Cine e Monica Tatoiu?

Cine e Monica Tatoiu? Răspuns posibil: aproape nimeni sau doar o femeie de afaceri care a ajuns să creadă că, dacă știe să facă bani, știe să facă de toate. Meteahnă veche bazată pe: banul poate orice! Poate ar fi bine ca, înainte de a vorbi pe la toate (diverse) televiziunile, să ne facă un CV complet care să includă educația fiului și relatiile pe care le are în mariaj, relațiile de serviciu și premiile pe care le-a primit, cum arată casa în care locuiește, dacă o plac colegii și dacă are multi prieteni profesori, etc. Ca să știm pe cine ascultăm.

Deși ne spune permanent că a plecat din învățământ de mult (probabil din cauza faptului că nu-i ajungeau banii, sau nu – i  plăceau elevii, sau catedra sau… mai știu eu ce! ) continuă să-și dea cu părerea despre un domeniu în care, probabil, nu mai are (sau nici nu a avut) competențe.  Faptul că a fost profesor de matematică nu certifică și aptitudinile pedagogice. Eu aș înțelege să dea cineva sfaturi în acest domeniu, fără să bălăcărească corpul profesoral și să-l facă mai pe față mai „pe dos” cam idiot că nu înțelege că nu sunt bani, cu condiția să fie el exemplu, sau model, sau ceva. Eu nu văd …decât o femeie care face bani și pentru noi, profesorii, D-na Tatoiu  e … mai NIMIC.

De ce nu sunt bani? Asta e altceva dar, tot dumneaei, ne spunea (doct) că avem o clasă politică (vădit iresponsabilă) care a vândut tot (adică țara) iar noi, intelectualii, trebuie să înțelegem că nu sunt bani. Dar, dacă nu sunt bani, de ce  nu ne spune Domnia – sa cum să depășim criza atunci când devenim șomeri sau când încasăm salarii diminuate, „luptându-ne” cu părinții, cu MECI, cu prim – ministrul, cu …d-na Tatoiu? În acest moment Monica Tatoiu îmi apare ca  un fel de bomboană pe colivă sau cireașă pe tort și retragerea dumneaei în domeniile în care are cu adevărat competențe ar fi foarte apreciată. Probabil nu numai de profesori. Altfel și eu  aș putea s-o consider „teroristă” fiindcă vorbește cam iresponsabil.

Acest post a fost scris după ce Monica Tatoiu a „vizitat” în fel și fel de …ceva ( în nici un caz calități) studiourile unor televiziuni, dându-și cu părerea (prost) despre învățământ, educație, profesori, clasa politică, adică orice i-a venit la gură. Fără jenă și fără să – și amintească de ce nu mai e profesor. Sau poate și-a amintit cum era să fii profesor și a început prin a da lecții de la…înălțimile amețitoare (?) la care a ajuns. Dacă așa profesor a fost D-na Tatoiu nu mă mir că învățământul a avut de suferit. Mult.

33 răspunsuri

  1. Apropo de scoala romaneasca…
    Le spun elevilor, printre altele, de scoala pe care o vreau pentru ei:
    o scoala de care sa te desparti cu greu cand vine vacanta,
    Asta da reforma in invatamant.
    Ce sa aduca nou scoala? Ce vor elevii…da, da, ce vor ei.

    Apreciază

    • Da, aveți foarte mare dreptate. Atât timp cât elevii nu merg la școală cu plăcere și, mai ales, abia așteaptă să se termine cursurile nu există nici o reformă în învățământ.

      Apreciază

  2. ~Cartea care o recomand pentru un inceput de dialog: “Scalvii fericiti” de Ovidiu Hurduzeu.~
    Iata o mostra din vorbirea d-nei Tatoiu

    Apreciază

  3. Asa o …..

    Apreciază

    • Stimate domn,
      Nu voi publica comentariul dumneavoastră la articolul referitor la Monica Tatoiu deoarece conține o mulțime de cuvinte jignitoare. Întrucât responsabilitatea pentru orice se publică pe blog îmi revine, sper că înțelegeți. Vă rog însă să comentați despre orice idee sau orice persoană, orice doriți fără a aduce jigniri și fără a folosi cuvinte licențioase. Limba română are destule cuvinte.
      În altă ordine de idei, eu nu sunt de acord decât cu exprimarea civilizată a ideilor fiindcă blogul este „Pro Educație”. Cum am putea să cerem altora ceva ce noi nu facem?

      Apreciază

  4. Cineva zicea aici ca d-na Tatoiu a spus ca a plecat demult din invatamant.Asa-i.dar a fost data afara din invatamant.

    Apreciază

  5. Inteleg ca este vorba despre un blog dedicat educatiei.Acest lucru ma inspaimanta. Rar am vazut atata invidie si rautate in postari. Iata ce spune ‘Criss-„fiecare dintre noi are dreptul la opinie, la invidie”.Daca asa gandeste un om din sistemul educational este rau-fiecare om are dreptul la invidie-si la mai ce are dreptul? -la ura,la vorbe urate…..deci fiecare om are dreptul-Monica Tatoiu nu ! Pentru ca ea a realizat ceva si poate si castiga pe la televiziuni in timp ce dvs .spumegati pe bloguri-poate ca ar fi mai util sa cautati sa intelegeti ce spune si sa extrageti ceva folositor-asta daca tot va uitati la emisiunile cu d-na Tatoiu.
    „Observ totuși că și dumneavoastră aveți o părere destul de subiectivă” -ete ca asa-s parerile unora =>> subiective ale altora or fi predicative,mai stii?
    Toate cele bune si ceva mai putina incrancenare va doresc

    Apreciază

    • Nu prea înțeleg, stimate domn, de ce sunteți atât de înspăimântat de cuvintele opinie, invidie etc. Până și dumneavoastră aveți dreptul la opinia că „Monica Tatoiu a realizat ceva” și nu vă împiedică nimeni s-o spuneți. Dacă știți și ce a realizat cu atât mai bine. Oricum eu nu mă declaram împotriva realizărilor (probabil importante dacă ați ajuns să susțineți asta), ci împotriva aerului savant și atoateștiutor pe care d-na în cauză îl afișa acum vreo câțiva ani când făcea zilnic turul televiziunilor declarându-se vizibil iritată că noi, „proștii de profesori” (poate nu chiar cu aceste cuvinte dar înțelesul era același), nu înțelegeam deloc că statul nu are bani și de aceea ar cam fi trebuit să muncim din pură pasiune și, pe cât posibil, gratis. Articolul este scris în 2009 iar eu, dacă oamenii își exprimă o părere apelând la un limbaj decent și civilizat, nu am de ce să mă înspăimânt. Ca să revin: nu i-am îngrădit cu nimic dreptul Monicăi Tatoiu dacă mi-am spus o părere și consider că doar am „răspuns” numeroaselor păreri pe care această atotștiutoare doamnă și le-a dat referitor la o mulțime de subiecte și categorii sociale. O fi vreo Sibilă? Și eu vă urez toate cele bune. Cât despre încrâncenare… în 1989 mi-am câștigat și eu dreptul să-mi spun părerea (ca și Monica Tatoiu).

      Apreciază

  6. sunteti plini de invidie si cam atata nu stiti decat sa bagati vina faceti si voi ceva si pe urma vorbiti!

    Apreciază

    • S-ar putea să aveți dreptate în legătură cu invidia dar…oameni suntem. Și apoi, fiecare dintre noi are dreptul la opinie, la invidie, la părere personală și subiectivă, etc. Oricum ar fi, reiterez aici ideea că d-na Monica Tatoiu este o persoană controversată a cărei apariție, pe unde vrei și pe unde nu vrei cu scopul de a da sfaturi nu e de natură să liniștească apele. Și apoi… imaginea unui om depinde foarte mult de modul cum este perceput de ceilalți, în cazul de față de public. Observ totuși că și dumneavoastră aveți o părere destul de subiectivă dacă îi socotiți pe toți cei care comentează drept oameni care ar dori cu tot dinadinsul să „bage vina”. Noi doar …comentam.

