FESTIVALUL ȘI CONCURSUL „GEORGE ENESCU” – 2013

George Enescu

Astăzi, 1 septembrie 2013, începe Festivalul „George Enescu”. Cu o istorie ce însumează 55 de ani, festivalul dedicat celui mai mare compozitor român rivalizează cu celebrul festival de la Salzburg dedicat marelui Mozart.

Festivalul debutează cu interpretarea Rapsodiei române nr. 2 de Geoorge Enescu. Orchestra Staatskapelle din Berlin avându-l ca dirijor pe Daniel Barenboim vor avea onoarea de a deschide această ediție a festivalului. Cei prezenți la Sala mare a Palatului îl vor asculta, tot în acest prim concert, pe marele pianist român Radu Lupu.

Amatorii de muzică bună nu mai au nevoie de îndemnuri pentru a se regăsi în publicul ce va lua loc în sălile de spectacol. Pentru ceilalți, cea mai bună prezentare se regăsește chiar pe site-ul dedicat acestui mare eveniment, site pe care-l puteți vizita dâdnd click pe imaginea de mai jos.

image

Cu interpreți de mare valoare, orchestre celebre și dirijori care-au făcut istorie, festivalul de anul acesta se prefigurează a fi cel mai mare eveniment românesc dedicat muzicii bune.

Tot în acest an manifestarea va marca și cel puțin 2 premiere: transmiterea anumitor concerte în sălile de cinema 3D (Grand Cinema Digiplex) pentru a deveni din ce în ce mai accesibil marelui public dar și lansarea aplicației pentru Android și Apple, citez de pe site-ul festivalului:

A fost lansată aplicația specială pentru Android şi Apple a Festivalului Internațional “George Enescu”! O puteţi descărca la adresa http://festivalenescu.ro/app.

Inițiativa face parte din strategia de comunicare a ediției 2013 a Festivalului care mizează pe tehnologiile moderne pentru a permite accesul în timp real, ieftin și eficient la informațiile și la concerte.

Aplicația „George Enescu Festival” este gratuită pentru telefoane Smart și este disponibilă începând din data de 30 august pentru platformele Android, respectiv pentru Apple din data de 31 august.

Nu pot decât să urez tuturor celor pasionați sau doar amatori de muzică bună: audiții plăcute!

Reclame

Scrie comentariul tău!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Serein'Art

From my heart to your heart

Didia Saint - Georges

Lisette Georgescu: „Nu pleci în umbră Didie dragă, muzica ta va lumina sufletele noastre îndurerate astăzi când ne despărțim de tine.”

Justiție Oarbă

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

EDUCAȚIA ZI DE ZI

Nici o zi fără educație...

Lia Muresan

*Fiecare om pe care îl întâlnesc în drumul meu imi este superior prin ceva. De aceea încerc să învăţ câte ceva pe lângă fiecare. (Sigmund Freud)

Sfaturi cosmetice

Sfaturi cosmetice pentru ingrijirea pielii

Chirurg Pediatru Cluj

Dr. Surd Adrian - medic specialist Chirurgie Pediatrica

No Justice

Fiat justitia, ruat caelum!

Dezvăluiri învăluite

FLUXURI DE IDEI ÎNVĂLUITE ŞI DEZVĂLUITE PRIN NEGURA GÂNDURILOR. INTERZIS CELOR CARE NU ÎNŢELEG NIMIC, DIN ORICE!

Gimnaziul Bassarabescu

„Nu pierdeți din vedere omenia! Mai 'nainte de orice, siliti-vă să prețuiți omenia. Fiți oameni!”- Ioan Alexandru Bassarabescu 30. XII.1870 - 29. III. 1952 - scriitor, profesor, om politic și de cultură, publicist, membru al Academiei Române.

MON FRANÇAIS

Apprendre autrement

CRONICA [R]

If you're walking through hell, keep walking.

Aquarelles

...din pasiune pentru pictură

PRO MUSIC

Educația muzicală în România

bassarabescu2en.wordpress.com/

Motto: „Education...for learning, for earning, for life”

Pro Educație Blog

Informație pentru educație

Viva,viva la musica!

...doar muzica

%d blogeri au apreciat asta: