„Surprize, surprize” s-a mutat la M.E.C.T.S.

În clocotul înfundat al cazanului remanierii miniștrilor portocalii aproape nimeni n-a prea observat că ministrul educației și învățământului, Daniel Funeriu (propus cândva pentru remaniere), a semnat o serie de ordine prin care schimbă examenele de anul viitor. Absolvenții claselor a VIII – a și a XII – a află de pe acum că în vara viitoare vor avea loc modificări în structura examenelor.

Sacul cu Surprize, surprize și iar suprize.....Bac, Admitere, Evaluare Națională. Cei de clasa a VIII – a beneficiază chiar de o „surpriză”, cam neplăcută (deși, într-un fel, binevenită): o Evaluare Națională. Nici un elev nu-și mai făcuse planul să dea vreun examen la finalul clasei a VIII – a dar… iată că se poate, prin „bunăvoința” ministrului.

Evaluarea Națională va avea loc după încheierea cursurilor care, pentru clasa  a VIII – a, se finalizează în 10 iunie 2011 deși în ordinul care anunța structura anului școlar, nu se menționează nimic de clasa a VIII -a (ordinul s-a publicat în luna iunie 2010).

Elevii de clasa a VIII – a vor trebui să se și înscrie pentru susținerea evaluării naționale iar aceasta se va derula într-o singură sesiune.  Oare așa să fie?

Pentru cei care termină clasa a XII – a, anul școlar  încheie cu 2 săptămâni mai devreme: 27 mai 2011. Nici pentru clasa a XII – a nu exista nici o mențiune în ordinul privind structura anului școlar. Toate probele examenului de Bacalaureat se vor susține după terminarea cursurilor.

Există și alte modificări în structura examenelor, metodologiile subliniază apăsat, pe parcursul mai multor articole, măsuri menite a împiedica fraudele precum și ce se întâmplă cu cei care ar încerca să facă asta, fie ei elevi sau profesori.  Documentele privind aceste examene au fost publicate pe site-ul ministerului. Ele pot fi consultate și în pagina blogului „Examene 2011” .

 

6 răspunsuri

  1. Pe cat de difuzate sunt manelele, pe atat de rar se aude muzica chillout. Va rog din suflet, ascultati macar o data Chris Spheeris si Ryan Farish !

    Apreciază

    • Ratingul minuscul al televiziunilor de doi bani cu „maldăre” de manele se ține. Nu-mi imaginez că cei care-i angajează pe alde Salam, Guță, Adrian Minune,etc. ar fi în stare să stea cu ochii-n televizor și cu urechile pâlnie dacă acolo s-ar transmite: Mozart, Bach, Pink Floyd, muzică ambientală, new age, trance, etc. Nu „povestește” de mașini, bani sau concubine „fără număr, fără număr”, pentru ei nu înseamnă nimic. Așa că nu ne mai miră că printre primele posturi de televiziune care au promovat manelele s-a numărat ProTV. Avea nevoie de rating. Restul e tăcere.

      Apreciază

  2. Bună Ziua
    Eu sunt Vlad, unul dintre membrii Radio Whisper, un radio anti-manele dedicat bloggerilor şi nu numai.
    Am vizionat cu atenţie blogul tău şi vreau să spun că am fost foarte fascinat de ceea ce am găsit. Am fost atras de subiectele interesante şi de originalitatea articolelor. Felicitări ! Încep să îl citesc cu drag.
    Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău ; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doreşti, poţi să ne recomanzi orice articol şi noi îl vom promova.
    Ne-ar face plăcere, de asemenea, să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
    Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piesele necenzurate, avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă numeroasă, de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că, poate, ai vrea să ni te alături şi să colaborăm, binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place. Dorim, de asemenea, să ne acorzi un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultătorilor noştri.
    Îţi mulţumesc pentru timpul acordat, iar acum îţi propun să adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul ascultawhisper sau un mail ascultawhisper@yahoo.com pentru a discuta mai multe.
    Mulţumesc,
    Cu stimă Vlad!

    Apreciază

    • Vlad, multumesc pentru aprecieri. Ma voi informa în legatura acest acest post de radio si iti voi raspunde. Cu manelele ai nimerit-o din plin. Eu sunt anti si pentru faptul ca pe planeta exista atat de multa muzica buna incat este pierdere de timp sa asculti manele.

      Apreciază

  3. Si iata ca ne dam seama din nou ca nu copiii si tinerii, nu scoala si dascalii, nu familiile elevilor sunt principalii vinovati pentru starea jalnica a nivelului de pregatire…Pestele de la cap se impute !

    Apreciază

    • Acum vreo doua zile am citit un interviu al ministrului învățământului. În afară de ideile permanente care i-au însoțit mereu pe miniștrii învățământului și din care nu s-au realizat nici un sfert, o idee apărea chiar de la început: ideea că, pentru a schimba/reforma ceva fundamental în domeniul educației și învățământului, în ultimii 20 de ani nu a existat voință politică. Subscriu la această idee fiindcă este și convingerea mea personală. Dacă un partid aflat la guvernare și-ar fi asumat politic reforma învățământului, altfel ar fi stat lucrurile azi. Așa că nu s-a făcut nimic fiindcă întotdeauna era nevoie de câte un scaun liber de ministru într-un guvern. Și cei care veneau să se așeze pe el nu trebuiau să dea prea multă socoteală. Reformau, nu reformau, schimbau examene sau se jucau cu ele, transformau tezele sau liceul, își băteau joc de cadrele didactice sau instalau inspectori de partid, totuna. Nimeni nu-i întreba nimic. Și nici azi nu-i întreabă.

      Apreciază

Scrie comentariul tău!

K-POP ROMÂNIA

Cel mai activ site românesc de unde primești informațiile necesare despre idolii și actorii tăi preferați. / Știri, filmări, concerte, bârfe, traduceri și multe altele!

Rare Historical Photos

And the story behind them...

Laboratorul de memorie urbană

Remedii pentru un București amnezic

PACIENTUL POLITIC

”Un popor care alege politicieni corupţi, impostori, hoţi şi trădători nu este victimă, ci complice.” – George Orwell

Revista Luceafărul

Revistă de cultură, educaţie şi atitudine

POLITICS

Cum e politica?

Pro Educație News

Informație pentru educație

Valeriu Nicolae

This WordPress.com site is the cat’s pajamas

Poiana Moșnenilor. Blogul oamenilor liberi

Centrul de Istoria Mosnenilor din Tara Romaneasca. Un proiect initiat de Filip-Lucian Iorga

Serein'Art

From my heart to your heart

Didia Saint - Georges

Lisette Georgescu: „Nu pleci în umbră Didie dragă, muzica ta va lumina sufletele noastre îndurerate astăzi când ne despărțim de tine.”

Lili Crăciun

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

EDUCAȚIA ZI DE ZI

Nici o zi fără educație...

Lia Muresan

*Fiecare om pe care îl întâlnesc în drumul meu imi este superior prin ceva. De aceea încerc să învăţ câte ceva pe lângă fiecare. (Sigmund Freud)

Sfaturi cosmetice

Sfaturi cosmetice pentru ingrijirea pielii

Chirurg Pediatru Cluj

Dr. Surd Adrian - medic specialist Chirurgie Pediatrica

România fără Justiție

Fiat justitia, ruat caelum!