      Apreciază

    • „face-ti si voi ceva”?, adica d-na tatoiu face ceva? in afara de faptul ca devine pe zi ce trece tot mai ridicola… si referitor la ironia fata de educatori si invatatori oare copilul dansei nu a fost intai la gradinita si apoi la clasele primare 1-4 ?

      Apreciază

  7. Doamna, mai stai pe acasa, nu te mai duce pe la toate televiziunile,
    1 .nu ai ce spune
    2. intr-o zi spui una si alta la alta televiziune pana seara
    3.nu cred ca iti faci simgura cumparaturile pentru ca in aceasta situatie si la varsta dumitale ar fi trebuit sa stii ca trebuie sa ai ceva provizii ca sa nu iesi la piata pe ghetus
    4. pareri politice? vai de capul lor cat sunt de alaturea cu drumul
    5.educatie nu faci si nici nu ai caderea sa spui ca faci dupa ce ai spus si ai aratat la cele mai proaste emisiuni (vezi lenjeria, prietenele fiului, numai matroana ……..)sper ca nu vrei si alte exemple
    6. nu stiu,ce faceti dumneavoastra pentru comunitate, tara,ca vorbitul si criticatul sunt usor de realizat ,nu costa nimic, nici macar raspundere

    Apreciază

    • Eu aș zice „mai ales răspundere”. Dacă cineva are cu adevărat simțul răspunderii nu se apucă să clănțăne verzi și uscate pe unde vrei și pe unde nu vrei. Despre această Monică, fiindcă doamnă nu prea i se potrivește, cred că se poate face un roman-fluviu. Ce păcat că romanul cu pricina neavând cam nimic de spus nu ar aduce nimănui vreun benficiu.Așa că va rămâne în vecii vecilor nepublicat.

      Apreciază

Scrie comentariul tău!

K-POP ROMÂNIA

Cel mai activ site românesc de unde primești informațiile necesare despre idolii și actorii tăi preferați. / Știri, filmări, concerte, bârfe, traduceri și multe altele!

Rare Historical Photos

And the story behind them...

Laboratorul de memorie urbană

Remedii pentru un București amnezic

PACIENTUL POLITIC

”Un popor care alege politicieni corupţi, impostori, hoţi şi trădători nu este victimă, ci complice.” – George Orwell

Revista Luceafărul

Revistă de cultură, educaţie şi atitudine

POLITICS

Cum e politica?

Pro Educație News

Informație pentru educație

Valeriu Nicolae

This WordPress.com site is the cat’s pajamas

Poiana Moșnenilor. Blogul oamenilor liberi

Centrul de Istoria Mosnenilor din Tara Romaneasca. Un proiect initiat de Filip-Lucian Iorga

Serein'Art

From my heart to your heart

Didia Saint - Georges

Lisette Georgescu: „Nu pleci în umbră Didie dragă, muzica ta va lumina sufletele noastre îndurerate astăzi când ne despărțim de tine.”

Lili Crăciun

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

EDUCAȚIA ZI DE ZI

Nici o zi fără educație...

Lia Muresan

*Fiecare om pe care îl întâlnesc în drumul meu imi este superior prin ceva. De aceea încerc să învăţ câte ceva pe lângă fiecare. (Sigmund Freud)

Sfaturi cosmetice

Sfaturi cosmetice pentru ingrijirea pielii

Chirurg Pediatru Cluj

Dr. Surd Adrian - medic specialist Chirurgie Pediatrica

România fără Justiție

Fiat justitia, ruat caelum!