LEGEA EDUCAȚIEI NAȚIONALE (10.01.2011)

În data de 10.01.2011 s-a publicat în Monitorul oficial Legea Educației Naționale asumată de guvern.

center11Legea Educatiei Nationale.pdf

__________________________________________________________________

Arhivă

Legea educației naționale pe care guvernul și-a angajat răspunderea în data de 28 octombrie 2010 în Parlamentul României. Prevederile acestei legi se vor aplica din toamna anului școlar 2010-2011 în sistemul de învățământ. Modificări importante există atât în învățământul preuniversitar cât și în cel superior.

pdf-file-logo-iconLEN_Asumat_GUV.pdf

 

 

 

Reclame

5 răspunsuri

 1. Am sscris pe blogul dumneavoastra in speranta ca cineva din minister va citi in special doamna OANA BADEA si va incerca sa faca ceva pentru a elimina aceasta discriminare .Eu nu inteleg cum cei care au luat licenta in februarie 2011 sunt incadrati . profesori iar cei care au luat licenta in iulie 2011 NU .Am depus dosar pentru echivalare si pe urma cum vom fi incadrati? Spun noi pentru ca la scoala suntem 6 cadre didactice in aceasta situatie cu vechime de peste 35 ani .Mi-ati spus ca incadrarea noastra depinde de isj iar isj ne trimite la minister .Va rog daca ne puteti ajata sa ne spuneti ce trebuie sa facem .Am trimis memoriu la minister si nu am primit nimic ,desi am inteles ca Bucurestiu plateste ca prof absolventii care au luat licenta in iulie 2011

  Apreciază

  • Acesta este articolul din LEN la care faceți referire în intervențiile dumneavoastră.
   „(4) Absolvenților liceelor pedagogice, ai școlilor postliceale
   pedagogice, ai colegiilor universitare de institutori sau ai altor
   școli echivalente, încadrați în învățământul preșcolar și primar,
   care, până la intrarea în vigoare a prezentei legi, au absolvit
   ciclul de licență, li se consideră îndeplinită condiția pentru
   ocuparea funcțiilor didactice de profesor pentru învățământul
   preșcolar, respectiv profesor pentru învățământul primar.”

   Dacă v-ați înscris pentru echivalare, atunci situația se va remedia, întrucât asta se și dorește prin aceste echivalări (armonizarea cu legislația europeană și a diverselor tipuri de studii – cu licență, formale, non-formale, etc.). După echivalare veți fi încadrată conform noii diplome. Pentru asta puteți consulta Metodologia de echivalare a studiilor publicată și pe blogul meu aici:https://educatia.wordpress.com/legi-regulamente-ordonan%c8%9bealte-documente-importante/proiecte/
   Din alt punct de vedere, revin: vă mulțumesc pentru încrederea pe care mi-o acordați prin faptul că-mi solicitați „să fac ceva”. Nu pot face decât să public aici nemulțumirile sau problemele pe care le întâmpină mulți colegi din învățământul românesc în speranța că fiecare va găsi o soluție, o idee, un ajutor. Poate ar fi bine să vă adresați și acelui organism care se ocupă exact cu discriminarea: Consiliul Național Pentru Combaterea Discriminării (http://www.cncd.org.ro/)

   Apreciază

 2. Sunt educatoare cu o vechime in invatamant de 35 ani ,examen de licenta iunie 2011 . Acumm sunt incadrata cu studii medii .Cand m-am inscris la facultate nu era infiintata facultatea PIPP. Consider caci
  trebuia sa se tina cont de studentii inscrisi deja la facultate .ce trebuie sa fac acum?

  Apreciază

  • Noua lege a învățământului se pare că aduce o mulțime de probleme. Încadrarea dumneavoastră (din păcate) este de competența inspectoratelor școlare și se face conform studiilor și vechimii. Eventualele discriminări apărute ca urmare a faptului că legislația din domeniul învățământului nu a fost armonizată cu alte legi deja existente sunt deja o sursă continuă de probleme. Multe cadre didactice se simt (și sunt) discriminate în condițiile în care ministerul a propus realizarea echivalărilor, dar au apărut și probleme de altă natură. Acestea s-au accentuat pe fondul zecilor și sutelor de diplome pe care ministerul nu le mai recunoaște deși la un moment dat și-a dat girul ca o serie de facultăți să funcționeze. Îmi pare rău să vă transmit că eu, personal, nu pot face nimic pentru a remedia în vreun fel situațiile particulare. Blogul meu există însă din dorința de a găsi aici un spațiu pentru schimbul de idei, dezbateri și eventual găsirea unor soluții care să poată fi puse în practică pentru categorii mai largi de cadre didactice: petiții, informare, legislație care ajută, cum au acționat alții în situații similare, etc.

   Apreciază

 3. Articolul 248 an 4 face discriminare intre cadrele didactice .Va rog sa faceti ceva pentru a elimina aceasta disccriminare.

  Apreciază

Scrie comentariul tău!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Serein'Art

From my heart to your heart

Didia Saint - Georges

Lisette Georgescu: „Nu pleci în umbră Didie dragă, muzica ta va lumina sufletele noastre îndurerate astăzi când ne despărțim de tine.”

Justiție Oarbă

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

EDUCAȚIA ZI DE ZI

Nici o zi fără educație...

Lia Muresan

*Fiecare om pe care îl întâlnesc în drumul meu imi este superior prin ceva. De aceea încerc să învăţ câte ceva pe lângă fiecare. (Sigmund Freud)

Sfaturi cosmetice

Sfaturi cosmetice pentru ingrijirea pielii

Chirurg Pediatru Cluj

Dr. Surd Adrian - medic specialist Chirurgie Pediatrica

No Justice

Fiat justitia, ruat caelum!

Dezvăluiri învăluite

FLUXURI DE IDEI ÎNVĂLUITE ŞI DEZVĂLUITE PRIN NEGURA GÂNDURILOR. INTERZIS CELOR CARE NU ÎNŢELEG NIMIC, DIN ORICE!

Gimnaziul Bassarabescu

„Nu pierdeți din vedere omenia! Mai 'nainte de orice, siliti-vă să prețuiți omenia. Fiți oameni!”- Ioan Alexandru Bassarabescu 30. XII.1870 - 29. III. 1952 - scriitor, profesor, om politic și de cultură, publicist, membru al Academiei Române.

MON FRANÇAIS

Apprendre autrement

CRONICA [R]

If you're walking through hell, keep walking.

Aquarelles

...din pasiune pentru pictură

PRO MUSIC

Educația muzicală în România

bassarabescu2en.wordpress.com/

Motto: „Education...for learning, for earning, for life”

Pro Educație Blog

Informație pentru educație

Viva,viva la musica!

...doar muzica

%d blogeri au apreciat asta: