LEGEA EDUCAȚIEI NAȚIONALE (10.01.2011)

În data de 10.01.2011 s-a publicat în Monitorul oficial Legea Educației Naționale asumată de guvern.

center11Legea Educatiei Nationale.pdf

__________________________________________________________________

Arhivă

Legea educației naționale pe care guvernul și-a angajat răspunderea în data de 28 octombrie 2010 în Parlamentul României. Prevederile acestei legi se vor aplica din toamna anului școlar 2010-2011 în sistemul de învățământ. Modificări importante există atât în învățământul preuniversitar cât și în cel superior.

pdf-file-logo-iconLEN_Asumat_GUV.pdf

 

 

 

5 răspunsuri

  1. Am sscris pe blogul dumneavoastra in speranta ca cineva din minister va citi in special doamna OANA BADEA si va incerca sa faca ceva pentru a elimina aceasta discriminare .Eu nu inteleg cum cei care au luat licenta in februarie 2011 sunt incadrati . profesori iar cei care au luat licenta in iulie 2011 NU .Am depus dosar pentru echivalare si pe urma cum vom fi incadrati? Spun noi pentru ca la scoala suntem 6 cadre didactice in aceasta situatie cu vechime de peste 35 ani .Mi-ati spus ca incadrarea noastra depinde de isj iar isj ne trimite la minister .Va rog daca ne puteti ajata sa ne spuneti ce trebuie sa facem .Am trimis memoriu la minister si nu am primit nimic ,desi am inteles ca Bucurestiu plateste ca prof absolventii care au luat licenta in iulie 2011

    Apreciază

    • Acesta este articolul din LEN la care faceți referire în intervențiile dumneavoastră.
      „(4) Absolvenților liceelor pedagogice, ai școlilor postliceale
      pedagogice, ai colegiilor universitare de institutori sau ai altor
      școli echivalente, încadrați în învățământul preșcolar și primar,
      care, până la intrarea în vigoare a prezentei legi, au absolvit
      ciclul de licență, li se consideră îndeplinită condiția pentru
      ocuparea funcțiilor didactice de profesor pentru învățământul
      preșcolar, respectiv profesor pentru învățământul primar.”

      Dacă v-ați înscris pentru echivalare, atunci situația se va remedia, întrucât asta se și dorește prin aceste echivalări (armonizarea cu legislația europeană și a diverselor tipuri de studii – cu licență, formale, non-formale, etc.). După echivalare veți fi încadrată conform noii diplome. Pentru asta puteți consulta Metodologia de echivalare a studiilor publicată și pe blogul meu aici:https://educatia.wordpress.com/legi-regulamente-ordonan%c8%9bealte-documente-importante/proiecte/
      Din alt punct de vedere, revin: vă mulțumesc pentru încrederea pe care mi-o acordați prin faptul că-mi solicitați „să fac ceva”. Nu pot face decât să public aici nemulțumirile sau problemele pe care le întâmpină mulți colegi din învățământul românesc în speranța că fiecare va găsi o soluție, o idee, un ajutor. Poate ar fi bine să vă adresați și acelui organism care se ocupă exact cu discriminarea: Consiliul Național Pentru Combaterea Discriminării (http://www.cncd.org.ro/)

      Apreciază

  2. Sunt educatoare cu o vechime in invatamant de 35 ani ,examen de licenta iunie 2011 . Acumm sunt incadrata cu studii medii .Cand m-am inscris la facultate nu era infiintata facultatea PIPP. Consider caci
    trebuia sa se tina cont de studentii inscrisi deja la facultate .ce trebuie sa fac acum?

    Apreciază

    • Noua lege a învățământului se pare că aduce o mulțime de probleme. Încadrarea dumneavoastră (din păcate) este de competența inspectoratelor școlare și se face conform studiilor și vechimii. Eventualele discriminări apărute ca urmare a faptului că legislația din domeniul învățământului nu a fost armonizată cu alte legi deja existente sunt deja o sursă continuă de probleme. Multe cadre didactice se simt (și sunt) discriminate în condițiile în care ministerul a propus realizarea echivalărilor, dar au apărut și probleme de altă natură. Acestea s-au accentuat pe fondul zecilor și sutelor de diplome pe care ministerul nu le mai recunoaște deși la un moment dat și-a dat girul ca o serie de facultăți să funcționeze. Îmi pare rău să vă transmit că eu, personal, nu pot face nimic pentru a remedia în vreun fel situațiile particulare. Blogul meu există însă din dorința de a găsi aici un spațiu pentru schimbul de idei, dezbateri și eventual găsirea unor soluții care să poată fi puse în practică pentru categorii mai largi de cadre didactice: petiții, informare, legislație care ajută, cum au acționat alții în situații similare, etc.

      Apreciază

  3. Articolul 248 an 4 face discriminare intre cadrele didactice .Va rog sa faceti ceva pentru a elimina aceasta disccriminare.

    Apreciază

Scrie comentariul tău!

K-POP ROMÂNIA

Cel mai activ site românesc de unde primești informațiile necesare despre idolii și actorii tăi preferați. / Știri, filmări, concerte, bârfe, traduceri și multe altele!

Rare Historical Photos

And the story behind them...

Laboratorul de memorie urbană

Remedii pentru un București amnezic

PACIENTUL POLITIC

”Un popor care alege politicieni corupţi, impostori, hoţi şi trădători nu este victimă, ci complice.” – George Orwell

Revista Luceafărul

Revistă de cultură, educaţie şi atitudine

POLITICS

Cum e politica?

Pro Educație News

Informație pentru educație

Valeriu Nicolae

This WordPress.com site is the cat’s pajamas

Poiana Moșnenilor. Blogul oamenilor liberi

Centrul de Istoria Mosnenilor din Tara Romaneasca. Un proiect initiat de Filip-Lucian Iorga

Serein'Art

From my heart to your heart

Didia Saint - Georges

Lisette Georgescu: „Nu pleci în umbră Didie dragă, muzica ta va lumina sufletele noastre îndurerate astăzi când ne despărțim de tine.”

Lili Crăciun

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

EDUCAȚIA ZI DE ZI

Nici o zi fără educație...

Lia Muresan

*Fiecare om pe care îl întâlnesc în drumul meu imi este superior prin ceva. De aceea încerc să învăţ câte ceva pe lângă fiecare. (Sigmund Freud)

Sfaturi cosmetice

Sfaturi cosmetice pentru ingrijirea pielii

Chirurg Pediatru Cluj

Dr. Surd Adrian - medic specialist Chirurgie Pediatrica

România fără Justiție

Fiat justitia, ruat caelum!