„Și totuși există!”

Adică…Protecția copilului. Mare noroc am avut noi, românii, că familia Columbeanu s-a decis să divorțeze. Altfel n-am fi aflat prea curând de ce e în stare departamentul care se ocupă cu protecția copilului pe la diverse primării. În Voluntari uite că s-a nimerit să funcționeze și „armata” de psihologi și consilieri care toacă o mulțime de bani pentru a face…nimic s-a trezit din somn și a decis să muncească.

9640N-am văzut așa o agitație și atâția oameni implicați să constate dacă micuța Iri a fost sau nu agresată fizic de mamă, dacă nu cumva a rămas cu traume, dacă se mai poate întoarce în America, dacă a avut pojar sau dacă tatăl e zdravăn la cap. O adevărată desfășurare de forțe dar care nu explică deloc  de ce nu se implică protecția copilului pentru fiecare copil în parte care se află în situație similară sau chiar mai gravă.

Uneori (în România) copiii mor cu zile și protecția copilului află …după. Alteori copiii trăiesc în condiții inumane, sunt supuși chiar la torturi și protecția copilului nici nu dă prin locurile unde se petrec astfel de fapte. Nici când școala sesizează situații ciudate, absenteismul sau abandonul n-am remarcat să se grăbească protecția copilului să consilieze, să analizeze, să monitorizeze, să….

Și totuși există! Acum am aflat cam ce ar trebui să facă protecția copilului.  Cum ar trebui să se comporte psihologii (atâția câți sunt) și consilierii care, teoretic, ar trebui să se ocupe de copiii cu probleme și să-i aducă pe calea cea bună și pe părinții lor.

Dacă li s-ar cere așa ceva psihologilor în alte condiții care nu implică o familie de tip Columbeanu, oare ar proceda la fel? Mă îndoiesc profund.

Până să mă apuc să scriu acest articol am vizitat puțin site-ul A.N.P.D.C. și așa am văzut că actualizările (!) datează din 2010 cu câteva mici excepții. Site-ul nu oferă aproape nimic concret ci afișează legi și proiecte, multe depășite și din care nu prea știu să ne fi ales cu ceva până acum.

7 răspunsuri

  1. De ce n-avem „cadru legislativ clar, echilibrat si ferm aplicat” ? ; pentru ca:
    -am promovat in Parlament toti imbecilii care nu s-au afirmat cu nimic profesional punandu-i sa faca legi;
    -am promovat in functii de conducere care sa gestioneze resursele sistemului toti hotii si neavenitii;
    -Justitia a fost aservita ca sa permita unui clan restrans accesul la resurse si la impartirea lor discretionara;
    -Justitia si Politia n-au servit niciodata cauza cetateanului ci doar s-au prefacut, ele fiind rotitele clanurilor de tot felul, altfel nu s-ar explica de ce nu avem condamnati pentru dezastrul economiei nationale dupa 20 de ani de „democratura”.
    -Romanii n-au cultul muncii ci doar vocatia inceputurilor; toti vor asistati sociali si orice noua guvernare incepe altceva fara sa continue ce-i bun si inceput de altii.

    Apreciază

  2. N-are cum „o generatie cu o alta mentalitate” sa se nasca peste noapte, ea fiind educata si instruita de cea dinainte. Nu exista o criza a modelelor sau a valorilor ci mai degraba un abuz de imagine al falselor valori si modele prin ocuparea spatiului public si massmedia concomitent cu permisiunea/interesul institutiilor statului de a diminua nivelul educatiei pentru a avea o masa manipulabila si nu una educata.
    Raman la convingerea ca un cadru legislativ clar, echilibrat si ferm aplicat poate scoate tara din c….

    Apreciază

  3. De acord si este si trist in acelasi timp. Mai les cand vezi toate astea cum se intampla chiar sub ochii tai, zi de zi, cu oamenii din jurul tau. Pentru ca acea generatie despre care vorbeam, sa aiba cel putin o sansa sa se formeze, am avea nevoie de ceva ce tara asta a avut o data din belsug : mentori adevarati. Insa, asa cum ai subliniat si tu, Criss…”noi nu mai avem acei oameni”.

    Apreciază

    • Aceasta e situația: mentorii adevărați au fost desființați. Cei care totuși supraviețuiesc și dau României oameni educați, OAMENI, mă gândesc că fac ceva extraordinar din care țara nu se va alege cu mare lucru. Toți acei oameni educați se vor simți umiliți într-o țară care-i trimite la plimbare. Și ei vor pleca.

      Apreciază

  4. Nu ne dezmintim niciodata. Unde este circul, acolo este si turma. Este exact cum ai spus. Unde apar televiziunile, toti se trezesc brusc si incep sa munceasca. Eu sincer am incetat demult sa ma mai minunez. Singura noastra sansa este ca o generatie intreaga sa vina din spate cu o mentalitate complet diferita.

    Apreciază

    • Există într-adevăr o șansă dar… să nu ne amăgim. Generația care ar putea să facă asta trebuie să aibă altă educație. Și pentru a forma o generație cu o altfel de educație unei nații îi trebuie …cel puțin o generație. DIstrugerea agriculturii, prăbușirea economiei și devastarea țării ar putea într-un viitor nu prea îndepărtat să ne pară răul cel mai mic pe care o clasă politică, total iresponsabilă. l-a făcut de 20 de ani încoace. Și asta fiindcă totul se face cu oameni. Și noi nu mai avem acei oameni. Ei pleacă, și pleacă, și pleacă așa puțini cum sunt. Țara rămâne pe mâna farsorilor, șmecherilor, falșilor politicieni.

      Apreciază

Scrie comentariul tău!

K-POP ROMÂNIA

Cel mai activ site românesc de unde primești informațiile necesare despre idolii și actorii tăi preferați. / Știri, filmări, concerte, bârfe, traduceri și multe altele!

Rare Historical Photos

And the story behind them...

Laboratorul de memorie urbană

Remedii pentru un București amnezic

PACIENTUL POLITIC

”Un popor care alege politicieni corupţi, impostori, hoţi şi trădători nu este victimă, ci complice.” – George Orwell

Revista Luceafărul

Revistă de cultură, educaţie şi atitudine

POLITICS

Cum e politica?

Pro Educație News

Informație pentru educație

Valeriu Nicolae

This WordPress.com site is the cat’s pajamas

Poiana Moșnenilor. Blogul oamenilor liberi

Centrul de Istoria Mosnenilor din Tara Romaneasca. Un proiect initiat de Filip-Lucian Iorga

Serein'Art

From my heart to your heart

Didia Saint - Georges

Lisette Georgescu: „Nu pleci în umbră Didie dragă, muzica ta va lumina sufletele noastre îndurerate astăzi când ne despărțim de tine.”

Lili Crăciun

Dubito ergo cogito, cogito ergo sum

EDUCAȚIA ZI DE ZI

Nici o zi fără educație...

Lia Muresan

*Fiecare om pe care îl întâlnesc în drumul meu imi este superior prin ceva. De aceea încerc să învăţ câte ceva pe lângă fiecare. (Sigmund Freud)

Sfaturi cosmetice

Sfaturi cosmetice pentru ingrijirea pielii

Chirurg Pediatru Cluj

Dr. Surd Adrian - medic specialist Chirurgie Pediatrica

România fără Justiție

Fiat justitia, ruat caelum!