exprimarea scrisă, comunicarea și literatura în liceu. Și probabil liceul e terminat de curând? Facultatea o fi făcut-o la …distanță mare sau la fără frecvență DELOC?

Cei de la realitatea.net au un link pentru a da Like pe Facebook dacă articolul a plăcut. Cuiva.

Eu acum inventez și Not like. Și-i dau articolului muuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuulte Not like-uri.

 

image

 

image

image

image

image

image

image

 

Reclame

Scrie comentariul tău!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Serein'Art

From my heart to your heart

Didia Saint - Georges

Lisette Georgescu: „Nu pleci în umbră Didie dragă, muzica ta va lumina sufletele noastre îndurerate astăzi când ne despărțim de tine.”

Justiție Oarbă

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

EDUCAȚIA ZI DE ZI

Nici o zi fără educație...

Lia Muresan

*Fiecare om pe care îl întâlnesc în drumul meu imi este superior prin ceva. De aceea încerc să învăţ câte ceva pe lângă fiecare. (Sigmund Freud)

Sfaturi cosmetice

Sfaturi cosmetice pentru ingrijirea pielii

Chirurg Pediatru Cluj

Dr. Surd Adrian - medic specialist Chirurgie Pediatrica

No Justice

Fiat justitia, ruat caelum!

Dezvăluiri învăluite

FLUXURI DE IDEI ÎNVĂLUITE ŞI DEZVĂLUITE PRIN NEGURA GÂNDURILOR. INTERZIS CELOR CARE NU ÎNŢELEG NIMIC, DIN ORICE!

Gimnaziul Bassarabescu

„Nu pierdeți din vedere omenia! Mai 'nainte de orice, siliti-vă să prețuiți omenia. Fiți oameni!”- Ioan Alexandru Bassarabescu 30. XII.1870 - 29. III. 1952 - scriitor, profesor, om politic și de cultură, publicist, membru al Academiei Române.

MON FRANÇAIS

Apprendre autrement

CRONICA [R]

If you're walking through hell, keep walking.

Aquarelles

...din pasiune pentru pictură

PRO MUSIC

Educația muzicală în România

bassarabescu2en.wordpress.com/

Motto: „Education...for learning, for earning, for life”

Pro Educație Blog

Informație pentru educație

Viva,viva la musica!

...doar muzica

%d blogeri au apreciat asta: