Justiția o fi într-adevăr oarbă?

Bună ziua, stimați cititori vremelnici sau constanți ai acestui blog! Am cam lipsit în ultima vreme de pe aici dar n-am pierdut contactul cu ceea ce se face, se spune, se preconizează, nu se realizează în educație și învățământ.

case-law-677940_1920

Justiția o fi oarbă?

De exemplu citeam ieri de dimineață o știre pe care nu am asimilat-o bine. Reiau cititul știrii azi și aflu că Melania (Mandas) Vergu, pe care eu o știam condamnată în 2014 (și așa era) a fost condamnată din nou: „Melania Vergu, care a deținut funcția de consilier personal al fostului ministru al Educației, Daniel Funeriu, a fost condamnată definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la un an de închisoare cu suspendare, într-un dosar în care a fost trimisă în judecată de DNA pentru fraude cu fonduri europene”, zice http://www.agerpres.ro.

 

Pentru că dreptatea se face fragmentar (și nu cred că doar la noi), în timp luuuuung (fraudarea Melaniei Vergu se petrecuse undeva prin 2008) și fără a se ține seama cu adevărat de păgubiți, am aflat, tot de la Agerpres, și că…Inițial, în noiembrie 2014, Melania Vergu a primit o condamnare de 4 ani închisoare cu executare la Curtea de Apel București, însă magistrații de la ÎCCJ i-au admis apelul și au scăzut pedeapsa la un an cu suspendare, cu un termen de încercare de 3 ani.” Cel mai important, după cum bine observați, e acel „însă”.

Reiau citatul „Mai mult, în timp ce Curtea de Apel București a dispus confiscarea a 6.492.653 lei de la Melania Vergu, instanța supremă a dispus acum ca suma confiscată să fie de 8.650 lei, fiind redus și cuantumul cheltuielilor judiciare de la 8.000 lei la 6.000 lei. Decizia este definitivă.”

 

Și mă gândeam: ce valoare morală sau reparatorie are această condamnare? Pentru cine, mai ales? La ce mai folosește celor păgubiți „condamnarea” d-nei? După cum se vede cu ochiul liber d-na Vergu nu plătește mai nimic, nu execută nici măcar un an de închisoare, că doar e „la modă” suspendarea, iar banii nici măcar nu știm unde au ajuns. Fonduri europene, adică.  melania-vergu

 

Să reluăm: fonduri europene de 1.432.541,27 euro (un milion și vreo jumătate de euro) pentru cine nu stă bine cu transformările …că nici eu nu stau, dar avem programe de conversie pe net. Mai aflăm că d-nei i s-a dispus și confiscarea a vreo 14.000 lei respectiv vreo 3000 de euro (cu tot cu cheltuieli judiciare reduse). Din păcate comunicatul nu ne spune deloc dacă confiscarea s-a și produs sau doar s-a dispus.

I se mai pare cumva…și…altcuiva o bătaie de joc toată această condamnare cu suspendare cu confiscare? Întreb și eu fiindcă așa s-au „scurs” de-a lungul anilor fondurile europene în buzunare lungi și largi și doar unii au fost condamnați. De fațadă. Nu m-ar deranja deloc dacă măcar banii ar fi fost recuperați în totalitate și chiar cu dobândă.

După toate astea d-na Vergu se poate declara foarte mulțumită. Programul ei „Practică să înveţi, învaţă să practici” a dat rezultate nesperate tocmai în cazul ei. A fraudat, au condamnat-o, a făcut apel, i s-a redus pedeapsa și suma. Cred că poate să o ia de la început. A practicat și a învățat.

Trimiterea în judecată în 14 decembrie 2012: dosar-24 

Și ne mai întrebăm uneori de ce învățământul merge așa de rău! Iar eu mă întreb: Ce i-o fi trebuit acestei doamne să se „ocupe” de fraudarea fondurilor europene? Fiindcă mă îndoiesc profund că nu știa ce face, mai ales că CV -ul domniei sale arată destul de bine.

cv-vergu

Extras din  „Istoria jurnalismului din România în date: enciclopedie cronologică” de Petcu Marian

 

 

Reclame

Scrie comentariul tău!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Serein'Art

From my heart to your heart

Didia Saint - Georges

Lisette Georgescu: „Nu pleci în umbră Didie dragă, muzica ta va lumina sufletele noastre îndurerate astăzi când ne despărțim de tine.”

Justiție Oarbă

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

EDUCAȚIA ZI DE ZI

Nici o zi fără educație...

Lia Muresan

*Fiecare om pe care îl întâlnesc în drumul meu imi este superior prin ceva. De aceea încerc să învăţ câte ceva pe lângă fiecare. (Sigmund Freud)

Sfaturi cosmetice

Sfaturi cosmetice pentru ingrijirea pielii

Chirurg Pediatru Cluj

Dr. Surd Adrian - medic specialist Chirurgie Pediatrica

No Justice

Fiat justitia, ruat caelum!

Dezvăluiri învăluite

FLUXURI DE IDEI ÎNVĂLUITE ŞI DEZVĂLUITE PRIN NEGURA GÂNDURILOR. INTERZIS CELOR CARE NU ÎNŢELEG NIMIC, DIN ORICE!

Gimnaziul Bassarabescu

„Nu pierdeți din vedere omenia! Mai 'nainte de orice, siliti-vă să prețuiți omenia. Fiți oameni!”- Ioan Alexandru Bassarabescu 30. XII.1870 - 29. III. 1952 - scriitor, profesor, om politic și de cultură, publicist, membru al Academiei Române.

MON FRANÇAIS

Apprendre autrement

CRONICA [R]

If you're walking through hell, keep walking.

Aquarelles

...din pasiune pentru pictură

PRO MUSIC

Educația muzicală în România

bassarabescu2en.wordpress.com/

Motto: „Education...for learning, for earning, for life”

Pro Educație Blog

Informație pentru educație

Viva,viva la musica!

...doar muzica

%d blogeri au apreciat asta: