* Internet util pentru lecții

Site-uri de internet utile pentru lecțiiTot „călătorind” pe meleagurile virtuale ale internetului am dat peste o serie de site-uri utile mai ales profesorilor  care predau  limbi străine (franceză, engleză) dar și celor care predau  alte discipline: educație muzicală, biologie, geografie, cultură civică etc. Ele pot fi utile și elevilor.

De aceea m-am gândit că ar fi binevenit să  le adun într-o pagină pe acest blog. Fiecare site va avea și  câteva explicații pentru a putea accesa acele materiale didactice specifice orei pe care doriți să o desfășurați.

Le voi grupa mai jos pe discipline sau, acolo unde nu se poate, la capitolul OMNIA. Pagina va fi actualizată pe măsura descoperirii altor site-uri utile și/sau interesante.

LIMBA FRANCEZĂ

LIMBA ENGLEZĂ

 • SITE:SESAME STREET. Jocuri și video pe cale mai diverse teme pentru copii. Foarte distractiv fiindcă jocurile sunt   prezentate  de  celebrele Muppets sau de desene animate. http://www.sesamestreet.org.
 • SITE: JEOPARDY GAMES. Prezentări power point  pe cele mai diverse teme pe sistemul cunoscutului joc JEOPARDY. „The following games have been created by Hardin County Teachers for use in their classrooms. Each will reflect the curriculum area that the game addresses. ENJOY!” – citat de pe site. http://www.hardin.k12.ky.us/res_techn/countyjeopardygames.htm
 • SITE: FREE PRESENTATIONs IN POWERPOINT FORMAT. Power point pe cele mai diverse teme (animale, plante, vocabular, literatură, teatru etc.) în limba engleză. http://languagearts.pppst.com/index.html
 • SITE: FLASH QUIZZES FOR ENGLISH STUDY http://a4esl.org/q/f/Acest site face parte din „Activities for ESL Students”citez: „Quizzes, tests, exercises and puzzles to help you learn English as a Second Language (ESL). This project of The Internet TESL Journal (iteslj.org) has thousands of contributions by many teachers.” http://a4esl.org/. Este organizat pe nivele de studiu (ușor , mediu, greu). Are și posibilitatea realizării de teste bilingve ca de exemplu somaleză-engleză, ucraineană – engleză, etc.
 • SITE: ENGLEZA BIZ „Engleza.biz este un mod gratuit Și un nou sistem de invatare să vorbești limba engleza. Programul conține lectii care sa acorde o atentie deosebita pentru a pronunta corect limba engleza.
  Cu peste 200 de lectii plus 1000 din cele mai comune expresii a limbii engleze si 1500 de cuvinte. Engleza.biz ofera o cantitate mare de continut audio.”
  – citat de pe site.
  http://www.engleza.biz
  • Avantaj: frazele scrise și traduse în fiecare lecție tematică pot fi audiate la player.
 • SITE:MERIAM WEBSTER dicționar, jocuri și cuvântul zilei în limba engleză.
 • SITE: DICȚIONAR ENGLEZ-ROMÂN/ROMÂN-ENGLEZ. Pentru cuvintele în limba engleză există și varianta audio. http://www.dictionarenglez.ro/

LIMBA LATINĂ

EDUCAȚIE MUZICALĂ

Precizare: site-urile cu cântece în limba franceză și engleză pot fi utilizate și pentru educație muzicală pentru profesorii care stăpânesc limba chiar la un minim nivel. Cu puțin exercițiu înainte de lecția propriu-zisă se pot reaaliza multe.

BIOLOGIE

 • SITE: GOOGLE BODY. Explorarea 3D a corpului uman cu posibilitatea de a vizualiza mușchii, oasele, organele interne, circulația sanguină, etc. Corpul se rotește la 360 grade dar există doar anumite browsere în care poate fi vizionat: Mozilla FireFox4 Beta sau vezi imaginea de mai jos:

image

 http://bodybrowser.googlelabs.com/body.html#

GEOGRAFIE ȘI CULTURĂ CIVICĂ

OMNIA

 • SITE: A TO Z TEACHER STUFF FOR TEACHER FREE… Aici se pot realiza materiale didactice pentru utilizare la clasă. Puzzle pe diverse teme (chiar și în limba română fiindcă se poate utiliza alfabetul latin), planșe pentru diverse discipline (în special limba engleză), etc. http://www.atozteacherstuff.com/

 • SITE: ClassHelper.org /Free Educational Resources. Conține teste pentru matematică, cuvinte încrucișate, posibilitatea de a realiza diverse jocuri de cuvinte tip puzzle, criptograme, tutoriale pentru diferite programe de calculator, pagini de colorat, ClipArt pentru cele mai diverse ilustrații educaționale,etc. Bineînțeles toate cele de mai sus sunt în limba engleză dar unele pot fi adaptate și pentru lecțiile în limba română.
 • SITE: THE INTERNET PICTURE DICTIONARY. Un dicționar în 5 limbi străine(engleză, franceză, germană, italiană, spaniolă) care utilizează desenul și cuvântul asociat pentru a denumi animale, plante, instrumente, profesii, etc. Are și jocuri de cuvinte sau cu completare de cuvinte. http://pdictionary.com/
 • SITE: VERBE.RO. Conjugare verbe în 5 limbi. http://verbe.ro/
 • SITE: VERBIX conjugarea verbelor în foarte multe limbi străine http://www.verbix.com/languages/
 • SITE: EDUCAȚIE ÎN MUREȘ. Un site unde pot fi găsite materiale didactice diverse.http://educatie.inmures.ro/materiale-didactice.html
 • SITE: CALENDAR INTERCULTURAL

Reclame
Serein'Art

From my heart to your heart

Didia Saint - Georges

Lisette Georgescu: „Nu pleci în umbră Didie dragă, muzica ta va lumina sufletele noastre îndurerate astăzi când ne despărțim de tine.”

Justiție Oarbă

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

EDUCAȚIA ZI DE ZI

Nici o zi fără educație...

Lia Muresan

*Fiecare om pe care îl întâlnesc în drumul meu imi este superior prin ceva. De aceea încerc să învăţ câte ceva pe lângă fiecare. (Sigmund Freud)

Sfaturi cosmetice

Sfaturi cosmetice pentru ingrijirea pielii

Chirurg Pediatru Cluj

Dr. Surd Adrian - medic specialist Chirurgie Pediatrica

No Justice

Fiat justitia, ruat caelum!

Dezvăluiri învăluite

FLUXURI DE IDEI ÎNVĂLUITE ŞI DEZVĂLUITE PRIN NEGURA GÂNDURILOR. INTERZIS CELOR CARE NU ÎNŢELEG NIMIC, DIN ORICE!

Gimnaziul Bassarabescu

„Nu pierdeți din vedere omenia! Mai 'nainte de orice, siliti-vă să prețuiți omenia. Fiți oameni!”- Ioan Alexandru Bassarabescu 30. XII.1870 - 29. III. 1952 - scriitor, profesor, om politic și de cultură, publicist, membru al Academiei Române.

MON FRANÇAIS

Apprendre autrement

CRONICA [R]

If you're walking through hell, keep walking.

Aquarelles

...din pasiune pentru pictură

PRO MUSIC

Educația muzicală în România

bassarabescu2en.wordpress.com/

Motto: „Education...for learning, for earning, for life”

Pro Educație Blog

Informație pentru educație

Viva,viva la musica!

...doar muzica

%d blogeri au apreciat asta: